News
notix pixel id

Gabriel Cotabiţă va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale

Progresele pe care Gabriel Cotabiţă le-a făcut după ieşirea din coma de patru săptămâni le dau speranţe medicilor, care cred că şi-ar putea reveni complet. Totuşi, artistul va fi nevoit...
16.06.2015 | 10:28
Gabriel Cotabiţă va fi supus unei noi intervenţii chirurgicale
ADVERTISEMENT

Progresele pe care Gabriel Cotabiţă le-a făcut după ieşirea din coma de patru săptămâni le dau speranţe medicilor, care cred că şi-ar putea reveni complet. Totuşi, artistul va fi nevoit să suporte o nouă intervenţie chirurgicală pentru a nu mai avea pe viitor de alte surprize cu inima.

Nu mai încape îndoială: Gabriel Cotabiţă a uimit pe toată lumea, artistul înregistrând pe zi ce trece noi progrese în vindecarea lui, după o comă de patru săptămâni. Deşi au trecut două săptămâni de când cântăreţul a ieşit din comă, medicii îl pregătesc pentru o nouă intervenţie, ce ar trebui să aibă loc în viitorul apropiat. I se va implanta sub piele un dispozitiv care să-i regleze bătăile inimii.

“Are nevoie de un defibrilator cardiac sau de un pacemaker. Medicul cardiolog va decide care din cele două va fi utilizat. Este o intervenţie uşoară, dar pentru care pacientul trebuie să fie stabilizat şi să poată suporta o operaţie de implantare a dispozitivului. Se montează sub piele, în zona toracică şi îl va purta toată viaţa”, ne-a relatat o sursă din Spitalul Floreasca, din Capitală.

ADVERTISEMENT

Ar fi putut evita accidentul din 8 mai

Dispozitivul pe care medicii i-l vor monta emite impulsuri către inimă şi îi reglează bătăile. “Defibrilatorul cardiac intervine doar în cazuri de aritmii, are posibilitatea ca, prin intermediul unei sonde speciale, să depisteze anomaliile de ritm, cele care declanşează stopul cardiac şi, prin stimulări extrem de rapide ale inimii, nepercepute de bolnav, sau prin şoc electric, perceput cel mai adesea ca o lovitură de pumn în piept sau spate, să restabilească echilibrul.

Pacemakerul emite impulsuri permanent, asigurând un ritm cardiac normal”, a mai precizat sursa citată. Dacă artistul ar fi avut un astfel de implant, nu s-ar mai fi întâmplat accidentul nefericit din 8 mai, când Cotabiţă a căzut inconştient în sala de sport.

ADVERTISEMENT

Sursă: www.libertatea.ro

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri