News

Gabriel Biriş dezvăluie “adevărata faţă a ONG-urilor antitutun: minciuni, ameninţări, calomnie”

12.06.2019 | 18:58
Gabriel Biris dezvaluie adevarata fata a ONGurilor antitutun minciuni amenintari calomnie
Fostul secretar de stat Gabriel Biriș, în război cu ONG-urile anti-fumat

Noile reglementări pe care USR a încercat să le propună în Parlament cu privire la legile fumatului au creat numeroase dezbateri și acuze în mediul online. Oamenii care i-au arătat cu degetul pe parlamentarii USR că vin cu practici inspirate de la ONG-urile din străinătate au fost contracarați cu același argument. De exemplu, fostul secretar de stat Gabriel Biriș a fost acuzat de faptul că ar fi plătit de către firmele din industria tutunului și că ar fi fost demis de corpul de control al premierului Cioloș din pricina incompatibilităților. Nimic mai fals, susține avocatul.

Fostul secretar de stat Gabriel Biriș, față în față cu ONG-urile anti-tutun

Fostul secretar de stat a vorbit într-o postare despre pierderile la bugetul de stat pe care le-ar putea caza măsurile anti-fumat propuse de USR. Gabriel Biriș a primit însă un răspuns din partea unui ONG care îl acuză că face jocurile marilor companii de tutun.

Este vorba despre ONG-ul „2035 fără tutun”, cel care susține că „recită acum din discursul reprezentantei JTI în România cuvânt cu cuvânt, probabil conform brief-ului primit de la client. Așa arată când nu există nici măcar bun simț, nu doar profesionalism”.

Când industria tutunului își mobilizează vectorii de interese pentru a nu pierde canalele de influențare a diverșilor…

Gepostet von 2035 fără tutun am Dienstag, 11. Juni 2019

Cine este Gabriel Biriş, fost secretar de stat în guvernul Cioloș

Într-un răspuns tăios, Biriș le-a răspuns celor din ONG. „Acest ONG – susținut de un grant Bloomberg din care au plătit inclusiv deplasarea dlui deputat USR Ungureanu la Dublin, deputat care și-a asumat să ducă în parlament proiectul pe marginea căruia am comentat, deci nu pot să o las așa. ONG-ul condus de dna Ramona Brad înțelege să pună presiune pe mine prin proferarea unor minciuni absolut grosolane, pentru simplul fapt că mi-am exprimat o părere, am pus o întrebare, în legătură cu o propunere legislativă ale cărei implicații eu unul pur și simplu cred că nu au fost analizate”, a scris acesta pe propriul cont de facebook, ocazie cu care a demascat toate minciunile la adresa sa.

Hmmm…Mi-am exprimat in urma cu cateva zile ingrijorarea cu privire la modul cum se gandesc politicile publice in…

Gepostet von Gabriel Biriș am Dienstag, 11. Juni 2019

Gabriel Biriș este unul dintre cei mai cunoscuți avocați de business și consultanți fiscali din România. El a avut în portofiul său de-a lungul carierei numeroși clienți importanți. El se ocupă de domeniul consultanței fiscale de aproape 20 de ani, iar în ultimii 10 ani a avut propria sa companie de consultanță fiscală, Biris – Goran, alături de alți parteneri. În 2016 a fost numit drept secretar de stat în Ministerul Finanțelor Publice, de unde a plecat în luna septembrie, când și-a dat demisia.

Tags: