Gabi Torje şi-a găsit repede echipă. A refuzat să se întoarcă în Serie A

Sorin Dumitrescu    Ionut Neamţu   
în Fotbal international
13/01/2018, 10:42
Gabi Torje şi-a găsit repede echipă. A refuzat să se întoarcă în Serie A

Gabi Torje devenise la Karabukspor un jucător important, alături de Gicu Grozav reuşind să aducă un evident plus de vitalitate echipei la care exista deja un important contingent de români. A venit însă, cu nici o lună în urmă, vestea năucitoare privind fuga principalului investitor în afara graniţelor Turciei şi tot proiectul de la Karabuk s-a dus de râpă. Rămasă fără bani şi situată pe ultimul loc , fără mari speranţe, Karabukspor va retrograda şi era evident că primul lucru care trebuia făcut era să renunţe la străinii cu contracte mari.

Toţi românii au fost anunaţaţi că se vor rezilia înţelegerile şi că sunt liberi să îşi caute echipă. Cristi Tănase s-ar putea întoarce la FCSB, Grozav a decis să meargă pentru şase luni lângă Bogdan Stancu la Bursaspor, iar Gabi Torje a avut de ales între a rămâne în Superliga din Turcia sau a se întoarce în Serie A, acolo de unde nu pre are amintiri plăcute din perioada cât a fost jucătorul lui Udinese, iar acum era dorit la Bologna.

Gabi Torje, la a patra echipă în Turcia

A optat pentru prima variantă şi va îmbrăca de acum înainte tricoul celor de la Alanyaspor, acolo unde vedeta este brazilianul Vagner Love. Torje a fost dorit cu insistenţă de către antrenorul Alanyei, Hikmet Karaman. Noua sa echipă are un istoric scurt la nivel de primă divizie în Turcia, acesta fiind abia al doilea. Ocupă locul 13, cu 18 puncte, la finalul turului, dar nu se poate socoti scutită de griji, fiind la numai trei puncte de primul loc retrogradabil, pe care se află Konyaspor.

Pentru internaţionalul român de 28 de ani Alanyaspor reprezintă cea de-a opta provocare din cariera sa. Torje a evoluat cel mai mult în campionatul Turciei, unde a jucat pentru Konyaspor, Ankaraspor, Karabukspor şi acum Alanyaspor. La precedentele trei cluburi Torje a marcat 11 goluri (3 la Karabuk, 3 la Ankaraspor şi 5 la Konya), iar cu actualul antrenor se cunoaşte din perioada Konyaspor.

Închide ×