News

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al fetiței din Baia de Aramă este audiat de procurori!

Autor: Alexandru Năstase | 03.07.2019 | 14:16
Gabriel Săcărin este tatăl adoptiv al Sorinei. Sursa foto - facebook

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al fetiței din Baia de Aramă este audiat chiar la această oră de procurori la Secția de Investigare a Infrațiunilor din Justiție. Bărbatul a ajuns la audieri după ce săptămâna trecută și soția lui a dat cu subsemnatul în fața oamenilor legii. Familia micuței a depus plângeri penale împotriva procurorului general, Bogdan Licu, și a procuroarei Mihaela Iorga Moraru.

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al fetiței din Baia de Aramă este audiat de procurori!

Vă reamintim că întregul scandal privind adopția micuței a început după ce aceasta a fost ridicată cu mascaţii de procuroarea Maria Pițurcă de la familia asistenților sociali. Între timp, femeia este cercetată disciplinar. Aceasta este acuzată că a bruscat-o pe fetița de 8 ani în timp ce era luată din casa asistentei maternale. Sorina a fost adoptată de o familie de români din America, dar asistenta maternală a refuzat să o dea, deşi conform actelor a refuzat la rândul ei în două rânduri să devină părinte oficial.

„Nici nu am vrut să o strâng. Am luat-o în brațe până la urmă. Am reușit să o iau în brațe și am dus-o în brațe la tată. Nu s-a mai filmat. Și ea va fi oricum examinată fizic și vom vedea dacă are vreun semn sau nu. Am intervenit pentru a înceta starea de deținere ilegală a acestui copil”, a declarat Maria Pițurcă. Mai mult de atât, în prima fază, șefii Mariei Pițurcă au declarat că nu este normal că au apărut în presă imagini și frânturi din filmări.

Gabriel Săcărin, tatăl adoptiv al fetiței din Baia de Aramă este audiat de procurori! Sorina
Sorina a fost luată cu mascații de la familia asistentei maternale. Sursa foto – facebook

Cum se apără procurorul de caz

„Noi avem filmarea de la percheziţie. Nu este normal că în spaţiul public au apărut frânturi”, au spus aceștia. „Au început ceilalți membri majori să țipe, să vocifereze. S-a creat o hărmălaie, nu ne puteam înțelege. Minora era în continuare agitată. Atunci am luat hotărârea să încetăm această stare a minorei. (…) Nu puteam să ținem minora să țipe, să strige până ridicam noi documentele privind starea acesteia și am luat hotărârea să o iau de acolo să o duc părinților adoptivi”, a declarat și Maria Pițurcă.

De remarcat că în acest moment, Sorina se află în grija familiei care a adoptat-o. Cu toate acestea, familia Săcărin nu are dreptul să părăsească țara până când nu se vor finaliza toate procedurile în acest caz.

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE