Life

Gabriel Basco, finalist Eurovision România 2022, seamănă cu un mare artist internațional: “E onorabil”

Cine este Gabriel Basco, finalist la Eurovision România 2022? Cântărețul participă cu melodia “One night” și seamănă foarte mult cu un mare artist internațional.
04.03.2022 | 08:07
Gabriel Basco finalist Eurovision Romania 2022 seamana cu un mare artist international E onorabil
Gabriel Basco, asemănat cu Shawn Mendes. Sursa foto: Captură YouTube/ Instagram. Cola: Fanatik
ADVERTISEMENT

Gabriel Basco este unul dintre cei zece artiști care s-au calificat în finala Eurovision România 2022, care va avea loc sâmbătă, 5 martie. Cântărețul a interpretat melodia “One night”.

Cine este Gabriel Basco, unul dintre finaliștii Eurovision România 2022

Tânărul a fost comparat de multe ori cu cântărețul canadian Shawn Mendes atât din punct de vedere fizic, cât și al melodiilor pe care le interpretează.

ADVERTISEMENT

Gabriel Basco s-a calificat în marea finală Eurovision România 2021 cu piesa “One night”, una dintre favoritele publicului. Artistul speră să reprezinte România pe scena internațională a competiției muzicale, la Torino.

Cântărețul a impresionat publicul de acasă, dar și pe jurații care l-au trimis în finala Selecției Naționale Eurovision Song Contest. A fost foarte fericit atunci când și-a auzit numele printre finaliștii din acest an.

ADVERTISEMENT

“Au trecut câteva zile și eu încă sunt în extaz, nu aveți idee câtă bucurie am simțit când am aflat. Mi-am imaginat de 1000 de ori momentul ăsta cu gândul că poate se va întâmpla, iar acum că a și prins contur, ca la orice tablou la care trebuie sa faci un pas în spate ca să vezi imaginea de ansamblu, fac și eu unul și spun că nu aș fi ajuns mai departe fără sprijinul fanilor. Îi iubesc pe toți.”, a declarat Gabriel Basco pentru wowbiz.ro.

În legătură cu show-ul din finală, artistul a spus că “vin surprizeee”.

Faptul că este comparat cu Shawn Mendes îl bucură foarte mult, mai ales că artistul canadian, în vârstă de 23 de ani, este foarte apreciat de fanii din întreaga lume.

ADVERTISEMENT

“Să știi că e onorabil să fii asociat cu cineva care e la nivelul ăla. Și da, mi s-a mai spus de asemănare.”, a mai spus Gabriel Basco.

Finala Eurovision România 2022 va fi difuzată sâmbătă, 5 martie 2022, de la ora 21:00, la TVR 1, TVRi, TVR MOLDOVA, TVR+ şi pe canalul de YouTube al TVR, de la ora 21.00. Eda Marcus și Aurelian Temișan vor prezenta finala de sâmbătă seară.

ADVERTISEMENT

Jamala, artista ucraineană refugiată în România, este invitată de onoare în finala Eurovision România 2022

Jamala este câștigătoarea Eurovision Song Contest 2016, cu piesa “1944”. Artista s-a refugiat în România după ce Rusia a invadat Ucraina cu mai bine de o săptămână în urmă.

Cântăreața este invitată de onoare la finala Selecției Naționale Eurovision 2022, după cum au anunțat organizatorii concursului muzical.

“Jamala, interpreta din Ucraina care a câștigat ediția din 2016 a Eurovision Song Contest, invitat special la finala Selecției Naționale. Artista, refugiată din infernul dezlănțuit în patria sa, va interpreta piesa ‘1944’, care a dus Eurovisionul la Kiev, sâmbătă, în direct la TVR.”, au anunțat organizatorii Eurovision România.

Melodia “1944” are un puternic mesaj politic, unde artista vorbește despre deportarea tătarilor ucraineni din zona Crimeea. La vremea respectivă, Jamala a primit critici dure din Rusia pentru această piesă.

Jamala a ajuns în România pe 28 februarie 2022, alături de cei doi copii, în timp ce soțul ei a rămas la Kiev. Cântăreața va rămâne la Istanbul, la sora ei, dar a acceptat să urce pe scenă pentru finala Eurovision România din acest an.

45 de piese au intrat în competiție anul acesta, dintre care numai 20 au fost alese pentru semifinală. În finala Selecției Naționale, doar 10 piese se vor lupta și va fi desemnat reprezentantul României la Torino, în luna mai.

Lista celor 10 piese din finală este următoarea: Alex Parker& Bastien – “All this Love”; Andrei Petruş – “Take Me”; Cream, Minodora şi Diana Bucşa – “România mea”; Petra – “Ireligios”, Kyrie Mendel – “Hurricane”, MØISE – “Guilty”, Gabriel Basco – “One night”, Vanu – “Never give up”, Dora Gaitanovici – “Ana”, WRS – “Llamame”.

Juriul este format din Ozana Barabancea, Randi, Alexandra Ungureanu, Adrian Romcescu şi Cristian Faur.

ADVERTISEMENT