Sport

Gabi Tamaș, nemulțumit că nu a fost chemat la echipa națională. Ce jucător îi propune selecționerului Edi Iordănescu

Gabi Tamaș a avut o primă parte a sezonului foarte bună la Petrolul Ploiești și consideră că ar fi meritat să joace la echipa națională în partidele din Liga Națiunilor.
16.01.2023 | 14:20
Gabi Tamas nemultumit ca nu a fost chemat la echipa nationala Ce jucator ii propune selectionerului Edi Iordanescu
Gabi Tamaș a avut o primă parte a sezonului foarte bună la Petrolul Ploiești și consideră că ar fi meritat să joace la echipa națională în partidele din Liga Națiunilor. Sursă foto: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Fundașul în vârstă de 39 de ani a plecat cu scandal de la gruparea prahoveană și a semnat din această iarnă cu formația Concordia Chiajna, din Liga 2 Casa Pariurilor.

Gabi Tamaș, supărat pe selecționer că nu l-a chemat la echipa națională

Deși a spus în mai multe rânduri că nu mai este cu gândul la echipa națională, Gabi Tamaș este de părere că ar fi meritat să fie convocat la partidele jucate de ”tricolori” în toamnă pentru că a avut evoluții constant bune la Petrolul.

ADVERTISEMENT

”Nu poți să-ți iei niciodată gândul de la națională cât joci. Ți-l iei apoi, când te lași. Dacă s-a mers pe schimbarea echipei naționale, nu ai ce să comentezi. Deși ai putea spune că eram în formă și jucam bine. Eu, dacă aș fi fost antrenorul echipei naționale, aș fi luat cei mai în formă jucători la momentul respectiv.

Mie, ca antrenor, îmi trebuie rezultate acum, nu în 3-4 ani. Meciurile oficiale le ai acum, pe durata a 2-3 luni. Dacă nu aduci cei mai în formă jucători, atunci echipa națională pierde. Iar antrenorul pleacă”, a declarat Tamaș, la conferința de presă în care a fost prezentat oficial la Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT

Tamaș îi vrea pe Larie și Săpunaru la națională

Fundașul consideră că selecționerul Edi Iordănescu greșește atunci când nu convoacă jucători care deși au trecut de prima tinerețe, au evoluții mult peste medie în campionatul României și i-a dat ca exemplu ce Ionuț Larie (36 de ani) de la Farul și Cristi Săpunaru (38 de ani) de la Rapid.

”Dacă un jucător face mai mult decât ceilalți, eu spun că merită convocat. Precum Săpunaru… Mai este cineva, că tot se vorbea de fundașii centrali. Larie. Nu a fost niciodată convocat, deși echipa lui e sus an de an.

ADVERTISEMENT

A trecut de 30 de ani, dar nu s-a discutat nimic de el, deși echipa lui este pe primul loc, iar el este căpitan. Am putea găsi niște jucători în formă, care ar putea ajuta echipa națională.

La un moment dat, Păun era cel mai în formă jucător din SuperLiga. L-au chemat, dar nu l-au băgat! Sunt foarte multe exemple. Depinde de filosofia lor, pe ce criterii merg. Nu e treaba mea cum fac alegerile. Mă chemi, vin. Nu mă chemi, nu vin”, a spus Tamaș.

ADVERTISEMENT

Fundașul de 39 de ani și-a reziliat contractul cu Petrolul Ploiești la mijlocul lunii octombrie, după jignirile și insultele adresate fanilor. Deși s-a zvonit că se va retrage din fotbal după despărțirea de ”lupii galbeni”, Gabi Tamaș a mers la Concordia Chiajna.

ADVERTISEMENT