Fotbal intern

Gabi Mureşan s-a retras din activitate. “Argăseală este preşedintele care le ştie pe toate”

29.08.2018 | 19:29
Gabi Muresan sa retras din activitate Argaseala este presedintele care le stie pe toate
Gabi Mureşan s-a retras din activitate. Fostul căpitan în tricoul lui ASA

Gabi Mureşan s-a retras din activitate. Fostul internaţional a mărturisit pentru FANATIK.RO că dacă pleca la timp de la ASA Tg. Mureş poate că şi acum, la 36 de ani, juca fotbal şi nu era nevoit să îşi pună ghetele în cui. Acesta nu a uitat nici de preşedintele roş-albaştrilor, Valeriu Argăseală.

Gabi, care mai este situaţia ta?

– Poţi să mă treci deja la categoria fotbaliştilor care s-au retras din activitate. Din păcate am fost nevoit să iau această decizie după ce nu am mai găsit o echipă unde să joc. Am avut oferte, dar nu m-am înţeles la bani cu aceste formaţii. Ultimele oferte le-am avut de la Concordia Chiajna şi de la o echipă din Cipru. Dar la Chiajna nu am vrut să mă duc deoarece această echipă evoluează pe teren sintetic, iar eu nu am vrut să joc la vârsta mea pe un asemnea teren. Deja am 36 de ani. Aşa că am decis să spun stop.

Acum după ce te-ai retras din activitate ne poţi spune dacă ai vreun regret?

– Absolut! Regret foarte tare că am fost sufletist şi am rămas la ASA Tg. Mureş când nu trebuia. A fost un gest prostesc din partea mea. După ce s-a intrat în insolvenţă am gândit că nu e bine să par un laş. Am gândit că eu sunt căpitanul echipei şi e bine să fiu un exemplu pentru mai tinerii mei colegi. Şi uite că am greşit enorm! Trebuia să o termin cu ASA Tg. Mureş după doi ani de contract şi poate că şi acum mai jucam fotbal. Din şase în şase luni cei de la CFR Cluj m-au căutat la vremea aia. De trei ori m-au dorit cei de la CFR Cluj atunci când eram la ASA, iar ultima ofertă concretă am avut-o de la Dinamo.

Gabi Mureşan s-a retras din activitate. Fostul fostbalist în tricoul lui ASA

Gabi Mureşan s-a retras din activitate. “Argăseală este preşedintele care le ştie pe toate””

Şi de ce nu ai plecat de la Tg. Mureş?

– Din prostie! Ţi-am spus că am gândit cu sufletul şi rău am făcut. La ASA Tg. Mureş, în ultimul meu an de contract, nu se mai putea face performanţă. Ăla nu mai era fotbal. Nu ştiu ce a fost în capul meu? Nu puteai să motivezi jucătorii fără bani. Chiar dacă îl aveam în echipă pe Adi Mutu el nu le ţinea de foame jucătorilor noştri mai tineri care nu aveau ce să pună pe masă atunci când se duceau acasă. Cum să îi mai motivezi pe oamenii ăia să mai joace fotbal? Rămânerea la ASA a fost cea mai mare greşeală din cariera mea cu toate că ASA Tg Mureş am luat o Supercupă.

Aţi pierdut campionatul în meciul cu Oţelul Galaţi……

– Stai liniştit că nu l-am pierdut în acel meci. Am pierdut vreo cinci puncte pe final de campionat pe mâna noastră, iar Steaua niciodată nu câştiga titul dacă noi nu pierdeam punctele astea cinci cu Mediaş şi CFR.

Care este antrenorul care ţi-a marcat cariera?

– Consider că unul dintre cei mai buni antrenori cu care eu am lucrat în cariera mea a fost Maurizzio Trombetta. Şi acum ţin legătura cu dânsul chiar dacă se află în staff-ul tehnic al marelui Juventus Torino. Dânsul mi-a spus că nu mai vrea să audă în viaţa lui de România după experienţa neplăcută de la ASA Tg. Mureş. De perioada de la CFR Cluj nu mi s-a plâns. Şi eu dar şi dânsul en mândrim cu perioada de la CFR Cluj. Eu am luat în Gruia opt trofee.

“Nu îl mai caut pe Rusescu niciodată, deşi ştiu că Argăseală l-a pus să mă dea în judecată!”

Accidentarea pe care i-ai provocat-o lui Raul Rusescu nu o regreţi?

De câte ori vreţi să îmi mai cer scuze faţă de acest fotbalist? Normal că mi-a părut rău că l-am lovit în acel meci dar vreau să ştiţi că nu a fost intenţionat. Am încercat să îl sun şi pe el să discut dar nu am avut cu cine. Acum am văzut că a revenit la FCSB, dar nu mi-a răspuns la telefon. Şi chiar dacă m-a dat în judecată pot să vă spun că nu sunt supărat pe el pentru că ştiu că Valeriu Argăseală a fost cel care l-a pus să mă dea în judecată. Valeriu Argăseală este preşedintele din fotbalul românesc care consideră că le ştie pe toate. Se crede cel mai mare şi cel mai tare din Liga 1. Dar acolo sus este un Dumnezeu şi ne vede pe toţi, iar Argăseală nu ştiu ce a avut cu mine. Nu i+am făcut nicodată nimic rău.

La fotbalul din Liga 1 te mai uiţi?

Foarte puţin. Nu mă mai intersează deoarece nu mai sunt implicat în fenomen. O să încerc să îmi găsesc pe viitor un post în conducerea unui club, nu în antrenorat. Am avut o ofertă de acest gen de la o echipă din Liga 2 de la noi dar am considerat că formaţia respectivă este departe de casa mea.

210 meciuri a jucat Gabi Mureşan în Liga 1 Betano

selecţii a avut Gabi Mureşan la echipa naţională a României

Citeşte şi CSA Steaua, scandal cu generaţia 86 la demolarea stadionului. “Să fie de capul lor!”

Citeşte şi  Gabi Torje la FCSB? „E o variantă! Domnul Becali îmi știe numărul de telefon”