ADVERTISEMENT
News

Gabriel Oprea se consideră vânat de rivalii politici: „Nu există nicio legătură cu accidentul rutier!”

Autor: Flaviu Popa | 25.09.2020 | 20:07
Gabriel Oprea se consideră vânat de rivalii politici: „Nu există nicio legătură cu accidentul rutier!”
Gabriel Oprea se consideră vânat politic. Foto: Hepta

Gabriel Oprea susține că nu există nicio legătură între el și moartea polițistului Bogdan Gigină, în ciuda a ceea ce susțin adversarii săi politici.

ADVERTISEMENT

Fostul vicepremier al României a explicat că judecătorii de la ÎCCJ au demonstrat deja că între el, ca fost ministru al MAI, și accidentul lui Gigină nu există nicio legătură directă.

Drept dovadă, dosarul se judecă la Tribunalul București și nu la ÎCCJ acolo unde magistrații analizează dosarele celor care au fost sau sunt înalți funcționari ai statului.

ADVERTISEMENT

Gabriel Oprea compară accidentul său cu cel al lui Lucian Bode

Printre altele, Oprea a dezvăluit că se întorcea de la SRI, nu de la o petrecere, astfel că se justifică faptul că a folosit antemergător oficial.

Dosarul accidentului în care și-a pierdut viața politistul motociclist Bogdan Gigină este un dosar politic, așa cum cred că a înțeles toată lumea, încă de la început.

ADVERTISEMENT

Un dosar construit pentru a mă elimina din politică. Partidul pe care l-am construit de la zero, ajunsese în 2015 să fie foarte bine situat în sondaje. Acest lucru a deranjat și eu am devenit o țintă în vânătoarea care se pornise.

Hotărârea definitivă a Înaltei Curți de Casație și Justiție (Încheierea nr. 348 din 18 iunie 2018), recunoaște faptul că nu există nicio legătură între exercitarea atribuțiilor de serviciu ale funcției de ministru al afacerilor interne, pe care o detineam în 2015, și accidentul rutier în care și-a pierdut viața polițistul motociclist.

ADVERTISEMENT

Lipsa acestei legături cu funcția de ministru este și motivul pentru care dosarul se judecă la tribunal și nu la ÎCCJ. Dispozitivul de însoțire și modul în care acționează el, se știe foarte bine, este organizat de poliția rutieră, în baza unui plan de măsuri. Sigur că nu poți fi vinovat de un accident rutier, de pe bacheta din spate a autoturismului cu care te deplasezi”, a explicat Oprea pe Facebook.

Gabriel Oprea se consideră vânat politic

Ministrul a făcut o comparație între cazul său și cel al ministrului Lucian Bode, implicat la rândul său într-un accident rutier.

ADVERTISEMENT

„A spus-o recent și premierul Orban, referitor la situația domnului Bode. Cu atât mai mult cu cât autoturismul nici nu este implicat în accident. Am fost demonizat public. S-a mințit că mașina în care mă aflam pe bancheta din spate, gonea prin oraș cu mare viteză. Expertiza a dovedit că viteza de deplasare era de 58 km/h, deci sub viteza maximă legală.

S-a mințit că veneam de la o petrecere. În realitate, veneam de la o întâlnire de lucru de la SRI, unde participasem ca vicepremier pentru securitate națională. Acest dosar este o aberație din punct de vedere juridic, a fost construit și folosit ca unealtă pentru a distruge încrederea, ajunsă la 32%, într-un politician care a facut mult bine pentru sistemul național de securitate, dar și pentru a elimina un partid de peste 10%, un partid de patrioți. Și eu, și mulți români credem că este nevoie în continuare de un partid de patrioți.

ADVERTISEMENT

De asemenea, dosarul acesta a fost construit și pentru a da jos un guvern bun, de care se trăgea din toate părțile să fie doborât. Moartea polițistului Bogdan Gigină este o tragedie. O tragedie care nu ar fi trebuit să fie folosită de nimeni în scopuri politice sau de altă natură. În orice caz, un accident ciudat. Polițistul mai trecuse prin zona respectivă de două ori, în acea zi, în alte misiuni.

Și el, și echipajul de pe masina de poliție fuseseră avertizați de existența acelor gropi în carosabil și confirmaseră informația cu câteva zeci de secunde înainte să ajungă în zona respectivă”, a concluzionat Oprea.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!