Fotbal intern

Gabi Balint, nemilos cu „tricolorii” după România – Austria 0-1: „La noi, totul e întâmplare!”

15.10.2020 | 01:14
Gabi Balint nemilos cu tricolorii dupa Romania  Austria 01 La noi totul e intamplare
ADVERTISEMENT

Gabi Balint a avut o declarație dură după România – Austria 0-1. Fostul internațional român consideră că oamenii ar trebui să fie mai conștienți de nivelul fotbalistic actual al naționalei.

Fostul mare jucător al Stelei, secund al echipei naționale a României și selecționer al naționalei Republicii Moldova consideră că Mirel Rădoi poate fi un antrenor foarte bun.

ADVERTISEMENT

Balint a analizat atât jocul tricolorilor din această seară, evoluția față de ultimele două meciuri pierdute, cu Islanda și Norvegia, dar a și sugerat că ar trebui să existe o reconstrucție a fotbalului românesc.

Gabi Balint, după România – Austria 0-1: „Când ne vom da seama de nivelul pe care îl avem?”

„Când ne dăm seama de nivelul pe care îl avem? Păi hai să plecăm de unde suntem, să ne bucurăm când facem ceva și poate să fim mai iertători când greșim. Noi tot vrem de la fotbalul românesc și de la echipă, dar nu ne dăm seama ceea ce putem, că nu suntem pe playstation sau la Football Manager. Oricât am încerca să îi lăudăm pe ai noștri, nu se poate. Unde joacă ai noștri față de echipele la care joacă austriecii? Am avut cinci șuturi pe poartă în trei meciuri, despre ce vorbim? La noi totul este întâmplător, cum ne vine în momentul ăla, nu e nimic organizat, față de cum e la austrieci”, a declarat Gabi Balint în cadrul emisiunii Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Balint consideră că selecționerul Mirel Rădoi este conectat la ultimele tendințe în fotbalul internațional, dar s-ar putea ca acestea să nu fie potrivite pentru echipa națională.

„Rădoi e un băiat care își face actualizările, cum își fac computerele, citește, vede ce se face în fotbalul actual, vede că echipele fac presing, recuperează, verticalizează. Mirel Rădoi știe fotbal și poate va fi un antrenor bun, dar nu poate să transmită asta încă la națională. Adevărul e la mijloc, cred că Rădoi trebuie să se adapteze la fotbalul actual, dar și la echipa pe care o are. Degeaba vrei să joci ca Franța și tu ai jucători de Macedonia”, a adăugat Balint.

ADVERTISEMENT

Balint: „Trebuie să începem de undeva, să facem proiecte și să avem răbdare”

„Trebuie să începem de undeva, să facem proiecte, să facem academii de juniori și să așteptăm cinci-șapte ani și apoi vor putea veni și rezultatele, dar noi ne dorim calificare, rezultate, spectacol în fiecare an. Avem nevoie de investiții din partea primarilor în centre de juniori și de răbdare”, a subliniat Gabi Balint.