ADVERTISEMENT
Sport

Gabi Iancu, chemat în premieră la națională. A plâns o săptămână când a ratat primul turneu final. Video

Autor: Bogdan Ciutacu | 03.09.2020 | 10:54
Gabi Iancu, chemat în premieră la națională. A plâns o săptămână când a ratat primul turneu final. Video
Gabi Iancu, chemat in premiera la nationala. A plans o saptamana cand a ratat primul turneu final!

Gabi Iancu este una dintre suprizele pregătite de Mirel Rădoi pentru dubla din Liga Națiunilor cu Irlanda de Nord, care va avea loc pe 4 septembrie și cu Austria, 7 septembrie, la 26 de ani, atacantul lui FC Viitorul a fost convocat în premieră la echipa națională de seniori, în sezonul încheiat recent înscriind nu mai puțin de 20 de goluri.

ADVERTISEMENT

Fostul atacant al FCSB, care a mai trecut pe la FC Voluntari sau Dunărea Galați, a fost revitalizat de Gheorghe Hagi așa cum numai el știe să o facă, deși nimeni nu îi mai dădea nicio șansă să revină la forma care i-a adus transferul la FCSB.

Iancu a vorbit despre poziția unde se simte cel mai bine pe teren și despre debutul la echipa națională: ,,Am mai multe posturi în care mă simt bine, cel mai bine cred că în centru, în spatele vârfului. Și în dreapta mi-e destul de ușor. Am jucat și extremă stânga, nu e tocmai pe placul meu, dar voi juca unde mă va pune și voi încerca să dau randamentul cel mai bun”.

ADVERTISEMENT

Gabi Iancu: ,,O să-i dedic lui primul gol la națională”

Iancu așteaptă cu nerăbdare debutul la echipa națională a României și deja s-a gândit cui o să dedice primul gol pentru naționala mare: ,,Primul om care m-a dus pe mine la fotbal a fost unchiul meu, care a decedat, și, cu siguranță, o să-i dedic lui primul gol la națională”, a spus Iancu emoționat.

Gabi Iancu a mai fost însă în anturajul loturilor naționale de juniori, ba chiar în 2011 a ratat la mustață participarea la Campionatul European din Serbia, cu echipa națională U17.

ADVERTISEMENT

Fotbalistul Viitorului speră că va avea șansa să participe la un turneu final cu naționala lui Rădoi: ,,Este unul dintre obiective (să ajung la un turneu final). Mi-aduc aminte. Cred că s-a întâmplat cu două zile înainte, nu mai știu sigur. Am fost foarte supărat, cred că am plâns o săptămână-două. Jucasem toate meciurile și mi-a părut foarte rău. Îmi lipsește asta din CV, să zic așa”, a mai declarat Iancu pentru FRF TV.

La turneul final din 2011, România U17 a încheiat doar pe ultimul loc într-o grupă grea cu echipe precum Olanda, Germania sau Cehia, iar din lotul condus la aceea vreme de Adrian Văsâi, făceau parte Constantin Brănescu, Bogdan Țîru sau Claudiu Bumba.

ADVERTISEMENT

Atacantul nu a renunțat niciodată la echipa națională

,,Am simțit că va fi mai greu, pentru că am luat piciorul de pe pedala de accelerație și atât. În rest, întotdeauna m-am gândit și am vrut să joc pentru echipa naională”, a declarat motivat Iancu.

Jucătorul a realizat că lucrurile stau altfel la naționala mare, dar spune că a mai jucat cu mulți dintre jucători și îi va fi ușor să se acomodeze cu rigorile echipei lui Mirel Rădoi: ,,Cu mulți dintre colegi am mai jucat înainte, ne cunoaștem și a fost destul de ușor să mă adaptez”.

ADVERTISEMENT

  • (P) Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 5,60 este cota pentru ”1-0 scor corect” la meciul România – Irlanda de Nord. Vezi aici toate cotele

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Fanatik
  • Nr. 724: 40 de pagini + Poster. Doar 10 lei!
  • Super-Poster cu programul complet al sezonului regulat din Liga 1