Fotbal intern

Gabriel Enache la Dinamo? Mircea Rednic a vrut să-l aducă în “Groapă” pe fostul jucător de la FCSB

09.03.2019 | 09:10
Gabriel Enache la Dinamo Mircea Rednic a vrut sal aduca in Groapa pe fostul jucator de la FCSB

Gabriel Enache a revenit în Liga 1 Betano după o scurtă aventură în străinătate, la Dunărea Călărași, dar înainte să ajungă la echipa antrenată de Dan Alexa a fost dorit și de Mircea Rednic la Dinamo, anunță Telekomsport. Conform sursei citate, antrenorul din “Ștefan cel Mare” a încercat în perioada de mercato din iarnă să îl convingă pe fostul fotbalist al “roș-albaștrilor” să trădeze FCSB, echipă la care a evoluat în perioada februarie 2016 – februarie 2018.

Mircea Rednic a vrut să îl aducă pe Gabriel Enache la Dinamo

Mircea Rednic a făcut foarte multe modificări în lotul lui Dinamo în perioada de mercato din iarnă, iar sub comanda tehnicianului român au ajuns foarte mulți jucători noi, iar cei vechi au fost îndepărtați. Pe lista “Puriului” s-a aflat și Gabriel Enache, dar fostul jucător al lui Partizan Belgrad și FCSB a ajuns la Dunărea Călărași.

Deși Mircea Rednic s-a interesat de posibilitatea ca să îl aducă pe Gabriel Enache în “Ștefan cel Mare”, fotbalistul a fost convins de impresarul lui, Anamaria Prodan, să meargă la Dunărea Călărași, echipe pe care Dinamo București a învins-o în prima etapă din play-out, scor 2-0.

Gabriel Enache în meciul dintre Dinamo București și Dunărea Călărași

Gabriel Enache a jucat în două meciuri pentru Dunărea Călărași

În vârstă de 28 de ani, Gabriel Enache a ajuns la Dunărea Călărași sub formă de împrumut, după ce jucătorul de bandă dreaptă nu a primit șanse mai multe de la antrenorul lui Partizan Belgrad, echipă cu care are contract până în vara anului 2021. Gabriel Enache a jucat deja două meciuri pentru grupare antrenată de Dan Alexa. Internaționalul român a fost folosit în întâlnirea cu Gaz Metan, scor 0-0, din sezonul regulat al Ligii 1 Betano, dar și în partida pierdută cu Dinamo, scor 2-0, în play-out.

Cu 5 selecții în tricoul echipei naționale a României, acolo unde a debutat pe 7 septembrie 2014, Gabriel Enache a mai jucat la echipe precum CS Mioveni, Astra Giurgiu, FCSB, Rubin Kazan și Partizan Belgrad. Gigi Becali plătea nu mai puțin de 500.000 de euro pentru transferul său de la Astra Giurgiu în februarie 2016. În tricoul vicecampioanei României, fotbalistul în vârstă de 28 de ani are 79 de meciuri, 5 goluri și 6 pase decisive.