Sport

Gabi Balint susţine că CSA Steaua a fost făcută ca reacţie împotriva lui Gigi Becali: „Dacă patronatul era ok, nu se ajungea aici!”

Gabi Balint lasă de înțeles că proiectul CSA Steaua a fost făcut doar ca reacție împotriva lui Gigi Becali.
07.06.2021 | 20:58
Gabi Balint sustine ca CSA Steaua a fost facuta ca reactie impotriva lui Gigi Becali Daca patronatul era ok nu se ajungea aici
ADVERTISEMENT

Gabi Balint a avut un dialog tensionat cu Bogdan Stelea pe tema „adevăratei Steaua”, iar acesta susține că proiectul CSA Steaua a apărut ca o reacție împotriva lui Gigi Becali și a modului său în care a gestionat relația cu fanii și cu legendele echipei.

„Pele Balint” consideră că dacă patronul FCSB-ului, fostei Steaua, ar fi fost unul în regulă, atunci lucrurile nu ar fi stat ca în prezent, iar FCSB ar fi putut să își spună în continuare Steaua.

ADVERTISEMENT

Gabi Balint susține că CSA Steaua fost făcută ca reacție împotriva lui Gigi Becali

Bogdan Stelea și Gabi Balint au avut un dialog pe tema „adevăratei Steaua”, în cadrul emisiunii „Fotbal Club”, de la DigiSport, moment în care Gabi Balint a spus că proiectul CSA Steaua a fost făcută ca reacție împotriva lui Gigi Becali. Totul a pornit de la remarca fostului portar al naționalei, care a spus că FCSB e Steaua.

„Cu riscul de a supăra o mulțime de oameni și o mulțime de steliști, pentru mine Steaua e FCSB! Ei ani de zile au urmat FCSB, echipa condusă de Gigi Becali, și au considerat-o Steaua, dintr-odată nu mai e Steaua, că au fost o mulțumime de lucruri birocratice care s-au întâmplat.

ADVERTISEMENT

Toți cei care sunt acolo au fost după FCSB, ani de zile! Să nu-mi spună mie că n-a fost nimeni. Dintr-odată nu mai e Steaua? Ca să nu spun că sunt și alte contradicții. Când vreodată a fost Steaua în divizia a patra?”, a mărturisit Bogdan Stelea.

Gabi Balint, deși este un susținător adevărat al proiectului CSA Steaua, a recunoscut că noul proiect ar fi putut să nu existe, dacă nu ar fi existat divergențe cu Gigi Becali: „Pe undeva și Stelică are dreptate, e și vina Federației că FCSB a fost lăsată să joace, însă Steaua nu a transmis atunci că dă voie să folosească sigla, nume și așa mai departe.

ADVERTISEMENT

Într-o bună zi, a apărut cineva care a sesizat acest lucru, eu nu știam, de exemplu, că aceste lucruri nu s-au transmis echipei care a înlocuit Steaua. Prima dată s-a făcut o organizație cu vreo 120 de membri, când s-a trecut la domnul Păunescu, care au fost înlocuiți ulterior.

Noi, mulți din membri fondatori, ne-am opus vânzării clubului pe care Armata l-a predat domnului Păunescu, iar societatea era un non-profit atunci.

ADVERTISEMENT

Nu au votat cei 120 sau câți erau, au fost îndepărtați, li s-au pus taxe de 1.200 de dolari pe an, tocmai ca să nu fie opoziție. Au fost și din Armată unii care au fost altfel decât ar fi trebuit să fie, au cedat, dar culmea, ei s-au abținut în momentul votului, însă cărțile fuseseră făcute”.

„Dacă patronatul era ok, fiți siguri că nu se mai întâmpla nimic”

„Problema e că noi care am jucat la Steaua sau suporterii adevărați nu au putut să accepte ce s-a întâmplat din 2004 și știți la ce mă refer, cu tot patronatul, toată conducerea.  Să persifleze antrenori, jucători, să alunge legende, să își bată joc de o serie de suporteri, să ne aducem aminte multe lucruri… eu nu am putut accepta acest lucru.

Dacă nu s-ar fi întâmplat lucrurile astea, dacă patronatul… dacă ar fi fost niște oameni la echipă care ar fi dus-o așa cum trebuia, fiți siguri că nu se mai întâmpla nimic”,  a mai spus Gabi Balint.

După fraza rostită de Gabi Balint, Bogdan Stelea a intervenit pentru a lămuri situația, neînțelegând ce legătură are simpatia față de un patron, cu schimbarea sorții unei echipe:

Bogdan Stelea – Aici e aceeași iregularitate, Gabi! Acum ce facem, facem lucruri doar când ne convin?

Gabi Balint – Păi, pentru că noi am vrut ca numele ăsta, Stelică, pe care îl avem și la care am jucat și unde suporterii de mici au crescut cu echipa asta… au vrut să fie o echipă adevărată, lucru care n-a fost și asta a fost durerea, asta a fost. Pe noi ne-a durut să vedem cum sunt tratați oamenii și nu era normal să vezi așa ceva, e normal să spui asta nu e Steaua! Și de aceea, dacă s-a întâmplat ca un om să demonstreze că actele nu sunt în regulă, s-au folosit de acest lucru, pentru a crea ceea ce a fost cândva. Dacă se va reușit, acum dacă nu se va reuși, asta e, înseamnă că nu mai ai ce să faci.

Gabi Balint – Asta e singura problemă, că ne-am simțit umiliți foarte mulți și din cauza asta s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Actele

Ion Crăciunescu – În fața domnului Păunescu nu a zis nimeni nimic!

Gabi Balint – Dacă l-au dat greșit, te-ai folosit de acest lucru pentru a schimba ceva ce era greșit. Dacă ar fi fost totul corect, nu s-ar fi schimbat nimic. Chiar dacă e o echipă în Liga 2, oamenii tot vor sta lângă ea.

Bogdan Stelea – Eu văd în primul rând niște suporteri și niște oameni debusolați. Cei care spun că asta e Steaua lor, au fost o bună perioadă de timp fani ai FCSB-ului.

Gabi Balint – Păi da, noi comentam și spuneam Steaua, nu? Era logic așa, până s-a demonstrat acest lucru. Fiecare face ce simte, fiecare face ce vrea, nu e problemă, eu sunt acolo!


  • (P) Cota BETANO pentru sezonul viitor din Liga 1: 3,75 este cota pentru “FCSB câștigă titlul”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT