Alegeri 2024

Gabriela Firea spune că acceptă orice dezbatere despre București. „Cu condiția să fie prezent și Nicușor Dan”

Gabriela Firea, scrisoare deschisă către Nicușor Dan. Candidata PSD spune că acceptă dezbateri numai cu primarul general de față
23.05.2024 | 08:47
Gabriela Firea spune ca accepta orice dezbatere despre Bucuresti Cu conditia sa fie prezent si Nicusor Dan
Gabriela Firea spune că va accepta orice invitație la dezbateri, cu condiția să fie prezent și primarul general / Foto: Facebook, Hepta
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Generală, a afirmat, joi, că va onora toate invitațiile din partea presei și a societății civile privind o dezbatere despre viitorul Capitalei, cu condiția să vină și primarul general, Nicușor Dan.

„Am o singură condiție, să fie prezent și actualul primar general”

Gabriela Firea, candidata social-democraților la Primăria Capitalei a spus că va veni la orice dezbatere despre București, răspunzând invitațiilor presei și a societății civile, cu condiția să fie prezent și primarul general, Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT

„Accept orice invitație, din partea societății civile, a televiziunilor sau a radiourilor, de a participa la o dezbatere pentru viitorul Capitalei! Am o singură condiție, să fie prezent și actualul primar general!

Este datoria mea de candidat și fost primar general să-mi prezint programul, să spun ce vreau să fac, să reamintesc ce realizări am avut și să răspund tuturor acuzațiile care mi-au fost aduse în ultimii patru ani. Cred, însă, că aceasta este, în primul rând, o datorie și a actualului primar general!”, a scris Gabriela Firea pe pagina sa Facebook.

ADVERTISEMENT

„Umilită” de oamenii lui Nicușor Dan

Candidata social-democraților a arătat că acum opt ani a venit la toate dezbaterile de atunci, unde spune că a avut un comportament „civilizat”, spre deosebire, spune ea, de Nicușor Dan, candidat la vremea respectivă, care a venit însoțit de alte persoane care au „jignit-o”.

„În 2016, am participat la toate dezbaterile. M-am comportat mai mult decât civilizat. Actualul primar general, candidat la vremea respectivă, a venit în dezbateri însoțit de oameni care m-au jignit, umilit, care nu au respectat regulile, cadrul, decența.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea arată că din acest motiv a evitat, în 2020, dezbateri în care putea fi din nou, spune ea, victima unor atacuri și amenințări în cadrul unor emisiuni agresive și unei campanii care se desfășura cu ură, manipulare și scandal.

Acesta a fost motivul principal pentru care în 2020 m-am ferit să fiu, din nou, victima celor care țipau în emisiuni, vorbeau peste mine, proferau amenințări. Știm cu toții cum s-a desfășurat campania în urmă cu patru ani, sub semnul urii dezlănțuite, a minciunii, manipulării și scandalurilor provocate”, scrie Gabriela Firea.

ADVERTISEMENT

Dezbatere „în fața bucureștenilor”

Gabriela Firea i-a transmis lui Nicușor Dan o scrisoare deschisă prin care îl invită la o dezbatere „în fața bucureștenilor” despre „respectarea legii și despre instituții funcționale”, precizând că va participa, alături de colegii ei, și cu toții îl vor asculta și nu-l vor întrerupe. Prezentăm integral scrisoarea:

Cu această ocazie, îi transmit următoarele gânduri domnului primar general.

Scrisoare deschisă ,

În atenția Primarului General al Capitalei, domnul Nicușor Dan,

Domnule Nicușor Dan, v-ați depus candidatura, declarând: ‘cel mai important din campania asta, dincolo de șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor, va fi o luptă de valori, o luptă între oameni care doresc pur și simplu respectarea legii, care își doresc funcționarea instituțiilor’.

Aveți dreptate.

Vă invit să discutăm direct, într-o dezbatere în fața bucureștenilor, chiar despre aceste valori: despre respectarea legii și despre instituții funcționale. Schimbarea discuției din planul realizărilor administrative, unde aveți explicații mai complicate de dat, spre discuția despre valori, chiar vi se potrivește, la prima vedere.

„Ați fixat o țintă falsă-caracatița Firea”

În definitiv, ați și câștigat o dată, în 2020, când ați fixat o țintă falsă – ‘caracatița Firea’ și o altă ‘luptă de principii’. Trei ani mai târziu, ați recunoscut public, că oamenii ‘caracatiței’ sunt în primăria pe care o conduceți și chiar au promovat concursurile pentru posturile respective, deci sunt pregătiți pentru aceste funcții.

Să nu vorbim, deci, despre administrarea Bucureștiului, ci despre valori, despre respectarea legii și instituții care funcționează.

