Gabi Tamaș, desființat în Israel. “Un bețiv! A fost prea idiot ca să apese un buton și să cheme un taxi!”

Iuliana Spirache   
în Fotbal international
05/04/2019, 19:18
Gabi Tamaș, desființat în Israel. “Un bețiv! A fost prea idiot ca să apese un buton și să cheme un taxi!” GALERIE FOTO

Gabi Tamaș a stat în spatele gratiilor timp de o săptămână, toate acestea după ce a condus cu 205 kilometri pe oră sub influența băuturilor alcoolice, iar jurnaliștii din Israel l-au desființat pe fundașul echipei Hapoel Haifa. Nici oficialii grupării și fanii grupării din Israel nu au scăpat de reacția dură a jurnaliștilor.

Gabi Tamaș, desființat în Israel

“Fanii lui Hapoel s-au strâns în această săptămâna la geamul lui Tamas şi i-au cântat serenade. I-au adresat cuvinte de dragoste şi încurajare, au aprins şi artificii pentru a face totul şi mai romantic. Ar fi fost un gest mişcător al fanilor care susţîn un jucător aflat in dificultate, dacă n-ar fi fost vorba despre un beţiv, care şi-ar fi putut bate joc într-o secundă de întreagă să viaţă deoarece a fost prea idiot şi nu a apăsat un buton pe telefon pentru a comandă un taxi”, apare pe site-ul Ynet.co.il.

Jurnaliștii au continuat să îl desființeze pe Gabi Tamaș în articolul publicat pe Ynet.co.il: “Ceva foarte grav se întâmplă în fotbalul din Israel. Ne-am pierdut valorile, eşuăm ca societate. Fanii susţin beţivi iresponsabili, cluburile păstrează jucători mincinoşi, alcoolici, violenţi şi periculoşi doar pentru că au ceva talent în picioare. Iertăm mult prea uşor un comportament atât de greşit. Dacă oameni obişnuiţi s-ar fi purtat aşa, i-am fi aruncat în două secunde. Şi cel mai mult uităm că aceşti actori, fie că le place sau nu, sunt un model pentru anumiţi oameni. Uităm că tinerii se uită la ei că la nişte zei. Vor să fie că ei şi să arate că ei. Şi nu cred că ne dorim să arate astfel!”.

Momentul în care Gabi Tamaș a fost reținut

Gabi Tamaș, eliberat după o săptămână

Gabi Tamaș a fost eliberat pe 1 aprilie din arestul poliției, dar fotbalistul rămâne în arest la domiciliu și nu are voie să plece din Israel. Mai mult, șase persoane din anturajul lui Hapoel Haifa vor fi nevoite să îl supravegheze pe fundașul român în fiecare zi, iar aceștia au fost nevoiți să depună câte 25.000 de șecheli pentru cauțiune. Gabi Tamaș a plătit și el 30.000 de șecheli, iar suma a ajuns la 180.000 (n.r. 44.180 de euro).

Deși a stat închis o săptămână, oficialii lui Hapoel Haifa au decis să nu activeze clauza contra alcool pe care o avea Gabi Tamaș în contract. Aceștia au decis să îi mai acordă o șansă fundașului român în vârstă de 35 de ani.

Închide ×