Canadiencele au fost date “pe spate” de clujeni: “Sper să revin în Transilvania!”

Irina Aldea   
in Sporturi
12/02/2018, 14:19
Canadiencele au fost date “pe spate” de clujeni: “Sper să revin în Transilvania!”

În ciuda scorului necruţător dintre reprezentantele de Fed Cup ale României şi Canadei, 3-1, cele patru jucătoare din Canada, Carol Zhao (137 WTA), Bianca Andreescu (154 WTA), Katherine Sebov (320 WTA) şi Gabriela Dabrowski (334 WTA simplu, 11 WTA dublu), au fost foarte încântate de primirea de care au avut parte la Cluj.

Gabriela Dabrowski a scris în această dimineaţă pe Twitter că-şi doreşte să se reîntoarcă în Transilvania într-o zi: “În ciuda rezultatului nostru, această confruntare din Fed Cup a fost una dintre favoritele mele. Mulţumesc gazdelor noastre din România pentru ospitalitatea voastră şi organizarea grozavă. Sper să mă întorc în Transilvania într-o zi.” 

Pe lângă Dabrowski, o altă jucătoare din Canada a fost primită cu multă căldură la Cluj

Andreescu nu are încă 18 ani împliniţi, dar este marea speranţă a tenisului candian. Este născută în Canada, din părinţi români, şi spune că vine de câte ori poate în România şi că-i place aici.

“Nu ştiu cum mă va primi publicul, nu cred că va fi o problemă. Pentru mine a fost o oportunitate mare să joc pentru Canada, nu puteam să o ratez.  În fiecare an încerc să vin cu familia, că avem familie în Piteşti şi Râmnciu Vâlcea. Sarmalele, clătite şi mămăliga sunt preferatele mele. Le-am dus şi pe colegele din echipa Canadei la un restaurant românesc şi le-a plăcut extrem de mult”, a declarat Andreescu.

Frumuseţile din România au impresionat-o şi pe jurnalista canadiană Caroline Anderson. Editor la site-urile Federaţiei Canadiene de Tenis şi Rogers Cup, Anderson a fost surprinsă de gramajul primei cafele comandate pe tărâm românesc. “Ţara este frumoasă, lumea este foarte prietenoasă, iar cafeaua mare este cu adevărat mare”, a scris aceasta. Jurnalista din Canada a vizitat şi Salina din Turda, de unde a postat un filmuleţ pe You Tube: “Este uimitor. E incredibil, designerii au făcut o treabă fantastică. Lacul e ca în lumea lui Harry Potter. Ce atracţie, aici, în România!”

Ştirea MOMENTULUI

Campionii mondiali au ajuns la Paris! S-au întâlnit cu președintele Macron. Video

Orice informatie si/sau declaratie preluata din acest material se face numai cu citarea sursei FANATIK.RO si, obligatoriu, cu LINK ACTIV catre prezentul material. In caz contrar, persoanele fizice si/sau juridice care incalca drepturile de autor ale FANATIK.RO, prevazute si protejate de Legea nr.8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe, sunt direct raspunzatoare legal pentru orice prejudiciu astfel cauzat.