Sport

Gabi Balint și-a schimbat discursul după decizia TAS: „Nu-mi făceam iluzii, lucrurile erau destul de clare”

Gabi Balint și-a schimbat discursul după ce TAS a respins apelul CSA Steaua în privința promovării în prima ligă, iar „militarii” vor continua încă un sezon în eșalonul secund.
20.05.2022 | 20:35
Gabi Balint sia schimbat discursul dupa decizia TAS Numi faceam iluzii lucrurile erau destul de clare
Gabi Balint și-a schimbat discursul după decizia TAS. Sursă foto: digisport.ro
ADVERTISEMENT

Fostul atacant al „roș-albaștrilor” consideră că CSA Steaua are soluția acum pentru a putea promova, soluție dată chiar de către Răzvan Burleanu, președintele FRF-ului.

Gabi Balint și-a schimbat discursul după decizia TAS

Gabi Balint și-a schimbat discursul după decizia TAS, spunând că lucrurile erau destul de clare, deși în urmă nu cu mult timp, analistul TV susținea că așteaptă decizia Tribunalului Sportiv de la Lausanne.

ADVERTISEMENT

Totuși, după acțiunea CSA Steaua rămâne o singură întrebare. Lucrurile erau clare încă de la începutul sezonului din Casa Pariurilor Liga 2, Gabi Balint confirmă că regulamentul nu este interpretabil și totuși CSA Steaua a mers să ceară o decizie la TAS, plătind o sumă importantă din bani publici pentru o judecată, care nu putea să fie altfel decât în conformitate cu regulamentul în vigoare.

În situația economică actuală, în care inflația din România a trecut de 10%, iar criza economică „bate la ușă”, fiind tot mai prezentă în multe sectioare financiare din țara noastră, decizia luată de CSA Steaua din bani publici pare ciudată.

ADVERTISEMENT

„Nu-mi făceam iluzii, lucrurile erau destul de clare, e un regulament, nu cred că TAS ar fi putut să schimbe niște lucruri. Steaua depinde de ea ca să schimbe unele lucruri, dacă vrea ca de la anul să promoveze.

E o soluție și nici nu știam care e soluția, dar acum mi se pare mai simplu de când am auzit ce a spus președintele FRF-ului.

ADVERTISEMENT

Nu va putea asigura un buget pentru play-off sau cupe europene, sigur nu se poate permite să asigure un astfel de buget”, a spus Gabi Balint, la TV DigiSport.

„Te gândești că nici nu s-a vrut promovarea!”

„În momentul în care intri în prima ligă, aduci sponsori, vin banii din televiziune. La un moment dat te gândești că nici nu s-a vrut promovarea, dacă tu ai soluția acum și tu nu te miști, înseamnă că nu se dorește.

ADVERTISEMENT

Eu cred că acum un an nu s-a știut, de-asta nu s-a făcut un demers în acest sens. Mingea e la ei, e în cadrul clubului, trebuie să se miște, trebuie să facă pași acum, au două luni, parcă până în august sau în iulie, nu mai știu”, a continuat Gabi Balint.

„Steaua nu a vrut să promoveze, cred că s-a gândit că merge și așa. S-a spus la începutul sezonului trecut că a vrut să se evite retrogradarea, ceea ce s-a transformat după.

Sunt alături de ei, nu sunt de acord să se schimbe legea sportului pentru ei. Lucrurile cred că se vor mișca, nu văd de ce nu, dacă nu, înseamnă că nu au curajul. Așteaptă și suporterii să vadă ce se întâmplă”, a mai spus Gabi Balint.

ADVERTISEMENT
Tags: