Fotbal intern

Gabriel Bodescu, cel care a venit cu varianta „Liga 1 în Antalya”: „Dacă nu jucăm, nimeni nu va face oferte pentru jucătorii români”

23.04.2020 | 12:14
Gabriel Bodescu cel care a venit cu varianta Liga 1 in Antalya Daca nu jucam nimeni nu va face oferte pentru jucatorii romani
Gabriel Bodescu, cel care a venit cu varianta „Liga 1 în Antalya”: „Dacă nu jucăm, nimeni nu va face oferte pentru jucătorii români”. Sursă foto: gsp.ro
ADVERTISEMENT

Gabriel Bodescu, secretar general adjunct FRF, este autorul ideii ca Liga 1 să se reia în Antalya și atrage atenția că situația va fi foarte dificilă din toate punctele de vedere dacă nu se va juca fotbal în România.

Gabriel Bodescu a explicat variante propusă de el, ca Liga 1 să se reia în Antalya

Gabriel Bodescu

a continuat și a explicat varianta pe care el a propus-o și anume ca meciurile din Liga 1 să se reia în Antalya: „Soluția a fost a mea, nu a Federației Române de Fotbal. În momentul în care epuizăm toate soluțiile ca acest campionat să se joace pe teren, am luat în calcul și această variantă.

ADVERTISEMENT

Începând cu data de 15 mai, președintele a spus că vom purta măști și în spații publice. Având în vedere că există un contract între LPF, deținătorii drepturilor TV și cluburile de fotbal, m-au făcut să pun în dezbatere această variantă.

Toată lumea a zis că dacă epuizăm pe plan național toate posibilitățile pe teren în România să recurgem și la acest scenariu”.

ADVERTISEMENT

„Dacă nu jucăm, nimeni nu va face oferte pentru fotbaliștii români”

„Dacă nu jucăm, nimeni nu va face oferte pentru fotbaliștii români. Această propunere este sub rezerva ca FIFA să ne dea acceptul să jucăm meciuri din campionatul României pe teritoriul altui stat. Degeaba facem valuri dacă FIFA nu ne dă acceptul.Este o situație foarte dificilă să se joace majoritatea meciurilor din campionat și altă echipă să vină să-ți ia locul în cupele europene. Din această cauză am propus această variantă care a fost bine primită de toată lumea, chiar și cu temperaturile ridicate. Până la urmă își fac meseria și atâta tot”, 

a mai spus Gabriel Bodescu la TV proX.

„Una este să stai închis în casă, alta este să stai într-un hotel cu totul la dispoziție. Dacă nu livrăm fotbal, nu avem cu ce să producem.

ADVERTISEMENT

Nu poți să obligi pe nimeni să facă ceva împotriva voinței lui. Cluburile au fost destul de mature și s-au gândit să aibă un acord scris cu jucătorii pentru a juca în aceste momente.

Dacă nu se joacă trebuie să dăm banii înapoi.

În momentul în care am făcut această propunere al luat niște repere din Turcia și în cadrul Federației. M-am interesat de numărul de cazuri din Antalya, 102 cazuri, temperaturi și dacă vom avea la dispoziție un laborator unde să facem teste.

ADVERTISEMENT

Am primit răspunsul că există, cei de la FCSB îl cunosc foarte bine. Pentru a depăși acest moment în care cluburile au parte de momente grele, liga lasă cluburile să negocieze condițiile de plată, care din următoarele drepturi TV pe care ar urma să le primească să se scadă”, a mai precizat secretarul general al FRF.

ADVERTISEMENT
Tags: