News

Gabriela Firea a anunţat ce români pot primi bani de la Ministerul familiei: “Suma maximă decontată e de 4.500 de euro”

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse a anunțat noi măsuri pentru creșterea natalității de la noi din țară. Cine ar putea primi până la 4.500 de euro.
17.03.2022 | 23:48
Gabriela Firea a anuntat ce romani pot primi bani de la Ministerul familiei Suma maxima decontata e de 4500 de euro
Gabriela Firea a anunţat ce români pot primi bani de la Ministerul familiei. Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Ministrul familiei a spus că Guvernul vrea să sprijine tinerele familii care vor să dea naștere unor copii.

Explicații Gabrielei Firea. Cine ar putea primi bani de la stat

Gabriela Firea chiar a spus că creșterea natalității este unul dintre obiectivele stipulat în proiectul de guvernare, precum și sprijinirea familiilor tinere.

ADVERTISEMENT

Conform acesteia, există deja o serie de măsuri care vor fi implementate pentru ca natalitatea de la noi din țară să crească și să fie „redresată”, în cuvintele ministrului.

Acestea îi privesc pe copii, pe mame, dar și pe familii.

„Unul dintre obiectivele asumate prin proiectul de guvernare este stimularea natalității și ajutorarea familiilor tinere, cu mulți copii. Am elaborat împreună cu specialiştii noştri o serie de măsuri menite de a redresa natalitatea în țara noastră. Sunt măsuri care se adresează copilului, mamei și familiei cu copii”, a spus Gabriela Firea, conform Pressone.

ADVERTISEMENT

Ce alte obiective are Ministerul Familiei

Conform declarațiilor făcute de Gabriela Firea, a fost elaborat la nivelul Ministerului Familiei și un program național pentru ca cuplurile care nu pot face copii să devină părinți, cu ajutorul fertilizării in vitro.

Astfel, statul va urma să deconteze aceste proceduri, suma maximă care poate fi primită înapoi fiind de 4.500 de euro, fiind incluse și tratamentele care sunt necesare înainte și după fertilizarea in vitro, dar și toate analizele.

ADVERTISEMENT

„Pe lângă sprijinirea familiilor tinere cu copii, Ministerul Familiei a elaborat un program naţional privind decontarea procedurilor de fertilizare în vitro (FIV) pentru sprijinirea cuplurilor sau persoane necăsătorite.

Suma maximă decontată este de 4.500 de euro şi include atât tratamentele necesare înainte și după FIV, plus toate analizele de care este nevoie în perioada respectivă de monitorizare”, a explicat Gabriela Firea pentru sursa citată anterior.

ADVERTISEMENT

Totodată, ea a vorbit și despre alte măsuri ce se doresc a fi luate, cum ar fi creșterea numărului de creșe prin construirea unora noi sau chiar stimulente pentru achiziția unor case.

ADVERTISEMENT