Sport

Gabi Ruse, în sferturile de finală la Roland Garros! Îşi egalează cea mai bună performanţă de la Paris alături de Marta Kostyuk

Gabi Ruse şi Marta Kostyuk sunt în sferturile turneului de dublu de la Roland Garros. Dublul româno-ucrainean va juca pentru semifinale cu o pereche din Rusia.
04.06.2024 | 22:56
Gabi Ruse in sferturile de finala la Roland Garros Isi egaleaza cea mai buna performanta de la Paris alaturi de Marta Kostyuk
Gabi Ruse, în sferturile de finală la Roland Garros! Îşi egalează cea mai bună performanţă de la Paris alături de Marta Kostyuk. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

România a rămas la Roland Garros pe tabloul de dublu feminin. Gabi Ruse şi Marta Kostyuk s-au calificat în sferturile de finală după o victorie spectaculoasă cu favoritele nouă ale turneului parizian.

Gabi Ruse, în sferturile de finală la Roland Garros!

Ruse şi Kostyuk au reuşit să se impună clar în faţa perechii  Fernandez/Routliffe, scor 6-1, 6-4. Cu această performanță, dublul româno-ucrainean și-a egalat cea mai bună performanță la Roland Garros.

ADVERTISEMENT

În urmă cu doi ani, Gabi Ruse și Marta Kostyuk au jucat în sferturile de finală. A fost și primul parcurs mai lung al perechii româno-ucrainiene, care a mai reușit câteva rezultate memorabile de atunci.

Dublul Gabi Ruse / Marta Kostyuk a reușit calificarea în semifinalele de la Australian Open din 2023. Au fost învinse atunci de principalele favorite: Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, scor 2-6, 2-6.

ADVERTISEMENT

Mirra Andreeva calificată şi la simplu şi la dublu în sferturi

În sferturile de finală de la Roland Garros 2024, Ruse și Kostyuk va juca împotriva rusoaicelor Mira Andreeva / Vera Zvonareva. Confruntarea va avea loc miercuri la o oră ce urmează să fie anunțată.

Avantajul dublului româno-ucrainean este că Mirra Andreeva este calificată în sferturile de finală de la Roland Garros și pe tabloul de simplu. La doar 17 ani, rusoaica joacă pentru un loc în careul de ași.

ADVERTISEMENT

Astfel, rusoaica ar putea fi nevoită să joace două meciuri într-o singură zi. Mirra Andreeva a învins-o pe Varvara Gracheva, scor 7-5, 6-2. În sferturile de finală, miercuri, va juca împotriva Arinei Sabalenka.

Cec asigurat de 80.000 de euro

Până în acest moment, Marta Kostyuk și Gabriela Ruse și-au asigurat un cec în valoare de 80.000 de euro. Miza este una importantă în sferturile de finală și din acest punct de vedere, semifinaliștii având garantat un cec de 148.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Perechea româno-spaniolă Monica Niculescu / Cristina Bucșa a fost eliminată marţi în optimile de finală, de dublul Emma Navarro (SUA)/Diana Şnaider (Rusia) în trei seturi, 3-6, 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT