Fotbal intern

EXCLUSIV. Prima excludere de la naţională din mandatul lui Contra

Gabriel Torje a prins doar o singură convocare la echipa naţională în mandatul lui Christoph Daum, la primul meci din preliminariile mondiale, cu Muntenegru, 1-1 la Cluj, pe 4 septembrie 2016. A...
10.10.2017 | 10:35
EXCLUSIV Prima excludere de la nationala din mandatul lui Contra

Gabriel Torje a prins doar o singură convocare la echipa naţională în mandatul lui Christoph Daum, la primul meci din preliminariile mondiale, cu Muntenegru, 1-1 la Cluj, pe 4 septembrie 2016. A intrat în minutul 70, în locul lui Florin Andone. De atunci, pauză la lotul tricolor. Chiar micuţul mijlocaş a dezvăluit o parte dintre motivele pentru care intrase pe lista neagră a neamţului: a comentat la metodele de antrenament ale acestuia.

În plus, Torje a traversat o perioadă destul de proastă din punct de vedere al carierei, nereuşind să se impună la mediocra Terek Groznâi, în campionatul din Rusia. Numai că acum selecţionerul s-a schimbat, a venit Cosmin Contra, Torje are o perioadă excelentă la echipa de club după ce s-a mutat la Karabukspor, în Turcia, însă „Guriţă” nu l-a trecut pe lista convocaţilor pentru dubla contra Kazahstanului şi Danemarcei. La prima vedere, acest lucru pare surprinzător. Numai că există un motiv bine întemeiat, pe care FANATIK vi-l dezvăluie în exclusivitate.  Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA 1 pentru a vedea programul şi rezultatele din celelalte jocuri din preliminariile CM 2018! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

Torje s-a certat cu Dragoş Grigore

Torje nu este singurul jucător care a intrat în conflict cu selecţionerul german, însă a fost primul şi a făcut-o mult prea devreme! Cum este relatat mai sus, chiar la primul meci al lui Daum, contra Muntenegrului, mijlocaşul de buzunar a început să vocifereze la orice, lucru care a deranjat nu doar stafful echipei, ci şi pe colegi! Care i-au transmis să o lase mai moale, pentru că nu e cazul să facă atâta „atmosferă”. Era normal, într-un fel, fiind prima întâlnire dintre jucători şi noul lor antrenor.

În plus, Torje a avut şi un conflict cu Florin Andone, despre care s-a scris la vremea respectivă. Mai mult decât atât, ce nu s-a scris a fost că Torje nu „s-a luat” doar cu atacantul de la Deportivo, ci şi cu Dragoş Grigore! Iar acesta este unul dintre cei mai influenţi jucători din vestiarul „tricolorilor”, lucru care i-a fost fatal lui Torje. Mai ales că fundaşul a supus problema spre discuţie unei „troici” formate din el şi ceilalţi doi jucători cu un cuvânt greu de spus în echipă, Vlad Chiricheş şi Ciprian Tătăruşanu, care i-au transmis apoi selecţionerului că îl susţin dacă acesta decide să nu îl mai cheme pe Torje la acţiunile „tricolorilor”.

Chiricheş a impus ”embargoul”

Schimbarea de selecţioner părea să fie de bun augur pentru fotbalistul timişorean, însă iată că acest lucru nu s-a produs. „Embargoul” a fost păstrat şi de Cosmin Contra, care a avut o discuţie cu Vlad Chiricheş la reconfirmarea acestuia în funcţia de căpitan al echipei naţionale. Chiricheş a fost cel care i-a transmis lui Contra că există anumiţi jucători care fac atmosferă proastă la lot, iar mijlocaşul de la Karabukspor a fost trecut „cap e listă”.

Aflând că aceasta nu e doar părerea fundaşului de la Napoli, ci şi a altor fotbalişti cu greutate din lot, Contra a hotărât să nu rişte şi să se pună bine cu vestiarul: aşa că Gabi Torje, unul dintre cei mai în formă jucători români la ora actuală, care marchează sau oferă assisturi meci de meci în campionatul din Turcia, nu a fost inclus în lotul pentru dubla de debut a lui Contra, meciurile împotriva Kazahstanului şi Danemarcei.

La debut, conflict cu Lobonţ şi Rădoi

Gabriel Torje nu este un nume nou referitor la capitolul „incidente la echipa naţională”. Mijlocaşul din Timişoara a debutat sub „tricolor” în 2010, la un meci cu Albania, terminat 1-1, la Piatra Neamţ. După partidă, a fost admonestat de „greii” de atunci ai vestiarului, Bogdan Lobonţ şi Mirel Rădoi, care au fost şocaţi să-l vadă pe mijlocaş cum deborda de fericire, deşi echipa făcuse un rezultat considerat ruşinos. Aşa că aceştia i-au reproşat în termeni duri atitudinea lui Torje, care, iată, se poate spune că a debutat cu stângul la echipa naţională.

„Când nu am jucat în Rusia, nu am zis nimic. Am zis că e normal să fie convocaţi jucători care joacă, care au goluri la echipele de club. Sunt mulţi jucători care nu au jucat nimic, care nu au fost titulari şi au fost convocaţi şi au intrat. Găman, Ivan… plus alţi jucători, nu vreau să dau nume. Mie îmi place foarte mult de Dorin Rotariu, dar nu a jucat niciun meci la Bruge şi a fost pe lista adiţională”

Gabi Torje

16 ani avea Torje când a debutat în Liga 1, într-un meci Poli Timişoara – FC Argeş. La Poli, antrenor era atunci Gheorghe Hagi

20 de ani avea Gabriel Torje când a debutat la echipa naţională, în România-Albania 1-1

2011 este anul în care Gabriel Torje a fost declarat cel mai bun fotbalist român al anului

53 de selecţii a strâns Torje pentru echipa naţională a României, reuşind să marcheze de 11 ori