Fotbal intern

Gabi Torje a reziliat cu rușii! Ofertă de la Dunărea Călărași. Ce va decide jucătorul

24.08.2018 | 12:45
Gabi Torje a reziliat cu rusii Oferta de la Dunarea Calarasi Ce va decide jucatorul

Gabi Torje a reziliat cu rușii de la Akhmat Groznîi. În acest moment, fostul jucător al lui Dinamo București este liber de contract pentru prima oară de când a plecat de la echipa din „Ștefan cel Mare” în luna august a anului 2011. De atunci și până în 2016, Torje a aparținut de Udinese, care l-a împrumutat la Granada, Espanyol, Konyaspor, Osmanlipor, iar din 2016 până zilele trecute a fost jucătorul rușilor de la Akhmat Groznîi, pentru care a jucat doar 10 meciuri, și care l-au împrumutat la Karabukspor și Dinamo București.

În ultimele două luni, după despărțirea de Dinamo, unde nu a mai fost dorit, Gabi Torje a încercat să-și găsească echipă pentru că era clar că nu va fi păstrat la Groznîi, deși era jucătorul lor. Lucrurile au devenit mult mai simple acum pentru Torje, după ce a reziliat cu rușii, pentru că are șanse mari să semneze cu o altă formație.

Gabi Torje a reziliat cu rușii. Ofertă din Liga 1 de la Dunărea Călărași

Imediat au apărut variante pentru fostul dinamovist. Iar primele chiar din Liga 1 Betano. Dunărea Călărași a încercat… Dunărea cu degetul și pentru a-l convinge pe Gabi Torje să evolueze la echipa nou-promovată antrenată de Dan Alexa.

Fotbalistul însă le-a transmis tuturor celor interesați că nu mai vrea să joace în Liga 1, iar în acest moment, fiind și liber de contract, încearcă să găsească o variantă în străinătate. Oricum, era greu ca Torje să accepte să meargă la Dunărea Călărași pentru 5.000 de euro lunar. El revenise în iarnă la Dinamo, de unde încasa 10.000 de euro lunar, dar mai avea și contractul în derulare de la Terek.

Gabi Torje a marcat ultimul gol în tricoul lui Dinamo în derby-ul cu FCSB din primăvară, 2-2, după ce „câinii” au avut 2-0 în minutul 80
Gabi Torje a marcat ultimul gol în tricoul lui Dinamo în derby-ul cu FCSB din primăvară, 2-2, după ce „câinii” au avut 2-0 în minutul 80

Gabi Torje a reziliat cu rușii. Pleacă afară până la finalul lunii

Din informațiile FANATIK.ROexistă deja două variante pentru Gabi Torje din străinătate. Una este de 350.000 de euro anual, alta de 400.000 de euro. Nici Torje, nici impresarul său Cristea Opria nu se grăbesc să ia o decizie, pentru că mai au timp până la finalul lunii august. Torje vrea să revină pe teren și în câteva luni să reintre și în vederile selecționerului Cosmin Contra. Pentru că acesta este cel mai mare „of” al mijlocașului din ultimul an și jumătate. A pierdut echipa națională, ultima sa convocare fiind în mandatul lui Christoph Daum, care pur și simplu l-a scos din vederile sale pentru că îl considera „prea obraznic”.

Șanse mari pentru Bourceanu la Dunărea Călărași

Dacă Gabi Torje este o „fata morgana” pentru Călărașiul lui Dan Alexa, fostul jucător al roș-albaștrilor, Alex Bourceanu, este aproape de a deveni elevul „Chirurgului”. Alex Bourceanu, care s-a despărțit de Arsenal Tula după accidentarea care l-a scos aproape un an din circuit, se antrenează de câteva zile cu Dunărea Călărași. Părțile implicate spun că sunt șanse destul de mari ca Bourceanu să semneze cu echipa lui Dan Alexa, după ce s-a mai pregătit în această vară și cu Iașul lui Flavius Stoican.

Cine nu ar dori un jucător cu CV-ul și valoarea lui Gabi Torje? Cred însă că nu e nicio șansă să-l antrenez la Călărași” – Dan Alexa, pentru FANATIK.RO

115 meciuri și 19 goluri a marcat Gabi Torje pentru Dinamo în cele două perioade în care a jucat în tricoul „alb-roșu”: 2008-2011 și primăvara lui 2018

1 an de contract mai avea Torje cu Akhmat Groznîi, vechea Terek, cu care a semnat pe 21 iulie 2016

1,08 milioane de euro este cota actuală pe transfermarkt a mijlocașului