News

Fostul primar Gabriel Mutu a dat lovitura! Ales senator, demnitarul a încasat peste 800.000 lei în ultimul an

La 52 de ani, Gabriel Mutu a ajuns din nou senator, după ce mai fusese ales în Parlament în două rânduri, între 2008 și 2016. Fostul primar al Sectorului 6 a avut un an foarte bun din punct de vedere financiar.
27.11.2021 | 13:18
Fostul primar Gabriel Mutu a dat lovitura Ales senator demnitarul a incasat peste 800000 lei in ultimul an
Potrivit ultimelor documente oficiale, Gabriel Mutu a încasat peste 800.000 lei în ultimul an
ADVERTISEMENT

Absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității Româno-Americană și al Academiei de Informații, Gabriel Mutu a fost ales în 2020 ca senator PSD, funcție pe care o mai îndeplinise și în legislaturile 2008-2012 și 2012 – 2016.

”Am votat, astăzi, pentru a opri criza economică, socială și sanitară în care se află țara noastră. Am votat cu speranța și încrederea că românii vor avea un trai mai bun, aici, în România, și că măsurile sociale și economice pentru care PSD și-a asumat guvernarea vor fi aplicate cât mai repede. Am votat, astăzi, pentru învestirea Guvernului PSD-PNL-UDMR!”, a notat mândru Gabriel Mutu, anunțând zilele trecute că a votat guvernul condus de Nicolae Ciucă.

ADVERTISEMENT

Între 2007 și 2009, Gabriel Mutu a urmat și cursurile Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, unde a aprofundat secțiunile ”politici europene, integrare europeană, relaţii internaţionale”.

Gabriel Mutu este multiplu campion la modelism

Considerându-se ”bun manager si organizator, cu abilităţi de comunicare şi interrelaţionare, capacitate rapidă de decizie, capacitatea de a administra situaţii de criză, spirit de echipă si responsabilitate”, Gabriel Mutu și-a trecut în CV și realizările într-un domeniu sportiv de nișă.

ADVERTISEMENT

”Multiplu Campion Naţional în Modelism – ramura Automodelism, medaliat de Federaţia Europeană de Modelism – Fiorano 2006, maestru al Sporturilor – ramura Modelism”, a consemnat actualul senator în prezentarea oficială.

În octombrie 2014, DIICOT informa printr-un comunicat oficial că a anihilat activitatea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălarea banilor proveniți din infracțiuni. Printre cei puși sub urmărire penală se afla și senatorul PSD Gabriel Mutu. Demnitarul era acuzat de ”folosirea cu rea credință a bunurile societății GM Activ Building Management SRL și de fals în înscrisuri sub semnătură privată”, așa cum amintea Newsweek.ro.

ADVERTISEMENT

Dosar deschis de DIICOT în 2014 pe numele lui Gabriel Mutu

”Față de acesta (n.r. Gabriel Mutu) există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea SC GM Activ Building Management SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile SC GM Activ Building Management SRL în conturile societăţilor menţionate”, aminteau procurorii.

“Suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1.064.692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat.

ADVERTISEMENT

Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale”, se specifica în comunicatul DIICOT de atunci.

Cum dosarul nu a ajuns încă în instanță , Gabriel Mutu și-a văzut liniștit de cariera politică. Ales primar al Sectorului 6 al Capitalei în 2016, Mutu a pierdut alegerile din 2020 în fața lui Ciprian Ciucu, dar s-a consolat cu poziția de senator la alegerile parlamentare de la finalul anului trecut.

Din punct de vedere al averii, Gabriel Mutu pare că și-a asigurat un confort financiar considerabil. Împreună cu soția, fostul primar deține trei terenuri intravilane în Capitală, dar și un apartament, o boxă și un spațiu comercial în București.

Gabriel Mutu a câștigat aproape 70.000 lei pe lună în 2020. Demnitarul păstrează în casă 430.000 lei

În intervalul 1990-2018, Mutu a strâns bijuterii din aur evaluate la 25.000 euro, dar și o colecție de ceasuri, evaluată la fix 152.128 euro. Tablouri de 15.000 euro, realizate de autori necunoscuți, întregesc colecțiile actualului senator PSD.

În conturi bancare, Gabriel Mutu a agonisit 100.000 lei și 68.000 euro. Parlamentarul mai păstrează în casă – cash – 1500 euro și 430.000 lei, dar deține acțiuni și la șapte firme, pe cinci dintre acestea împrumutându-le cu bani.

Ultimul an fiscal, 2020, s-a dovedit unul foarte bun pentru Gabriel Mutu la nivelul veniturilor. Astfel, ca primar, Mutu a încasat 151.825 lei pe an, la care s-au adăugat 380.000 lei, pe post de dividende de la o firmă, și alți 86.250 lei rezultați din închirierea unui spațiu comercial.

În plus, lui Gabriel Mutu i-au fost returnate contribuțiile financiare la campaniile electorale din 2020 (alegerile locale și parlamentare), echivalente cu 84.974 lei și cu 130.000 lei. În total, veniturile anuale ale lui Mutu au fost de 833.049 lei, adică 69.420 lei pe lună.

ADVERTISEMENT
Tags:
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct...
N-au stat la discuții: închisoare pe viață, după ce a recunoscut în direct la TV pentru ce a plătit sute de mii de euro
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai,...
Judecătoarea care căuta în sala de judecată un tânăr mort la 2 Mai, în timp ce mesteca gumă, cercetată de Inspecția Judiciară
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele,...
Cât va ajunge impozitul pentru un apartament de 3 camere în Bucureşti. Taxele, majorate cu 10% din 2025
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care...
Marele mister din istoria Moldovei. Cine a fost Margareta, întemeietoarea dinastiei din care făcea parte și Ștefan cel Mare
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru...
Educatoarea de la grădinița din Popești-Leordeni a fost plasată sub control judiciar pentru 60 de zile
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Ce note au obținut elevii la Simulare Evaluare Națională. S-au afișat rezultatele finale
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Dragobetele, o sărbătoare strămoșească. Ce nu trebuie să faci în această zi
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă...
Avertisment fără precedent de la ANM. Am putea avea COD ROŞU de iarnă în aprilie
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în...
Un bărbat a cerut ajutorul la 112, fiind într-o maşină care circula în sectorul 6: „Aș vrea să comand o pizza!” „Vreţi să ne spuneţi că sunteţi în pericol?”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă