News

Gabi Iancu și Aurelian Chițu, afacerile de succes ale lui Gică Hagi! I-au adus milioane de euro în conturi

18.01.2021 | 12:43
Gabi Iancu si Aurelian Chitu afacerile de succes ale lui Gica Hagi Iau adus milioane de euro in conturi
Gabi Iancu și Aurelian Chițu, afacerile de succes ale lui Gică Hagi! I-au adus milioane de euro în conturi
ADVERTISEMENT

Cariera lui Gabi Iancu a fost strâns legată de Viitorul Constanța. Jucătorul în vârstă de 26 de ani a fost transferat de Ahmat Groznîi pentru 500.000 de euro, iar Gică Hagi scoate pentru a doua oară o sumă de bani importantă pentru fotbalistul crescut la Academie. În aceeași situație se află și Aurelian Chițu, un alt fotbalist care a adus sume importante în club, dar și “prințul” Ianis Hagi. 

Gabi Iancu este una dintre primii fotbaliști vedetă lansați de Gheorghe Hagi. Atacantul a pus umărul la promovarea echipei în prima ligă în anul 2012 și se anunța o mare promisiune a fotbalului românesc. Fotbalistul a avut o ascensiune fulminantă fiind cotat la 1 milion de euro în anul 2012, când avea doar 18 ani. Însă, Gabi Iancu nu a reușit să facă pasul la următorul nivel și a rămas un “jucător speranță”. Chiar și așa, pentru Viitorul, Gabi Iancu reprezintă una dintre afacerile de succes, revenind de fiecare dată gratis după ce a fost vândut de două ori pe bani.

ADVERTISEMENT

Aurelian Chițu este un alt fotbalist a cărei carieră este strâns legată de Viitorul. Și-a început cariera la echipa lui Hagi, unde a fost legitimat de la înființare, în 2009. A avut mai multe experiențe în străinătate, însă de fiecare dată a revenit la echipa care l-a lansat. La fel ca și Iancu, Aurelian Chițu a fost vândut de două ori pe bani de Gică Hagi și de fiecare dată când a revenit la Viitorul, a făcut-o gratis.

Gabi Iancu, afacerea de succes a lui Gică Hagi! Gigi Becali a dat 500.000 de euro pe el

Prima dată, Gică Hagi l-a vândut pe Gabi Iancu la FCSB, în iarna anului 2013. Gigi Becali a plătit atunci 500.000 de euro pentru “perla” de la Viitorul, fiind convins că a dat lovitura cu un atacant de mare perspectivă.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă a prins o perioadă de glorie la FCSB, cu trei titluri câștigate la rând în Casa Pariurilor Liga 1, calificări în grupele UEFA Champions League și optimile de finală din Europa League, Gabi Iancu n-a impresionat. Nu a reușit să se impună în puternica echipă formată de Laurențiu Reghecampf.

Fotbalistii stelei Gabi Iancu si Haubert Guilherme pozeaza alaturi de trofeul acordat castigatoarei Ligii 1. Sursa: sportpictures.ro

N-a confirmat la FCSB! A fost împrumutat în Turcia și a revenit gratis la Viitorul

În vara anului 2015, Gabi Iancu a fost împrumutat de FCSB la Karabukspor și a revenit la roș-albaștrii un an mai târziu fără să fi avut mari realizări. În 2016, FCSB a renunțat la Iancu, pe care l-a cedat gratis la Viitorul, la patru ani după transferul de 500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Ca o ironie a sorții, Gabi Iancu avea să marcheze golul decisiv care aducea titlul pentru Viitorul în 2017, în victoria din ultima etapă, scor 1-0, cu CFR Cluj. Reușita lui Gabi Iancu le-a interzis titlul celor de la FCSB.

Evoluțiile bune l-au propulsat în ultimul an la echipa națională! A debutat cu Austria

Imediat după ce a câștigat titlul cu Viitorul, Gabi Iancu a plecat la Termalica, în prima ligă din Polonia. Avea să fie singura dată din cele trei plecări de la Viitorul când Gică Hagi nu a încasat niciun ban în schimbul fotbalistului.

ADVERTISEMENT

Traseul lui Gabi Iancu avea să îl aducă rapid în țară la FC Voluntari și apoi la Dunărea Călărași. Iar pe 1 iulie 2019 “fiul rătăcitor” avea să se întoarcă, din nou, acasă la Viitorul, echipa la care a avut cel mai bun randament din carieră.

