Fotbal intern

Torje, “câine” pentru Gigi! Blestemul lui Becali şi gafa lui Miriuţă

Gabi Torje, cel mai anti-stelist fotbalist din lotul lui Vasile Miriuţă, a fost unul dintre cei mai buni oameni ai lui Dinamo în derby-ul cu FCSB şi i-a dat o palmă morală lui Gigi Becali.
18.02.2018 | 23:37
Torje caine pentru Gigi Blestemul lui Becali si gafa lui Miriuta

Vasile, spune-mi, îi bagi pe Torje şi Palic? Hai, Vasile. Spune-mi te rog. Joacă Torje şi Palic? Mi-ar plăcea să joace Torje”, suna rugămintea ironică a patronului FCSB, premergătoare partidei. Prestaţia fotbalistului împrumutat din Rusia l-a făcut sigur să regrete amarnic.

Spinul din coasta lui Găman

Torje, care nu a făcut pregătirea de iarnă cu Dinamo, a intrat cu ambiţie împotriva eternei rivale. Miriuţă a crezut în el şi, după ce l-a motivat suplimentar aşa cum FANATIK.RO a anunţat, i-a găsit un rol tactic special. Astfel, Torje şi Pesic au alternat poziţiile de extremă dreapta şi al doilea vârf, în spatele lui Nemec. “Piticul” a fost un adevărat coşmar pentru cei doi fundaşi centrali ai celor de la FCSB, dar mai ales pentru Găman. Apariţiile sale între liniim şi ruperile de ritm, chiar dacă viteza nu mai e ca pe vremuri, au măcinat moralul adversarilor. Aşa a venit şi golul de 2-0, pe care dinamovistul l-a înscris după ce l-a culcat pe Găman şi apoi l-a întors pe apărătorul FCSB. Era minutul 57!

Schimbarea care a dinamitat rezultatul final

Un sfert oră a mai jucat apoi Torje. Deşi nu părea cu energia terminată, mijlocaşul a fost scos de Miriuţă, iar în locul său a intrat Sergiu Hanca. Câteva minute mai târziu, tehnicianul a renunţat şi la Dan Nistor, un alt om exponenţial pentru “câini”. Fără cei doi, Dinamo a început să facă pasul în spate şi să piardă clar duelul de la mijlocul terenului. Iar Budescu şi Man au arătat, din nou, că sunt cei mai buni fotbalişti ai FCSB la această oră. Pasa genială, cu exteriorul, a lui Budescu şi finalizarea simplă a lui Man au readus formaţia lui Dică în meci. Era 2-1, dar Torje şi Nistor aveau puterea să cânte din tribune alături de PCH. Apoi, în prelungiri, Teixeira a profitat de indecizia lui Hanca, omul intrat chiar în locul lui Torje, şi a adus un punct nesperat pentru formaţia roş-albastră. Decizia lui Miriuţă de a-l înlocui cu Hanca a fost criticată de Gabi Balint: “Folosirea lui Torje în poziţia aceea a fost cea mai bună decizie a lui. S-a grăbit când l-a scos atât de repede!”. Trist, mijlocaşul lui Dinamo a plecat spre vestiare.

“Miriuţă a greşit toate schimbările! Aşa, Dică nu ia titlul!”

Deciziile luate de Miriuţă pe finalul jocului au fost taxate şi de Dumitru Dragomir. “Miriuţă a greşit toate cele trei schimbări. Păi, cum să îl scoţi pe Torje? Ăsta i-a rupt pe stelişti! A fost cel mai bun de la Dinamo. Apoi, la 2-1, mă aşteptam să introducă un fundaş. Nu a pierdut Miriuţă cele trei puncte, el a încercat, dar s-a întâmplat să nu îi iasă. FCSB trebuia să joace de la început cu Budescu şi cu Man. Fără vârf autentic, de careu, e greu să câştigi meciuri importante. Dacă mai face experimente, Dică nu ia titlul!”, a spus fostul preşedinte LPF pentru FANATIK.RO.

“E un gol trist pentru mine!”

Imediat după meci, Gabi Torje a vorbit despre cum s-a transformat o seară ce părea de vis într-una dezamăgitoare. “Am luat două goluri pe final, dar de asta este frumos fotbalul. FCSB e o echipă valoroasă. Cu puţină atenţie, puteam să lumă cele trei puncte. În ultimii şapte ani, am jucat şi stânga şi dreapta şi al doilea vârf. Azi, mi-am făcut datoria unde m-a pus antrenorul. Din păcate, pentru mine a fost un gol trist, o reuşită tristă. Mă doare ca atunci când am plâns! Mi-am asumat că putem ajunge şi în play-out când am venit, dar eu sper că vom fi foarte concentraţi la Giurgiu şi că vom câştiga. Dinamo a fost mereu, în ultimii ani, cu sabia deasupra capului la ultimele partide şi sper că presiunea ne va ajuta să facem un meci foarte bun şi că vom ajunge în play-off”, a afirmat mijlocaşul dinamovist.

L-a vrut la FCSB, dar a primit reject!

Transferul lui Gabi Torje este unul dintre puţinele pe care Gigi Becali nu le-a reuşit de când este patron al FCSB. Becali a încercat în mai multe rânduri să îl facă pe Torje să “trădeze”, aşa cum au făcut de-a lungul timpului fotbalişti precum Marica, Tamaş sau Gnohere. Cu toate că i-a oferit sume importante drept salariu, patronul FCSB s-a lovit mereu de acelaşi refuz. “Întotdeauna l-am dorit pe Torje la Steaua, dar el e jucător dinamovist. Nu ştiu eu ce face el, că nu sunt analist, dar valoarea lui ca jucător nu poate să o conteste nimeni niciodată”, susţinea Becali în clipa când revenirea lui Torje la Dinamo s-a oficializat. Mai mult, Becali explica şi de ce nu avea sens să încerce să îl aducă acum la FCSB, oferind trei nume de fotbalişti cu care s-ar lupta pentru un post de titular şi pe care nu i-ar putea scoate din echipă. Culmea, cei trei sunt oamenii care au adus un punct pentru FCSB în derby-ul cu Dinamo: “Ce să facem noi cu Gabi Torje? El nu are loc acum la noi! E un jucător valoros, dar unde să joace? Îi avem pe Man şi Teixeira în dreapta. Îl am şi pe Budescu care poate juca acolo. Torje e bun, dar în locul cui să joace? În locul lui Man nu poate să intre nimeni”.

Aşa se întâmplă când faci ironii. Dumnezeu zice . Şi ne-a dat Torje două goluri, că şi primul tot opera lui e. Mi-a zis Meme să termin, că eu când vorbesc păţim ceva. Că aşa am făcut şi cu Moţi şi ne-a scos din Liga Campionilor. Meme mi-a spus că zic de Torje şi poate ne bate. Intră cu noi şi îşi dă viaţa. Să mă ierte şi Torje şi toată lumea” – Gigi Becali, după Dinamo – FCSB 2-2