News
notix pixel id

Gabriel Cotabiţă, de 48 de ore în COMĂ

Gabriel Cotabiţă se află de 48 de ore în comă după ce a fost găsit inconştient într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Artistul a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a...
10.05.2015 | 13:52
Gabriel Cotabiţă, de 48 de ore în COMĂ

Gabriel Cotabiţă se află de 48 de ore în comă după ce a fost găsit inconştient într-o sală de sport a unui hotel din Capitală. Artistul a fost internat la Spitalul Floreasca, după ce a fost resuscitat şi stabilizat de către medicii SMURD. În prezent, cântăreţul este intubat şi ventilat mecanic.

Rudele lui Gabriel Cotabiţă le cer prietenilor artistului să nu mai dea informaţii despre starea acestuia. Cântăreţul este de două zile în comă, iar medicii sunt rezervaţi.

Medicul Alexandru Ciurea a explicat, potrivit EVZ, ce se poate întâmpla în cazul unui stop cardiorespirator.

“Această resuscitare trebuie făcută într-un timp limită. Dacă se depăşesc cinci minute, orice fel de resuscitare, practic, nu se mai realizează cu succes”, a declarat neurochirurgul prof. dr. Alexandru Ciurea.

“Dacă se intervine rapid, îşi revine ca stare de conştienţă, dar poate să fie în lentoare verbală şi motorie, sau să aibă pareză de la gât în jos”, a explicat profesorul Ciurea.

Medicul Nicolae Bacalbaşa susţine că, teoretic, după aproape zece minute de infarct doar o minune mai poate salva un astfel de pacient.

“Nu cred că a stat 4 minute în stop cardio-respirator, cu o inimă care nu pompa. E greu de spus cât anume a stat. (…) Cred că e vorba de insuficienţa circulatorie, nu stop cardiac. După 7 minute de stop cardiac real eu cred că şansele sunt aproape nule. Cu cât se intervine mai devreme, cu atât mai bine. (…) Masajul cardiac nu asigură un debit cardiac perfect. (…) Fiecare dintre noi are acolo sus o stea, o şansă. Depinde de şansa pe care o ai”, a explicat medicul Nicolae Bacalbaşa

Citeste mai mult pe RTV.NET

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri