Sport

Gabi Torje și Cosmin Matei au semnat cu Dinamo și au fost prezentați oficial. Update Exclusiv

Dinamo continuă să se întărească după ridicarea interdicției la transferuri. Cosmin Matei este dorit insistent în „Ștefan cel Mare”, unde a mai evoluat timp de patru sezoane.
04.09.2021 | 15:38
Gabi Torje si Cosmin Matei au semnat cu Dinamo si au fost prezentati oficial Update Exclusiv
Gabi Torje și Cosmin Matei semnează cu Dinamo. Și-au negociat contractele. Când e prezentarea. Exclusiv. FOTO: Fanatik
ADVERTISEMENT
04-09-2021
12:45

Gabi Torje și Cosmin Matei au fost prezentați oficial la Dinamo. Fanatik anunțase în exclusivitate transferul lor

Sâmbătă, Dinamo a organizat o conferință de presă în care a prezentat oficial primele patru achiziții ale verii: Gabriel Torje, Cosmin Matei, Constantin Nica și Răzvan Popa. Despre sosirea primilor doi, FANATIK vă anunțase în exclusivitate încă de vineri.

Cei patru au fost prezentați de Iuliu Mureșan, administratorul special al clubului din Șoseaua „Ștefan cel Mare”, care a anunțat că va continua campania de achiziții. Pe lângă cei patru, Mureșan a anunțat că duminică vor mai sosi încă doi fotbaliști, printre care și Plamen Iliev, și transferul acestuia fiind anunțat în exclusivitate de FANATIK:

„Am reușit să deblocăm transferurile și să trecem la treabă. Concurența duce la lucruri bune, la progres. N-am mai vrut să aduc mulți jucători străini, ca înainte. Am vrut să aduc jucători români, pe care trecutul îi leagă de Dinamo. Au venit cu inima deschisă și vor să ajute aces club să ajungă pe locul pe care îl merită. 

Mai am doi jucători care au semnat și vin mâine-seară, atunci vor ajunge în București. Unul e Ivanovski, iar celălalt e portarul Plamen Iiev. Va mai veni un alt jucător care vine mâine. El e mijlocaș, poate juca și fundaș central, e un număr 8, un «box-to-box». 

Așadar, vor fi 7 jucători transferați. Oricum, campania de transferuri nu se oprește aici, putem aduce jucători liberi de contract și începând luni. Mă simt «arestat» de 4 dinamoviști valoroși, sunt încântat că sunt flancat de jucători adevărați, de dinamoviști. Toți au avut o dorință mare de a ajuta clubul, n-au venit pentru salarii. Torje e bine pregătit, va prelua rolul de dirijor în teren.  S-a schimbat deja aerul la Săftica, vă spun eu”, a declarat Iuliu Mureșan.

„Dinamo e foarte importantă pentru tot ceea ce înseamnă fotbalul românesc. Am semnat, suntem aici, am venit să ajutăm Dinamo cât de mult putem noi. Nu vom face minuni, nu vom fi «Cei 4 Fantastici», dar ne vom dedica la fiecare antrenament. Vom intra când vom fi pregătiți să facem pasul. Mi-am dorit foarte mult să revin. Am mai discutat și cu alte cluburi din România, dar s-a întâmplat să nu semnez cu nimeni și să revin aici. Gabi Torje are nevoie de Dinamo, care e un brand. Eu sunt doar un jucător” – Gabi Torje

Nici nu a fost ridicată bine interdicția la transferuri, că Dinamo a și început să transfere jucători pe bandă rulantă. După Constantin Nica – anunțat în exclusivitate de FANATIK – și Răzvan Popa, Iuliu Mureșan își îndreaptă atenția asupra compartimentului ofensiv.

După câteva runde de negocieri, Gabriel Torje și Cosmin Matei și-au dat acordul să revină în Ștefan cel Mare pentru a pune umărul la salvarea echipei. FANATIK a aflat că aceștia vor fi prezentați în cursul zilei de sâmbătă, 4 septembrie, alături de celelalte două achiziții efectuate până acum.

ADVERTISEMENT

Mutările nu se opresc, însă aici, pentru că directorul executiv forțează și aducerea unui goalkeeper cu experiență care să-i facă concurență tânărului Eșanu. Liber de contract după despărțirea de Ludogorets, Plamen Iliev este principala țintă, după cum FANATIK a anunțat în exclusivitate, mai ales că a evoluat timp de trei ani pe prima scenă a fotbalului românesc, la FC Botoșani și Astra Giurgiu.

Dinamo continuă să se întărească după ridicarea interdicției la transferuri. Gabriel Torje și Cosmin Matei se întorc în „Groapă”

Ajuns la aproape 32 de ani, Gabriel Torje și-a dat acordul să îmbrace din nou tricoul echipei sale de suflet. FANATIK a anunțat încă din luna mai interesul pentru mijlocaș care ajuns deja la București pentru a-și pune semnătura pe contract, urmând ca sâmbătă să fie prezentat oficial alături de Cosmin Matei.

ADVERTISEMENT

Liber de contract după ce și-a încheiat socotelile cu echipa lui Gheorghe Hagi, Farul Constanța, acesta a fost convins de Iuliu Mureșan să pună umărul la salvarea lui Dinamo, club pentru care a evoluat vreme de patru sezoane, în perioada 2012-2016.

Este adevărat s-a ridicat interdicția la transferuri. Avem câteva zile la dispoziție să ne întărim lotul. Vom începe să transferăm jucători.

ADVERTISEMENT

 Ne vom îndrepta spre jucători pe care deja îi cunoaștem. Pentru că nu e timp să stăm să analizăm diverși fotbaliști.

Am reușit cu niște avocați foarte buni să ridicăm această interdicție la transferuri. Deocamdată putem spune că datoria lui Isma Lopez se amână”, declara Iuliu Mureșan, pe 31 august, în exclusivitate pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Constantin Nica și Răzvan Popa, primele transferuri

Până una-alta, Dinamo au oficializat doar două mutări de la ridicarea interdicției. Este vorba despre Constantin Nica (28 de ani), o mai veche cunoștință a fanilor, având în vedere că a mai îmbrăcat în două rânduri tricoul alb-roșu (n.r. în sezoanele 2012-2013 și 2017-2018), respectiv tânărul Răzvan Popa (24 de ani).

Cotat la 150.000 de euro, acesta din urmă a ajuns în Ștefan cel Mare ca jucător liber de contract după despărțirea de Poli Iași. În CV-ul său se mai află echipe precum Gaz Metan și CSU Craiova, iar la nivel de juniori a evoluat atât pentru FCSB, cât și peste hotare, la Inter Milano, Real Zaragoza și Burgos CF.

De asemenea, se poate lăuda cu nu mai puțin de 58 de meciuri pe prima scenă a fotbalului românesc, majoritatea alături de medieșeni. La Dinamo va avea, însă, concurență serioasă, pentru că în centrul apărării se mai află Ricardo Grigore, Marco Ehmann, Alin Dudea și Deniz Giafer.

ADVERTISEMENT