Fotbal intern

Gabi Tamaș la Astra Giurgiu! Fundașul a semnat și poate debuta împotriva FCSB-ului! Ce salariu primește de la Ioan Niculae. EXCLUSIV

03.08.2019 | 13:49
Gabi Tamas la Astra Giurgiu Fundasul a semnat si poate debuta impotriva FCSBului Ce salariu primeste de la Ioan Niculae EXCLUSIV

Gabi Tamaș a revenit în Casa Pariurilor Liga 1. Deși fundașul îşi prelungise contractul cu Hapoel Haifa pentru încă un sezon, escapada pe care a avut-o în România i-a adus rezilierea înţelegerii cu israelienii. Tamaş a semnat cu Astra Giurgiu şi va juca din nou în campionatul României. Detaliile contractuale le găsiţi mai jos.


UPDATE, 3 august, ora 13.50. Gabi Tamaș a semnat un contract cu Astra Giurgiu, valabil pe un sezon, cu opţiune de prelungire pentru încă unul. Astfel, fundașul ar putea debuta pentru noua sa echipă chiar împotriva FCSB-ului, luni, 5 august, de la ora 21.00, toate acestea dacă Hapoel Haifa va trimite toate actele și jucătorul va fi înregistrat la LPF. Internaționalul român va avea ocazia să se dueleze cu formația la care a evoluat în 72 de meciuri.


UPDATE, 30 iulie, ora 17.00. FANATIK vă prezintă în EXCLUSIVITATE sumele pe care le va încasa Gabi Tamaş la Astra Giurgiu. Giurgiuvenii îi vor oferi 12.000 de euro pe lună pentru un contract pe două sezoane, în timp ce la semnătură la primi 30.000 de euro. Astfel, Astra îi va oferi banii pe care trebuie să-i dea avocaţilor, iar fundaşul român va rămâne şi cu 10.000 de euro. Salariul lunar este exact acelaşi pe care îl primeşte celălalt transfer “cu nume” al Astrei din această vară, Mihai Răduţ.


UPDATE, 30 iulie, ora 16.35. Gabi Tamaș n-a mai plecat în Israel, așa cum FANATIK a dezvăluit pe 24 iulie, iar fundașul s-a prezentat la antrenamentele Astrei Giurgiu. Gruparea patronată de Ioan Niculae a făcut anunțul pe pagina oficială. “De astăzi, la ședințele de pregătire conduse de Dan Alexa s-a prezentat și internaționalul român Gabi Tamaș. Acesta are acordul clubului israelian Hapoel Haifa de a se antrena cu Astra și este posibil să semneze, foarte curând, un angajament cu clubul nostru.”

Site-ul sport5.co.il anunță că Gabi Tamaș și Hapoel Haifa au ajuns la un acord pentru rezilierea contractului, dar că patronul Yoav Katz i-a transmis fundașului că îl va lăsa să plece de la gruparea din Israel dacă va plăti 20.000 de euro pentru onorariile avocaților care l-au apărat în perioada în care a fost închis pentru că a condus cu 205 km/h sub influența alcoolului. Mai mult, Gabi Tamaș va trebui să plătească și chiria apartamentului în care a stat până în prezent.


Gabi Tamaș așteaptă rezilierea contractului cu Hapoel Haifa și apoi semnează cu Astra Giurgiu

Urmează ca în cel mai scurt timp, Tamaș să primească din partea israelienilor condițiile în care va semna întreruperea colaborării. Jucătorul s-a decis să nu mai continue la Haifa, în ciuda aprecierii de care se bucură din partea fanilor și a șefilor, după ce a văzut clauzele „draconice” care-i fuseseră propuse în actul de prelungire a contractului.

Chiar apăruse varianta că Gabi ar fi forțat mâna șefilor de la Hapoel ca să fie dat afară, el fiind „dat dispărut” după un meci amical jucat de cei de la Haifa în România. Nu s-a întâmplat nimic în acest sens, astfel că Tamaș a fost cel care a pornit discuțiile pentru reziliere. În momentul în care se va produce despărțirea de israelieni, Tamaș va semna, cel mai probabil, cu Astra Giurgiu.

gabi tamaș anamaria prodan
Anamaria Prodan, agentul lui Gabi Tamaș, a fost mereu alături de el și a participat acum două zile la negocierile cu Haifa

Gabi Tamaș s-a întâlnit deja cu Dani Coman. Ce au discutat

Pe perioada cantonamentului de vară al lui Hapoel Haifa în țara noastră, Gabi Tamaș a avut o întâlnire tete-a-tete și cu Dani Coman, președintele Astrei Giurgiu. Acesta i-a transmis că este extrem de interesat să-l aducă la Giurgiu, dar trebuie să-și rezolve situația în Israel. În momentul în care va deveni liber de contract, Tamaș și Coman vor discuta clar și termenii înțelegerii dintre Astra și jucător.

Aducerea lui Tamaș la Giurgiu face parte dintr-un plan mai amplu prin care Dan Alexa a fost convins de Ioan Nicolaie să renunțe la demisie. Patronul vrea să-i facă trupă puternică pentru a se bate la primele locuri, Mihai Răduț semnând în ultimele zile cu Astra. La fel și atacantul francez Oumare Tounkara. Urmează Gabi Tamaș!

„Tamaș este pe listă și sperăm ca cei din Israel să-i dea drumul. Cu toate problemele pe care le-a avut Gabi, mereu mi-a plăcut de el ca jucător. Am jucat împreună la Dinamo. Îi cunosc caracterul și este un jucător foarte bun. Iubește să joace fotbal, îi plac meciurile și avem nevoie de genul ăsta de jucători. Își dorește și el foarte mult să vină aici” – Dan Alexa, antrenor Astra Giurgiu