Fotbal intern

Gabi Balint critică alegerile lui Mirel Rădoi: „Ce caută Manea titular? Unde e Bordeianu?”

11.10.2020 | 19:03
Gabi Balint critica alegerile lui Mirel Radoi Ce cauta Manea titular Unde e Bordeianu
ADVERTISEMENT

Gabi Balint critică alegerile lui Mirel Rădoi, după ce selecționerul l-a titularizat pe Cristi Manea și contra Islandei, dar și pentru duelul cu Norvegia.

Fostul mare atacant nu înțelege de ce Manea a primit aceste șanse din partea selecționerului, în ciuda faptului că el a fost convocat de urgență după ce Chiricheș și Nedelcearu au devenit indisponibili.

ADVERTISEMENT

Manea va acoperi banda dreaptă a apărării și contra Norvegiei, după ce a avut o evoluție modestă în barajul pierdut cu 2-1 în Islanda.

Gabi Balint critică alegerile lui Mirel Rădoi: „Nu știu de ce nu a fost convocat Bordeianu”

Cristian Manea a fost chemat de Mirel Rădoi la națională ca urmare a problemelor întâmpinate de Vlad Chiricheș și Ionuț Nedelcearu. Căpitanul Chiricheș a suferit o nouă accidentare, în vreme ce Nedelcearu a trebuit să plece în Grecia pentru a putea semna cu AEK Atena.

ADVERTISEMENT

Manea a avut o evoluție slabă contra Islandei și nu a reușit să se apere foarte bine, în vreme ce aportul său ofensiv a lăsat și el de dorit. Cu toate acestea, Rădoi a ales să apeleze din nou la el, astfel că fotbalistul de la CFR Cluj va fi titular și contra Norvegiei, în UEFA Nations League.

Decizia lui Rădoi l-a uimit pe Gabi Balint, care nu înțelege de ce jucătorul născut în Agigea primește în continuare credit din partea selecționerului, în condițiile în care el nu a făcut parte din planurile inițiale ale antrenorului României. De asemenea, Balint nu își poate explica neconvocarea lui Mihai Bordeianu. Mijlocașul central al CFR-ului a fost aproape de un transfer în Arabia Saudită în ultimele zile.

ADVERTISEMENT

„Cristian Manea nu era nici în lotul de rezerve pentru aceste partide ale naționalei. Acum îl cheamă și îl bagă titular în două partide. Nu a greșit doar el cu Islanda, toată echipa fost la pământ. Îl vedeam o soluție pe Bordeianu, nu știu de ce nu a fost convocat”, a spus Gabi Balint.

Fostul atacant ar vrea ca România să abordeze meciurile mai ofensiv și crede că duelul din Norvegia nu este decisiv pentru grupa de Nations League. În schimb, Balint îi vede pe nordici favoriți în duelul de la Oslo și crede că România are o șansă doar dacă Rădoi îi mobilizează foarte bine pe fotbaliști din punct de vedere moral.

ADVERTISEMENT

„Eu aș vrea să văd o echipă cu doi atacanți. Totul ține de moral, e important dacă Rădoi a reușit să-i motiveze după meciul cu Islanda. Nu este un meci decisiv, dar Norvegia este mai puternică și decât noi și decât Islanda. Dacă jucătorii noștri nu se vor ridica la nivelul lor, atunci nu avem nicio șansă”, a declarat Gabi Balint.

Ilie Dumitrescu laudă schimbările lui Rădoi și salută titularizarea lui Ianis Hagi

Nu la fel de pesimist a fost Ilie Dumitrescu, cel care a lăudat curajul lui Rădoi de a schimba formula de start. Fostul stelist crede că Hagi are o oportunitate excelentă, după ce selecționerul l-a titularizat. De asemenea, el este încântat de titularizarea lui Alin Toșca.

„Cred că vom avea parte de o surpriză, un sistem 4-3-1-2, cu Ianis Hagi în spatele lui Pușcaș și Iancu. S-a renunțat la Stanciu după foarte mult timp. Ai doi interi noi, Răzvan Marin și Cicâldău.

Avem un sistem, repet, eu cred că va juca în romb la mijloc. Ce se juca la un moment dat la Viitorul, cu Ianis în spatele a doi atacanți

Este un pas. Nu apar în formație doi jucători care s-au remarcat cu Austria, Stanciu și Maxim, în schimb e titular pentru prima dată, într-un meci important, Ianis Hagi.

Deci el nu a fost titular niciodată într-un meci important. Trebuie să remarcăm și asta. Ianis Hagi este cel mai reprezentativ jucător român, care joacă la o echipă din Vest”, a spus Ilie Dumitrescu la Digisport.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 3,75 este cota pentru „Victorie România” la meciul România-Austria. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT