Fotbal international

Tamaş a devenit vedetă în Israel! E inclus în echipa ideală a campionatului

Fostul fundaş al naţionalei României, Gabi Tamaş, trăieşte în Israel, la 33 de ani, a doua tinereţe. A fost inclus în echipa ideală a campionatului.
13.12.2017 | 11:50
Tamas a devenit vedeta in Israel E inclus in echipa ideala a campionatului

La 33 de ani Gabi Tamaş a acceptat să îşi continue cariera în campionatul Israelului, urmând exemplul lui Ovidiu Hoban, care a plecat la Hapoel Beer Sheva după ce schimbase de mult prefixul cu 3 la anii din buletin. Asta nu l-a împiedicat pe Hoban să devină metronomul echipei care a reuşit în ultimii doi ani să treacă înaintea consacratelor Maccabi Tel Aviv şi Maccabi Haifa şi să aibă parte de o spectaculoasă revenire la echipa naţională.

În privinţa unui eventual come-back şi pentru Gabi Tamaş la lot este prematur de vorbit, însă un lucru este cert. Fundaşul român şi-a găsit ritmul perfect, devenind şeful defensivei lui Hapoel Haifa, care a primit cele mai puţine goluri, 11, în 13 etape şi care ocupă locul 2, cu 28 de puncte, la două lungimi în urma lui Beer Sheva. Haifa a fost învinsă într-un singur meci şi toată lumea vorbeşte despre al doilea miracol după cel reşit de Beer Sheva.

Toată lumea il elogiază pe Gabi Tamaş

Hapoel Haifa a fost permanent ruda cea săracă a celui de-al doilea oraş din Israel. Acum a crescut brusc şi dintr-o echipă care avea ca obiectiv supravieţuirea, se află în lupta pentru titlu. Acest salt de Făr Frumos este pus de presa din Ţara Sfântă şi pe seama sosirii lui Gabi Tamaş,  care a pus la punct defensiva,. exact compartimentul cel mai vulnerabil din trecut.

Toate publicaţiile de specialitate văd în Tamaş unul dintre cei mai buni jucători din campionat, numindu-l în unsprezecele ideal al primei divizii. Românul fusese primit la început cu scepticism, presa din Israel preluând multe dintre informaţiile din România referitor la viaţa extrasportivă tumultoasă a lui Tamaş, dar acum nu mai conteneşte cu laudele şi din punctul lor de vedere ascensiunea lui Hapoel Haifa e strâns legată de siguranţa pe care o dă Tamaş în apărare.

Tags: