Fotbal intern

Gabriel Debeljuh, omul momentului la Hermannstadt! A înscris cu FCSB și a ajuns la șase goluri în tot atâtea meciuri în 2020

06.03.2020 | 09:10
Gabriel Debeljuh omul momentului la Hermannstadt A inscris cu FCSB si a ajuns la sase goluri in tot atatea meciuri in 2020
ADVERTISEMENT

Gabriel Debeljuh este cel mai în formă jucător al lui Hermannstadt din 2020 și îi face concurență serioasă lui Marko Dugandzic, atacantul lui FC Botoșani care uimește la fiecare meci al formației lui Marius Croitoru.

Gabriel Debeljuh, perla lui Hermannstadt din 2020

Gabriel Debeljuh a înscris în meciul cu FCSB din Cupa României, deși a intrat în a doua repriză, și își continuă forma de vis pe care o are în 2020. Atacantul sibienilor a ajuns la șase goluri marcate în șase meciuri, fiind cel mai periculos jucător din lotul lui Vasile Miriuță.

ADVERTISEMENT

Debeljuh reușise să înscrie doar patru goluri până la pauza de iarnă, însă de la reluarea campionatului forma croatului a crescut spectaculos.

Golurile lui Gabriel Debeljuh în 2020:

  1. Hermannstadt – Sepsi 2-2 – 2 goluri
  2. FC Botoșani – Hermannstadt 2-1 – 1 gol
  3. Hermannstadt – Astra Giurgiu 2-2 – 1 gol
  4. Hermannstadt – Chindia 1-0 – 1 gol
  5. Hermannstadt – FCSB 1-2 – 1 gol
ADVERTISEMENT

Atacantul lui Hermannstadt a fost crescut de Torino

Gabriel Debeljuh și-a început cariera de fotbalist în Croația, țara sa natală, la Rovinj. Atacantul le-a atras atenția italienilor de la Torino care l-au transferat în 2013 în academia clubului, însă din păcate nu a reușit să facă pasul la echipa mare.

De-a lungul anilor, Debeljuh a fost împrumutat la mai multe formații din ligile inferioare din Italia, precum: Piacenza, Mantova sau Este. În vara lui 2019, atacantul croat a semnat din postura de jucător liber de contract cu Hermannstadt, unde se pare că s-a integrat foarte repede.

ADVERTISEMENT

În actualul sezon, calculând meciurile din toate competițiile, Gabriel Debeljuh a marcat nu mai puțin de 10 goluri în 23 de meciuri, ceea ce îl face golgeterul echipei și unul dintre cei mai periculoși fotbaliști din lotul lui Vasile Miriuță.

De când a ajuns în România, cota de piață a atacantului în vârstă de 23 de ani a „explodat”. Până la transferul la Hermannstadt, Debeljuh valora 100.000 de euro, iar în prezent cota sa de piață s-a mărit de patru ori.

ADVERTISEMENT

Evoluția cotei lui Gabriel Debeljuh:

  • 100.000 de euro era cota de piață a lui Gabriel Debeljuh când a ajuns la Hermannstadt
  • 250.000 de euro era cota de piață a lui Gabriel Debeljuh pe data de 26 septembrie 2019
  • 400.000 de euro este actuala cotă de piață a lui Gabriel Debeljuh, conformtransfermarkt.com
ADVERTISEMENT