Iar evoluțiile foarte bune din ultimele două sezoane l-au propulsat pe Gabi Iancu la echipa națională. A debutat la vârsta de 26 de ani în prima reprezentativă în meciul câștigat la Klagenfurt împotriva Austriei, scor 3-2. A bifat patru selecții până la finalul anului trecut.

Gabi Iancu, afacerea de succes a lui Gică Hagi! I-a adus peste 1 milion de euro în conturi grație transferurilor
Gabriel Iancu in meciul dintre Norvegia si Romania din Liga Natiunilor disputat pe stadionul Ullevaal din Oslo, duminica, 11 octombrie 2020. Sursa: sportpictures.ro

Vândut a doua oară de Hagi în această iarnă! “Regele” a mai încasat alte 500.000 de euro

La finalul anului 2020, Gabi Iancu avea să aibă cea mai mare cotă de piață din cariera lui, 1,3 milioane de euro. Gică Hagi a reușit să îl reactiveze pe atacant, care a intrat în atenția mai multor cluburi din străinătate.

Iar fereastra de transferuri din ianuarie i-a adus un nou transfer în străinătate, de această dată la Ahmat Groznîi. Gică Hagi a mai încasat 500.000 de euro pentru jucătorul pe care l-a tot readus gratis la club. Însă este și meritul “Regelui” că Gabi Iancu a atins un nivel de joc foarte bun în momentul în care a fost la Viitorul.

Chiar dacă Gabi Iancu nu a confirmat cu adevărat potențialul uriaș pe care l-a avut la 18 ani, este un fotbalist care a ajuns la maturitate și la un nivel competițional foarte bun. Pentru Viitorul, Gabi Iancu este o afacere de succes care i-a adus în conturi lui Gică Hagi 1 milion de euro.

Aurelian Chițu i-a adus 1,4 milioane de euro lui Hagi

Aurelian Chițu și-a început cariera de fotbalist profesionist la Viitorul, în 2009, anul înființării clubului. Atacantul a pus umărul la promovarea echipei și în 2013 a fost transferat de Valenciennes, pentru 700.000 de euro.

Nu a putut să se adapteze în Franța, a fost împrumutat un an mai târziu la PAS Giannina, iar în 2014 a revenit în Casa Pariurilor Liga 1 la Astra Giurgiu. După un sezon cu Astra, Chițu a revenit gratis la Viitorul, acolo unde a mai evoluat până în 2018.

Hagi l-a vândut a doua oară în Coreea de Sud la Daejeon Citizen pe 25 martie 2018 pentru alte 700.000 de euro. Nu a rupt gura târgului nici în Asia, astfel că s-a întors la echipa unde a început totul, Viitorul, la începutul anului trecut. După ce a adus 1,4 milioane în club, Aurelian Chițu este din nou sub contract cu Viitorul și speră să pună umărul la calificarea în play-off.

Aurelian Ionut Chitu si Nicusor Bancu in meciul de fotbal dintre FC Viitorul Constanta si Universitatea Craiova, contand pentru Liga 1 Casa Pariurilor, desfasurat fara spectatori pe Stadionul Central al Academiei Gheorghe Hagi din Ovidiu, luni 14 septembrie 2020. Sursa: sportpictures.ro

“Prințul” Ianis vândut și el de două ori, însă Gică Hagi a trebuit să plătească o răscumpărare importantă la Fiorentina

Ianis Hagi, cel mai scump transfer din istoria Viitorului a fost și el cedat de două ori de la club. Prima dată, în vara anului 2016 când Fiorentina plătea 2 milioane de euro pentru fotbalist. Nu avea să se acomodeze în Serie A și pentru că a prins puține minute, Gică Hagi a hotărât să facă un efort financiar și să își răscumpere fiu plătind aceeași sumă, 2 milioane de euro.

S-a dovedit a fi o decizie bună pentru că în iulie 2019, Genk plătea suma de 4,7 milioane de euro Viitorului pentru transferul lui Ianis Hagi. “Prințul” nu a avut succes nici în Belgia, însă Steven Gerrard a hotărât să îl ia la Rangers, scoțienii plătind în vara anului trecut 3,5 milioane de euro pentru transfer.

  • 20 de milioane de euro a investit Gică Hagi în Academia de fotbal
  • 6 trofee pe plan intern a câștigat Gabi Iancu (4 titluri, 2 Cupe și 2 Supercupe)

 

ADVERTISEMENT