News

Reacția Gabrielei Firea, după condamnarea lui Liviu Dragnea: „M-am îmbolnăvit din cauza lui, dar nu mă bucur”. Îl cheamă pe Ponta înapoi în PSD

28.05.2019 | 16:21
Reactia Gabrielei Firea dupa condamnarea lui Liviu Dragnea Mam imbolnavit din cauza lui dar nu ma bucur Il cheama pe Ponta inapoi in PSD

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a comentat toate mișcările care au avut loc în partid, după condamnarea lui Liviu Dragnea și scorul slab primit de PSD la alegerile europarlamentare din 26 mai. Firea a comentat faptul că Dragnea a intrat la închisoare și a susținut că nu se bucură de acest lucru, în ciuda rivalității dintre cei doi din ultima vreme. De asemenea, edilul Capitalei a vorbit despre susținerea pe care i-o oferă lui Paul Stănescu, dar și despre faptul că și-ar dori ca Victor Ponta și ceilalți social-democrați să se întoarcă în PSD.

Gabriela Firea a vorbit despre condamnarea lui Liviu Dragnea

Întrebată ce reacţie a avut în urma condamnării lui Liviu Dragnea, primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că nu s-a bucurat, în ciuda adversităţilor pe care le-a avut în trecut cu fostul preşedinte PSD şi a faptului că s-a îmbolnăvit din cauza lui.

Dar nu vă gândiţi că m-am bucurat. Deci nu m-am bucurat… Cum poţi să te bucuri când un om îşi pierde libertatea, indiferent câte adversităţi ai avut cu el, inclusiv câte ai pătimit din cauza lui, că te-ai şi îmbolnăvit. Nu poţi să te bucuri de aşa ceva, daţi-mi voie să…”, a declarat Gabriela Firea, potrivit b1.ro.

gabi firea condamnare dragnea ponta
Gabi Firea a vorbit după condamnarea lui Liviu Dragnea *foto: digi24.ro

Gabriela Firea, despre conducerea PSD: Îl susține pe Paul Stănescu

Întrebată dacă este interesată de o candidatură la șefia PSD, Firea a negat: „Sunt colegi care m-au sunat şi mi-au spus c-aş fi cea mai îndreptăţită persoană să preiau preşedinţia partidului. Am spus că eu sunt un om de echipă, nu-mi doresc acest lucru în noaptea alegerilor. Statutar este normal că doamna prim-ministru Viorica Dancilă să preia, ca preşedinte executiv, interimatul de preşedinte“, a spus primarul general.

Firea a anunțat deja că îl susține pe Paul Stănescu: “Îl susţin, cu toată tăria, pentru poziţia de preşedinte executiv intermar, pe domnul Paul Stănescu, care alături de mine şi alţi foarte puţini colegi, am avut cu toţii de pătimit, pentru c-am semnat acea scrisoare şi am avut curajul şi verticalitatea să ne menţinem punctul de vedere”, a adăugat Gabriela Firea.

Paul Stănescu are parte de susținerea lui Gabriela Firea, după condamnarea lui Stănescu *foto: news.ro
Paul Stănescu are parte de susținerea lui Gabriela Firea, după condamnarea lui Stănescu *foto: news.ro

Gabriela Firea a vorbit despre o posibilă întoarcere a lui Victor Ponta în PSD

Primarul Capitalei a discutat despre posibilitatea de a prelua funcțiile de lider local în partid: „Analizez dacă revin asupra deciziei privind demisiile din funcțiile pe care le-am deținut. Știți că din funcția de președinte PSD București am demisionat, cea de la Ilfov mi-a fost luată. Nu am discutat despre alte candidaturi”, a spus Firea, după întâlnirea avută marți cu premierul Viorica Dăncilă.

Cu această ocazie, Firea a vorbit și despre posibilitatea ca fostul premier Victor Ponta și ceilalți PSD-iști plecați la Pro România să se întoarcă în partid: „Ar trebui să revină și alți colegi. Le fac o chemare prietenească. Marian Neacșu este un om extrem de valoros, la fel domnul Mocioalcă, domnul Țuțuianu și domnul Victor Ponta. Dacă nu decid să se întoarcă, să se facă o alianță, este o dorință a mea, nu este o decizie, e o opinie personală”, a explicat în fața reporterilor Gabriela Firea.