Recent, Gabirela Cristea împărtășea cu urmăritorii din mediul online procesul prin care punea murăturile pentru iarnă. A muncit din greu și era mândră de rezultat, dar totul a fost în zadar. Le-a aruncat pe toate.
Gabriela Cristea este nu doar o prezentatoare tv cu experiență, dar și o gospodină iscusită. Una dintre pasiunile sale este gătitul, din care și-a făcut chiar și o afacere. Și zilnic le arată urmăritorilor săi de pe internet cu ce își mai răsfață familia.
În urmă cu câteva zile, a făcut pregătirile pentru iarnă. Ajutată de soțul său, a pus, cu multă migală, murături asortate la borcan. Numai că, atunci când s-a ivit ocazia să-și servească musafirii cu bunătățile din cămară, a avut o surpriză deloc plăcută.
Toate legumele s-au înmuiat. Astfel, vedeta a fost nevoită să arunce conservele și să dea fuga la magazin pentru a cumpăra altele. De altfel, a recunoscut că nu știe exact ce s-a întâmplat.
„Am aruncat toate murăturile. Așa ghinion nu am avut niciodată. Și totuși ne pregătim de petrecere. (…) Murăturile noastre s-au făcut pilaf. Sunt moi, moi. Nu știu ce s-a întâmplat.
Eu cred că a fost prea cald și le-am ținut prea mult afară înainte să le pun la o temperatură mai joasă. Le-am aruncat”, dezvăluit Gabriela Cristea, într-un clip video publicat pe Facebook.
Când a pregătit murăturile, Gabriela Cristea a folosit legumele preferate, precum și hrean, usturoi, crenguțe de cimbru, foi de dafin, varză, ardei iute, sare, opt litri de apă, bețe de mărar, piper boabe și muștar de boabe.
Totodată, a avut grijă ca la un litru de apă- încălzită în prealabil- să nu adauge decât o linguriță de sare. „Am luat murăturile și le-am tocat mărunt, rondele, ca și cum ar fi salată. Am mai curățat niște hrean, usturoi, căci fără hrean și fără usturoi… murăturile nu stau țepene, cum s-ar spune!
Bun, și o să începem și o să vă arăt că practic o să procedez ca la orice murături. Punem niște țelină aici pe fund, punem niște usturoi (…) avem aici și niște cimbru și o să punem niște crenguțe de cimbru, facem o bază așa jos… și toate astea o să aromatizeze murăturile.
Aici avem foi de dafin, punem câteva și începem efectiv să umplem, pentru că e și mai simplu că nu mai trebuie să stăm să le și așezăm, ci doar să le amestecăm un pic și să le punem, pentru că ele se vor așeza singure în borcan”, povestea Gabriela Cristea în mediul online.