Fotbal international

Lecția de viață oferită de Gabriel Batistuta fiului său Joaquin. “Munca nu este o rușine”

05.03.2019 | 14:00
Lectia de viata oferita de Gabriel Batistuta fiului sau Joaquin Munca nu este o rusine

Într-un interviu acordat unui post de televiziune fostul mare internațional argentinian al anilor 90, Gabriel Omar Batistuta, a oferit un adevărat exemplu de lecție de viață fiului său Joaquin. Batistuta și-a încheiat cariera în Qatar, în 2006 și de atunci locuiește în Argentina, unde are o firmă de construcții și e secretar al clubului Colon Santa Fe, localitatea sa natală. El are un singur regret, faptul că nu a câștigat niciodată Champions League.

Gabriel Batistuta, sfaturi pentru fiul său Joaquin, care muncește într-un atelier de fotocopiere

Fostul internațional argentinian a fost rugat să comenteze cum se vede faptul că al treilea din cei patru băieți ai săi. Joaquin, 20 de ani, își câștigă existența lucrând la un fotocopiator, deși este fiul lui Batistuta. Cel supranumit în carieră, pe vremea când era idolul Florenței, Batigol, a oferit o adevărată lecție de viață, impresionându-l pe reporter cu răspunsul oferit.

“Da. muncește la fotocopiator, este angajat acolo. Dar eu consider că munca nu este o rușine și fiii mei trebuie să fie demni și să bucure de ceea ce reușesc să facă ei singuri. Desigur, aș putea să-i dau mașina, să meargă prin centru, să atragă fetele, lumea să spună Uite ce mașină are, dar nu s-ar simți niciodată fericit.

Gabriel Batistuta alături de familia sa
Gabriel Batistuta alături de familia sa

Batigol a avut mari probleme cu picioarele după retragere

Mai bine să poată să muncească și să își cumpere el o mașină mult mai modestă, dar se va simți mereu fericit pentru că va știi că el a câștigat-o, prin ceea ce a făcut. Așa, e ușor să îi dau tot ce vrea și nu va înțelege nimic din viață, din faptul că trebuie să faci ceva cu mâna ta, cu capul tău, pentru a avea apoi satisfacția reușitei pe deplin.”

Batistuta, care în cariera sa a jucat în Argentina la Newell’s Old Boys, River Plate și Boca Juniors, iar apoi în Italia, la Fiorentina, Roma și Inter, a avut mari probleme cu picioarele după ce s-a lăsat de fotbal. Chiar el povestește că durerile erau atât de mari, încât făcea pe el în pat, pentru că nu putea ajunge la baie și a cerut doctorilor să îi amputeze picioarele. Aceștia l-au pus însă sub tratament, apoi a suferit și o intervenție chirugicală și astăzi, la 50 de ani, mai are doar ușoare dificultăți la mers.