News

Gabi Iancu a semnat cu Ahmat Groznîi! Fanatik confirmat. „Suntem bucuroși, totul a decurs bine” Update exclusiv

13.01.2021 | 16:09
Gabi Iancu a semnat cu Ahmat Groznii Fanatik confirmat Suntem bucurosi totul a decurs bine Update exclusiv
Gabi Iancu a semnat cu Ahmat Groznîi! Fanatik confirmat. „Suntem bucuroși, totul a decurs bine” Update exclusiv. Foto: Digisport
ADVERTISEMENT

Gabi Iancu este unul dintre cei mai buni jucători de la Viitorul, însă Mircea Rednic nu se bazează pe fotbalistul de 26 de ani la meciul cu Hermannstadt, restanţă din etapa a 12-a. FANATIK a aflat ce ofertă a primit formaţia lui Gică Hagi pentru internaţionalul român.

UPDATE, 13 ianuarie, ora 16:15 / Așa cum FANATIK a anunțat încă din data de 11 ianuarie, Ahmat Groznîi este echipa din Rusia care l-a transferat pe Gabi Iancu. Mutarea s-a oficializat prin intermediul impresarului fostului jucător de la Viitorul, Traian Gherghișan: „Suntem bucuroşi că lucrurile au decurs bine, iar Gabi a semnat. Este un club puternic, dintr-un fotbal foarte puternic şi nu o spun doar pentru că sunt implicat în transfer. A fost dorit foarte mult de antrenorul principal care speră să ajute ofensiva. Apărarea lui Akhmat se situează în primele trei din Rusia. Antrenorul a mai lucrat cu Ropotan şi cu Paul Anton, deci cunoaşte fotbalistul român”, a spus acesta potrivit Digisport. Fotbalistul care a evoluat și pentru FCSB a semnat cu echipa rusă un contract valabil timp de patru ani și jumătate.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 11 ianuarie, ora 19:58 / FANATIK a aflat că oferta primită de Viitorul pentru Gabi Iancu este de la Ahmat Groznîi. Formația care este foarte aproape să oficializeze transferul lui Iancu se află pe locul 10 în clasamentul din Rusia. Gruparea Ahmat Groznîi s-a numit Terek până în 2017, iar în trecut au evoluat acolo Florentin Petre, Andrei Mărgăritescu și Daniel Pancu, dar și Gabriel Torje și Gicu Grozav.


UPDATE, 11 ianuarie, 16:45. Gică Popescu, președintele celor de la Viitorul, a vorbit despre informația oferită în exclusivitate de FANATIK, despre transferul lui Gabi Iancu în Rusia. „Trebuie să facă vizita medicală, apoi testul Covid, ca să fie totul în regulă. Eu nu pot spune că transferul e făcut, pentru că sunt pățit. Până nu văd semnătura jucătorului și a celor două cluburi, nu e rezolvat”, a spus Popescu.

ADVERTISEMENT

Întrebat dacă oferta pentru Gabi Iancu este din Rusia, oficialul Viitorului nu a negat, dar a declarat că nu poate oferi amănunte. „Nu am acceptul clubului care a făcut oferta să dau detalii. Dar cred că o să fie bine pentru toți. Iar Iancu nu este singurul pentru care am primit ofertă în această iarnă. Avem și pentru Ghiță, cum am văzut că ați scris, dar urmează să vedem ce decizii vom lua. Nu știu dacă se face săptămâna asta, pentru că până la finalul perioadei de mercato mai este mult timp”.


ȘTIREA INIȚIALĂ, 10 ianuarie, ora 18:45

Mircea Rednic nu l-a avut la antrenamente pe Gabi Iancu în perioada de pregătire premergătoare returului, după ce fotbalistul a acuzat probleme medicale. “Puriul” a susţinut înaintea meciului cu Hermannstadt că pe lângă partea medicală, absenţa vine şi în urma unei oferte.

ADVERTISEMENT

FANATIK a aflat că Viitorul a primit o ofertă în valoare de 400.000 de euro pentru Gabi Iancu din Rusia, astfel că atacantul era în faţa unei a treia aventuri în străinătate. Anterior, fotbalistul de 26 de ani a mai jucat pentru Karabukspor (Turcia) şi Termalica (Polonia).

Ce se întâmplă cu oferta primită de Gabi Iancu din Rusia

Din informaţiile FANATIK, Gabi Iancu nu vrea să plece în Rusia momentan. Cu toate acestea, fotbalistul are o clauză de reziliere a contractului cu Viitorul în valoare de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

„Lipsește Iancu din lot, dar la el e o problemă medicală combinată cu o mică ofertă, am vrut să-l și protejez puțin. Sunt șanse să plece săptămâna viitoare. Eu sunt îngrijorat că trebuie să găsim înlocuitor. Nu e nimic sigur, dar e o discuție avansată”, a spus Mircea Rednic înainte de Viitorul – Hermannstadt.

Cum a picat controlul medical din Germania

FANATIK a aflat că Gabi Iancu ar fi trebuit să plece în Germania pentru un control medical, evaluare ce trebuia s-o facă după problemele medicale apărute. Planul a fost dat peste cap din cauza faptului că Germania se află pe lista ţărilor cu risc epidemiologic ridicat, iar fotbalistul ar fi trebuit să intre în carantină.

Gabi Iancu, al doilea cel mai bun marcator al Viitorului

În actualul sezon, Gabi Iancu a jucat 9 meciuri pentru Viitorul şi a reuşit să înscrie 4 goluri, fiind al doilea cel mai bun marcator al echipei. Pe primul loc se află Kevin Luckassen, transferat în vară de Poli Iaşi, cu 6 reuşite.

Prestaţiile bune din ultimul timp i-au adus şi debutul la echipa naţională a României. Mirel Rădoi l-a convocat la acţiunile seleţionatei din luna septembrie 2020, când atacantul de 26 de ani a jucat 50 de minute în victoria cu Austria.

Gabi Iancu a fost pe teren şi la meciurile jucate de România în luna octombrie, printre care s-a numărat şi înfrângerea cu Islanda, scor 1-2, care a însemnat eliminarea tricolorilor din barajul pentru EURO 2021.

  • 1.300.000 de euro este cota de piaţă a lui Gabi Iancu
ADVERTISEMENT