Să vorbim despre cum respectați legea când, cu bună știință, amânați numirea pe post a directorilor de teatre și, în mod ilegal, – cum ați și recunoscut public – păstrați interimate mai lungi de termenul legal? Nu cumva, încălcați legea și astfel și una dintre valorile pe care le susțineți, când declarați că numirea nu este o ‘urgență’, după 3 ani și jumătate?

Sau de fapt, nici nu contează pentru dvs., pentru că vă bazați, așa cum și spuneți mereu, că cei care vă susțin, vor vota anti-PSD, oricât i-ați dezamăgi?

Să vorbim despre cum susțineți funcționalitatea instituțiilor, când puneți presiune pe un angajat al poliției locale să dea o amendă altfel decât prevede legea? Cumva așa-zisul ‘obiectiv instituțional’ era de fapt o diversiune, o ‘amenda istorică’ menită doar să producă știri?

Chiar cred că merită să discutăm despre cum susțineți funcționarea primăriei și de ce instituțiilor care funcționează în directa dumneavoastră subordonare le-a luat 35 de ore să reacționeze public într-o situația extrem de gravă, cum s-a întâmplat în cazul Ana Oroș?

Ce valori și principii susțineți atunci când, întrebat de un jurnalist, simplu și concret, ce ați făcut pentru a respecta promisiunea din programul din 2020 că ‘din cartiere în centrul Bucureștiului se va ajunge în 25 de minute’, prima reacție este să râdeți și să driblați răspunsul, întrebând dacă promisiunea celor 25 de minute a existat într-adevăr?

„Alimentați dezamăgirea oamenilor”

Din toate aceste motive și multe altele, este mai ușor să pretindeți că susțineți ‘principii’, decât să explicați de ce nu ați făcut ce ați promis pentru `șosele, conducte și cele care țin de viața completă a bucureștenilor’.

Problema, domnule primar general, este că recunoscând că încălcați principiile pe care pretindeți că le apărați, faceți așa-zisul ‘rău cel mic’, din ce în ce mai mare. Și greșiți cu bună știință și alimentați dezamăgirea oamenilor în față lucrurilor concrete care pot fi făcute și care nu se mai întâmplă.

Dar despre toate acestea, putem vorbi față în față, chiar pe subiectele care vă fac să credeți că aveți votul ‘ANTI’ în buzunar și este de ajuns să fluturați ‘lupta pentru principii’ pentru a-i asmuți suficient pe oameni, încât să uite ce ați promis să faceți concret pentru administrarea Capitalei”.

Material realizat la solicitarea PSD 

ADVERTISEMENT
Apariție răvășitoare la EURO 2024. I-a uimit pe toți în tribune și s-a...
Apariție răvășitoare la EURO 2024. I-a uimit pe toți în tribune și s-a pozat alături de mulți fani
Ucraina, consternată de decizia scandaloasă a Rusiei luată înainte de meciul cu România...
Ucraina, consternată de decizia scandaloasă a Rusiei luată înainte de meciul cu România de la Euro
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese...
Vila de lux a lui Nicolae Halep, fratele Simonei. Locuința din Constanța iese în evidență grație arhitecturii moderne
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe...
Reacţia unui american aflat în vacanţă în România, după ce s-a trezit pe o pajişte plină de vaci. "Mi-au dat doar un băţ, trebuie să ducem vacile acasă"
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil:...
Ilie Năstase a mers să îl vadă pe multimilionarul care l-a jignit incalificabil: Românul ăsta mare şi prost
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
RĂSTURNARE privind RECALCULAREA PENSIILOR! Lovitură pentru SENIORI
Cât a costat costumul purtat de Vlad Bălău, la nunta cu Ana-Maria Barnoschi....
Cât a costat costumul purtat de Vlad Bălău, la nunta cu Ana-Maria Barnoschi. Bărbatul nu s-a uitat deloc la bani
Patriarhia declară război manelelor: Mesaj libidinos, deocheat, trivial
Patriarhia declară război manelelor: Mesaj libidinos, deocheat, trivial
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur...
PRIMELE imagini din vacanța lui Irinel Columbeanu cu fiica sa. Petrec un sejur de vis la Cluj. Și nu e tot. Unde urmează să plece săptămâna viitoare! GALERIE FOTO!
Cum erau urmăriți turiștii de Securitatea comunistă în stațiunile de pe Litoral. Nemulțumirile...
Cum erau urmăriți turiștii de Securitatea comunistă în stațiunile de pe Litoral. Nemulțumirile românilor veniți în concediu: „Au făcut din noi niște animale”
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din...
Reacția Margaretei Pâslaru, după momentul Babasha de la cel mai așteptat concert din România: „Ceva diferit ...”