Hotnews

Gabriel Cotabiţă are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală

Dacă la finele săptămânii trecute, medicii vorbeau de reflexe slabe în cazul lui Gabriel Cotabiţă, de câteva zile se vehiculează ipoteza unei noi intervenţii chirurgicale la care va trebui...
18.05.2015 | 10:20
Gabriel Cotabiţă are nevoie de o nouă intervenţie chirurgicală
ADVERTISEMENT

Dacă la finele săptămânii trecute, medicii vorbeau de reflexe slabe în cazul lui Gabriel Cotabiţă, de câteva zile se vehiculează ipoteza unei noi intervenţii chirurgicale la care va trebui să fie supus artistul pentru a rămâne conectat la aparate. Este vorba despre o traheotomie, procedură prin care un pacient, aflat în comă, are nevoie pentru a putea fi în continuare ventilat mecanic.

Pentru a intra în operaţie, însă, familia cântăreţului trebuie să-şi dea acordul ca el să sufere o nouă intervenţie. Potrivit Antena Stars, Gabriel Cotabiţă va fi supus unei operaţii la nivelul gâtului, denumită în termeni medicali traheotomie ( n.r. Intervenţie chirurgicală constând în practicarea unei deschideri a feţei anterioare a traheei cervicale – între al 3-lea şi al 4-lea inel cartilaginos – şi în amplasarea aici a unei canule pentru a asigura trecerea aerului), necesară în cazul pacienţilor aflaţi în comă pentru ca aceştia să poată fi în continuare ventilaţi mecanic.

ADVERTISEMENT

Gabriel Cotabiţă este în continuare în stare gravă

Artistul se află de zece zile în comă indusă medicamentos, după ce a suferit un stop cardio-respirator. El s-a prăbuşit la pământ în sala de fitness a unui hotel din Bucureşti după ce şi-a suprasolicitat organismul alergând pe bandă şi lucrând la aparatele de forţă. A fost resuscitat şi internat la Spitalul Floreasca, din data de 8 mai, unde imediat după ce a fost adus i s-a făcut o coronoragrafie (n.r. procedură de diagnostic care permite verificarea cu exactitate a condiţiei arterelor coronare, vasele care alimentează inima, şi depistarea eventualelor îngustări care pot compromite fluxul de sânge al muşchiului cardiac şi să cauzeze durere toracică sau infarct miocardic) şi multiple analize.

Familia şi prietenii se roagă neîncetat pentru el

Weekendul trecut, fiicele artistului au chemat un preot care l-a împărtăşit pe bolnav, iar preotul din capela spitalului a ţinut slujbe pentru el. De altfel, o pagină a fost creată pentru a-l susţine pe Gabriel Cotabiţă în aceste clipe grele. Acolo a fost publicată o rugăciune pe care cei care vor să se roage pentru Gabriel Cotabiţă o pot rosti oricând. Starea artistului râmâne gravă, dar stabilă, au anunţat oficiali ai Spitalului Floreasca.

ADVERTISEMENT

Investigaţiile complexe făcute de la internarea lui Gabriel Cotabiţă şi până în prezent indică cea mai probabilă cauză a stopului cardio-respirator o tulburare severă de ritm cardiac, produsă în contextul unor afecţiuni cardio-vasculare preexistente, “fiind excluse infarctul miocardic acut, embolia pulmonară şi accidentul vascular cerebral”, se mai arăta în comunicatul citat.

Sursă: www.click.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri