Sport
notix pixel id

Avertisment pentru jucătorii care au avut COVID-19: ”Era mai bine să li se facă un RMN cardiac”

Fostul fotbalist Gabi Balint lansează un avertisment pentru fotbaliștii care au avut COVID-19 și pentru staff-urile medicale. Persoanele infectate rămân cu sechele spune Balint.
01.11.2021 | 14:53
Avertisment pentru jucătorii care au avut COVID-19: ”Era mai bine să li se facă un RMN cardiac”
Avertisment pentru jucătorii care au avut COVID-19: ”Era mai bine să li se facă un RMN cardiac”
ADVERTISEMENT
01-11-2021
13:24

Pot apărea complicații cu risc mare și în cazul sportivilor

Directorul medical al Institutului Matei Balș, Adrian Marinescu a explicat ce riscă fotbaliștii care trec prin COVID-19. „Și în cazul sportivilor pot exista forme ușoare, medii sau cu complicații.

Există riscul să apară trombi în timpul infecției, se poate întâmpla chiar dacă ei nu au simptome. Există acest risc. Testarea este foarte importantă în cazul lor. Dacă jucătorii fac o formă severă, pot apărea complicații cu risc mare.

În general sunt persoane sănătoase și ne așteptăm să facă o formă ușoară. Dar chiar și la o formă ușoară de COVID, este posibil ca în următoarele șase luni de zile să nu mai ai forma fizică de dinainte de COVID. Pentru un sportiv de performanță este foarte greu să nu-și desfășoare activitatea normal timp de șase luni.

Vaccinul ne ajută să avem o formă mult mai ușoară, lucru care se întâmplă și în alte țări din Europa, unde situația este cu totul alta Cred că jucătorii vor înțelege că vaccinul este în interesul lor, dacă mesajele sunt clare. Nu este nevoie ca vaccinul să fie impus”, a declarat Marinescu, în cadrul emisiunii Liga Digisport.

FCSB a disputat duminică primul meci după două săptămâni de pauză forțată generată de izbucnirea unui focar de COVID-19 în lotul roș-albaștrilor.

Vicecampioana și-a recuperat cea mai mare parte a jucătorilor care au trecut prin boală, dar Gabi Balint avertizează asupra repercursiunilor pe care infectarea cu virusul SARS-CoV-2 le poate avea asupra organismului.

Gabi Balint: ”Nu e de joacă, doctorii trebuie să fie foarte atenți”

Fostul atacant al Stelei și al echipei naționale transmite un mesaj ferm medicilor din staff-urile echipelor din Liga 1 și l-a dat ca exemplu pe Kun Aguero de la FC Barcelona căruia i s-a făcut rău pe teren și a fost transportat la spital.

ADVERTISEMENT

”Depinde cât de bolnavi au fost jucătorii. Este un cardiolog, care se numește Gabriel Tatu Chițoiu, iar aici e cazul FCSB, și care spune că, în general, jucătorilor care au avut COVID era bine să li se facă un RMN cardiac.

Am văzut ieri o problemă la Barcelona, cu Aguero, care, la un moment dat, nu mai putea să respire. Aritmie, da. Acum nu se știe dacă sunt și probleme cardiace, dacă poate să dea și anumite probleme de respirație la sportivi.

ADVERTISEMENT

Nu e de joacă, eu cred că doctorii trebuie să fie foarte atenți. Nu știu, poate îi controlează”, a punctat Gabi Balint la Digisport în cadrul emisiunii Fotbal Club.

Cazul amintit de Balint s-a petrecut sâmbătă, în timpul meciului Barcelona –Alaves 1-1. Kun Aguero a acuzat probleme respiratorii și a fost transportat la spital unde a rămas sub observația medicilor toată noaptea.

ADVERTISEMENT

FCSB a pierdut la ”masa verde” meciul din Cupă cu FC Voluntari din cauză că nu a avut jucători valizi

Cea mai afectată echipă din Liga 1, de infectările cu COVID-19, a fost vicecampioana FCSB. În cazul lor se poate vorbi de un veritabil focar de coronavirus.

Edi Iordănescu și staff-ul său au fost primii depistați pozitivi, ulterior mai mulți jucători acuzând simptome specifice virusului SARS-Cov-2.

ADVERTISEMENT

Pentru că nu au putut trece pe foaia oficială de joc numărul minim de 13 fotbaliști, oficialii roș-albaștrilor au solicitat la LPF amânarea meciului cu Farul Constanța din 24 octombrie, așa cum FANATIK a dezvăluit în exclusivitate.

Reprezentanții FCSB au încercat să mute și data de disputare a jocului cu FC Voluntari, din optimile Cupei României, din 27 octombrie pe 28 octombrie. Au fost refuzați, însă, și de FRF și de gruparea ilfoveană astfel că FCSB a pierdut meciul la ”masa verde”.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria SPORT
A apărut noua revistă Fanatik
  • NOUL FANATIK, prima revistă de sport pe hârtie lucioasă
  • 84 pagini de emoții, la NUMAI 5 lei
A apărut noua revistă Fanatik