Fotbal international

Calvarul lui Batigol: “Am vrut să mi se amputeze un picior!”

Gabriel Omar Batistuta a fost ani de zile unul dintre cei mai buni atacanţi din lume, marcând peste 350 de goluri în carieră. Acum, la 48 de ani, Batistuta abia mai poate merge, din cauza durerilor de glezne.
14.12.2017 | 12:13
Calvarul lui Batigol Am vrut sa mi se amputeze un picior
ADVERTISEMENT

A fost ani buni idolul Florenţei. A fost până nu de mult golgeterul all time al Argentinei, însă Leo Messi l-a detronat. A fost un atacant de mare clasă, pentru care golul părea o joacă de copil, capabil să înscrie din orice poziţie. Toată lumea l-a cunoscut sub porecla de Batigol, dar pe numele său complet se numeşte Gabriel Omar Batistuta şi la 48 de ani trăieşte acum acasă, în Reconquista lui micuţă, de unde a pplecat spre glorie. În 2005 însă a agăţat ghetele în cui şi de atunci singurele sporturi pe care le mai practică pe ici pe colo sunt polo şi golful.

Şi aceasta nu pentru că ar fi renegat sportul care l-a făcut celebru. Însă fotbalul i-a lăsat şi nişte amintiri mai puţin frumoase, dezvăluind că în spatele succesului şi al luminii reflectoarelor se află şi multă durere, pentru că toate bătăliile cu fundaşii adverşi au lăsat urme grele pe picioarele sale. Într-un interviu de excepţie acordat cotidianul spaniol Marca Batistuta se destăinuie, cu bune şi cu rele, aşa cum nu a mai făcut niciodată. Învinsul tricolorilor în celebrul meci din 1994, de la mondialul american, crede că Leo Messi poate duce Argentina cât mai sus la mondialul din Rusia.

ADVERTISEMENT

Mi-ar plăcea să joc în Premier League

…despre unde i-ar fi plăcut să joace astăzi: “Fotbalul italian mi s-a potrivit de minune. Cred că a fost o bună alegere. Dar acum cred că fotbalul italian nu mai cere un nivel la fel de ridicat ca pe vremea mea. Acest nivel există în Preemier League şi în acest campionat mi-ar fi plăcut să pot juca acum.”

… despre ce jucător de astăzi i se aseamănă: “Higuain, Icardi, Luis Suarez, Cavani, toţi au caracteristicile jocului meu şi toţi ştiu cum să dea goluri”.

ADVERTISEMENT

…despre relaţiile cu antrenorii: “Întotdeauna am fost atent la ceea ce îmi spuneau antrenorii. Dar de făcut am făcut mereu ce simţeam eu că trebuie să fac. Adică să dau goluri şi pentru că dădeam des goluri nici ei nu îmi mai spuneau nimic.”

…despre cum erau fundaşii  de atunci şi cum sunt cei de acum: “Era foarte greu să treci de Baresi, Nesta, Maldini, Vierchowood. Acum parcă e mult mai uşor, dar tot mai există un Fazio, un Sergio Ramos, un Mascherano, mai sunt Pique, Godin sau Varane, cu toţi jucători de calitate”.

ADVERTISEMENT

Nu puteam merge nici până la baie

…despre ce probleme de sănătate are acum: “Gleznele mi-au fost serios afectate. În special cea dreaptă, unde a trebuit să mi se pună un tip de proteză pentru a avea oarecare mobilitate. Dar mobilitatea este foarte scăzută. Au fost zile când efectiv nu mă puteam duce până la baie din cauza durerilor şi ajunsesem să iau pastile sau să folosesc creme analgezice fără număr. Eram liber dar prins ca într-o închisoare. Acum lucrurile s-au mai schimbat, am început să mă şi bucur de viaţă. Într-.o zi, când nu am mai putut suporta durerea, m-am dus la medic şi l-am întrebat dacă ar putea să-mi amputeze piciorul.”

…despre Argentina şi Leo Messi: “Messi este de departe cel mai bun şi are în minte să câştige un campionat mondial, dar ca să laşi tot greul pe umerii săi mi se pare a fi o mare prostie. Pentru că nu poate ţine locul la toţi şi când nu mai poate toată lumea îl acuză că nu îi pasă de naţională. Dacă va fi terorizat de gândul că acum trebuie neapărat să dea totul pentru că ar fi ultimul lui mondial va claca. Dar pot să îl liniştesc şi să înţeleagă că are toate şansele să fie cu naţionala şi în 2022, în Qatar.”

ADVERTISEMENT

..despre recordul de goluri al lui Messi la naţională: “Iniţial am fost destul de abătut, văzând că mândria mea, faptul că marcasem cele mai multe goluri la naţională au fost spulberate de cele 56 de goluri ale lui Messi, dar pe urmă mi-am spus că Messi e un extraterestru şi nu ai cum să fii supărat”.

despre cine ar fi vrut să fie dacă nu era Batistuta: “Dacă nu eram Batistuta a ş fi vrut să fiu Maradona. Dar acest lucru este imposibil. De aceea sunt foarte mulţumit că sint cine sunt şi altcineva.

ADVERTISEMENT
Tags: