Fotbal international

Gabi Torje, după ce a semnat cu Sivasspor: “Îmi voi arăta pe teren experiența”

05.09.2018 | 23:15
Gabi Torje dupa ce a semnat cu Sivasspor Imi voi arata pe teren experienta

Gabi Torje a semnat cu echipa turcă Sivasspor și va fi coleg cu brazilianul Robinho, cel care a trecut în carieră şi pe la Real Madrid, dar şi cu Paul Papp, fostul fundaş al celor de la FC Vaslui şi FCSB. Torje a oferit prima reacție în legătură cu planurile pe care le are la noua echipă. Fotbalistul vrea să își ajute echipa să își îndeplinească obiectivele. Sivasspor a terminat pe locul 7 în stagiunea precedentă și se gândește la o poziție care să îi asigure calificarea în Europa League la finalul sezonului.

Fostul internaţional român a evoluat în ultima parte din sezonul trecut la Dinamo, fiind împrumutat de formaţia rusă, dar oficialii echipei din capitală au decis să nu îl păstreze, deşi putea să fie achiziţionat din postura de jucător liber de contract. FANATIK.RO a anunţat în exclusivitate în ultimele zile că Gabi Torje a primit o ofertă de la Dunărea Călăraşi, dar  va ajunge în cele din urmă un club din străinătate care i-ar putea oferi un salariu între 350.000 de euro şi 400.000 pe an.

Deși a fost dorit de mai multe echipe din Liga 1 Betano în această vară, Gabi Torje a semnat în cele din urmă cu Sivasspor. Noua echipă a românului a început sezonul cu o victorie, 1-0, pe teren propriu cu Alanyaspor, după care a pierdut la scor partidele cu Trabzonspor şi Kasimpaşa.

Prima reacție a lui Gabi Torje, după ce a semnat cu Sivasspor

Fostul dinamovist a oferit prima reacție după ce a parafat înțelegerea cu turcii. “Vreau să ajut echipa să îşi îndeplinească obiectivele. Voi arăta pe teren experienţa căpătată înainte în Super Lig şi în străinătate. Trebuie să îmi aduc contribuţia, să fiu în formă şi să muncesc”, a declarat Gabi Torje. Mijlocașul de 28 de ani a mai jucat în Turcia la Konyaspor, Osmanlispor şi Karabukspor.

Gabi Torje a fost dorit de Gigi Becali

Mijlocaşul a fost dorit de Gigi Becali în perioada în care Laurenţiu Reghecampf se afla la conducerea echipei, însă transferul a picat din cauza dorinţei jucătorului de a nu trăda Dinamo. Gabi Torje este cotat în acest moment la un milion de euro de către site-ul de specialitate transfermarkt.de. şi va avea o misiune dificilă în obţinerea unui loc de titular la Sivasspor.

Gabi Torje, 28 de ani, îşi doreşte să revină în vederile echipei naţionale a României după ce a bifat ultima convocare în mandatul lui Cristoph Daum. Mijlocaşul nu a fost convocat pentru meciul cu Muntenegru din Liga Naţiunilor, dar posibilele evoluţii bune în campionatul Turciei l-ar putea face pe Contra să îl cheme la următoarele meciuri.

Paul Papp nu a prins niciun minut în acest sezon pentru Sivasspor, fiind rezerva brazilianului Douglas, cel care este împrumutat de la Barcelona. Fundaşul sud-american a fost adus pe Camp Nou de la Benfica, dar concurenţa din lotul catalanilor i-a determinat pe oficialii echipei să îl trimită în Turcia. Pe lângă Paul Papp, Gabi Torje va fi coleg la Sivasspor cu brazilianul Robinho, cel care a trecut în carieră şi pe la Real Madrid.