Fotbal intern

Gabi Torje la FCSB? „E o variantă! Domnul Becali îmi știe numărul de telefon”

28.08.2018 | 13:15
Gabi Torje la FCSB E o varianta Domnul Becali imi stie numarul de telefon

Gabi Torje la FCSB? Fostul jucător al rușilor de la Akhmat Groznîi este liber de contract după ce a semnat rezilierea în cursul săptămânii trecute și e în căutarea unei noi provocări. Una dintre variante ar putea fi și FCSB, mai ales că Gigi Becali l-a mai dorit în trecut pe cel adus de Borcea de la Timișoara cu titulatura de „perla Banatului”.

Și antrenorul FCSB, Nicolae Dică, a fost întrebat înaintea partidei de la Ovidiu cu Viitorul dacă l-ar dori pe Torje la formația sa, dar „Dicanio” a fentat elegant, ca pe vremea când era jucător, și a replicat că nu îi stă momentan capul la transferuri, fiind concentrat în principal pe meciul capital cu austriecii de la Rapid Viena.

Gabi Torje la FCSB? ”Domnul Becali îmi știe numărul de telefon”

Și, totuși. Gabi Torje la FCSB? FANATIK.RO a discutat cu Cristea Opria, impresarul fotbalistului, dacă formația roș-albastră ar putea constitui o cale de continuare a carierei pentru internaționalul român.

FCSB este o variantă acum pentru Gabi. Nu am vorbit nimic cu domnul Becali, dar dumnealui știe numărul meu. În trecut l-a mai vrut pe Gabi, în al doilea mandat al lui Reghecampf. Domnul Becali era dispus să îi plătească transferul, dar nu a vrut jucătorul. Nu a vrut pentru Dinamo. Dar acum a văzut ce și cum și cu Dinamo, cum s-au purtat cei de acolo cu el… Situația s-a schimbat și luăm în calcul orice propunere serioasă”, a declarat Opria pentru FANATIK.RO.

Și Călărașiul a încercat „lovitura Torje”

Imediat după despărțirea de rușii de la Groznîi, telefonul lui Opria a început să sune. Printre echipele interesate de Gabi Torje s-a numărat la un moment dat și Dunărea Călărași, nou-promovata pregătită de Dan Alexa, informație dezvăluită exclusiv de FANATIK.RO. Dar o astfel de variantă nici nu a fost luată în calcul de jucătorul bănățean, nici de impresarul său. În primul rând pentru că Torje nu ar mai vrea să joace în Liga 1 Betano. Dar o ofertă din partea echipelor cu greutate ale campionatului, în speță FCSB sau CFR, i-ar putea schimba optica lui Gabi.

La Călărași era vorba de un salariu de 60.000 de euro anual, cam maxim ce-și poate permite trupa lui Alexa. „Cine nu ar dori un jucător cu CV-ul și valoarea lui Gabi Torje? Cred însă că nu e nicio șansă să-l antrenez la Călărașideclarase Alexa pentru FANATIK.RO.

Gabi Torje la FCSB? Are propuneri de afară de 350.000 de euro

E normal ca impresarul jucătorului să lase toate portițele deschise, dat fiind că, în acest moment, clientul său este liber de contract. Dar sigur este că mijlocașul are cel puțin două oferte din străinătate, pe bani buni, în jurul a 350-400.000 de euro pe an. Gabi ar vrea „afară” pentru că e dezamăgit de ce se întâmplă în fotbalul intern, dar nu se știe cum ar reacționa dacă ar veni telefonul lui Gigi Becali.

Obiectivul imediat al lui Gabi Torje este să-și găsească echipă pentru a se reîntoarce la echipa națională
Obiectivul imediat al lui Gabi Torje este să-și găsească echipă pentru a se reîntoarce la echipa națională

Gabi Torje vrea foarte mult să se reîntoarcă în circuitul echipei naționale, unde nu a mai fost convocat de pe vremea lui Christoph Daum, neamțul care nu a digerat prea bine unele manifestări ale jucătorului la convocări. Torje e convins că dacă-și va găsi echipă și va juca, în cel mai scurt timp Cosmin Contra ar putea să-l ia în calcule pentru națională.

Am fost în curtea lui Dinamo şi nu am fost dorit. Dragoste cu forţa nu se poate. Atât am putut să ajut Dinamo, dar nici nu am fost lăsat să ajut mai mult. Câteodată nu poţi să te opui dorințelor altor oameni” – Gabi Torje

115 meciuri și 19 goluri a marcat Gabi Torje pentru Dinamo în cele două perioade în care a jucat în tricoul „alb-roșu”: 2008-2011 și primăvara lui 2018

1,08 milioane de euro este cota actuală pe transfermarkt a mijlocașului