Fotbal international

Gabriel Torje și-a ales o nouă echipă! Unde va juca fostul dinamovist

27.07.2019 | 15:53
Gabriel Torje sia ales o noua echipa Unde va juca fostul dinamovist

Gabriel Torje va continua cariera tot în Turcia, urmând să semneze cu Bursaspor, conform Prosport. Fostul mijlocaș dinamovist a fost prezent zilele trecute la sediul clubului pentru a pune la punct toate detaliile contractului. Gabi Torje și-a reziliat contractul cu Sivaspor, echipă la care a fost adus în urmă cu un an, dar unde nu a reușit să se impună.

Bursaspor este noua echipă a lui Gabriel Torje

Noua echipă a fostului dinamovist Gabriel Torje va evolua în liga a doua, după ce în sezonul recent încheiat a terminat pe poziția 16 (din 18) din Superliga turcă, la doar un punct distanță de salvarea de la retrogradare. Astfel că și mijlocașul român va juca în liga a doua turcă, unde a mai evoluat pentru Karabukspor, în anul 2017. În Turcia, Gabriel Torje a mai jucat pentru Konyaspor, Karabukspor, Osmanlispor și Sivasspor.

Este o nouă experiență pentru fostul mijlocaș al naționalei României, care speră că transferul la Karabukspor să fie gura de oxigen de care avea nevoie și să-și găsească stabilitatea în acest club. Torje a jucat în 20 de partide pentru Sivaspor în sezonul trecut, în majoritatea dintre ele intrând din postura de rezervă, dar nu a reușit să înscrie niciun gol.

Gabriel Torje in tricoul lui Sivasspor
Gabriel Torje și-a ales o nouă echipă! Unde va juca fostul dinamovist

O nouă șansă pentru fostul dinamovist

Dacă în trecut Gabriel Torje era considerat un jucător cu foarte mult potențial și ajungea la Udinese de la Dinamo, traseul carierei sale nu a fost unul prea fericit, ajungând să fie împrumutat în Spania, la Granada și la Espanyol. Ulterior a ajuns în Rusia, la Terek Grozny, a urmat o întoarcere în România la Dinamo, unde nu a (mai) convins și a fost transferat definitiv în Turcia, la Sivasspor.

Pentru naționala României, Gabi Torje a fost integralist în 56 de partide, în care a înscris 11 goluri. Pentru 4.500.000 de euro a fost transferat Torje de către Udinese de la Dinamo, în august 2011.

  • 550.000 de euro este cota actuală a lui Gabi Torje, conform transfermarkt.com
  • 7.000.000 de euro a fost cota maximă a lui Torje, în momentul transferului de la Dinamo la Udinese Calcio (august 2011)
Tags: