Gabriela Firea a anunțat deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera: ”Am reușit și fără conducere militară”

Adrian Baciu   
în HotNews
08/08/2020, 13:33
Gabriela Firea a anunțat deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera: ”Am reușit și fără conducere militară”
Gabriela Firea a anunțat deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera: ”Am reușit și fără conducere militară”. Sursa foto: Facebook

Gabriela Firea a anunțat, sâmbătă, deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera, o unitate medicală cu sute de locuri pentru pacienți.

Primarul încă în funcție al Capitalei a dat detalii despre această unitate modulară, despre care a mai spus că este pregătită să vină în ajutor dacă va fi cazul în perioada pandemiei.

Potrivit edilului din București, acest spital are aviz de funcționare eliberat de DSP, care a fost acordat acordat la două luni de la solicitarea în scris.

Gabriela Firea anunță deschiderea Spitalului Modular Covid-19 din Pipera

Sâmbătă, 8 august, Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, printr-o postare pe Facebook că a fost deschis Spitalul Modular Covid-19 din Pipera, cu 400 de locuri, unitate care poate să fie extinsă la 700 de locuri.

”Am deschis Spitalul Modular COVID din Pipera, cu 400 de locuri, care poate fi extins la 700 de locuri. Unitatea medicală este destinată pacienţilor COVID-19 cu forme uşoare şi va funcţiona ca secţie externă a Spitalului de Boli infecţioase şi Tropicale Dr. Victor Babeş”, a scris Gabriela Firea pe Facebook.

Într-o perioadă electorală intensă, edilul Capitalei nu a ezitat să arunce săgeți către autoritățile centrale. ”Am reușit și fără conducere militară! Să nu mai spună vreun agitator că nu avem locuri în spitale! Trebuie să ne protejam individual, dar autoritățile au obligația să se organizeze!”, și-a început Firea mesajul.

Detalii despre spitalul modular Covid-19 din Pipera

În comunicatul emis sâmbătă, Firea a mai precizat că Primăria Capitalei, prin ASSMB, a asigurat tot ceea era necesar, de la construirea spaţiilor, la dotarea lor, asigurarea serviciilor şi a personalului, achiziţia medicamentelor şi a materialelor sanitare.

“Spitalul are aviz de funcţionare eliberat de DSP, acordat la două luni de la solicitare în scris. Nu mai comentăm, este o bătaie de joc, ne-am obişnuit cu întârzierile acestei instituţii”, a mai spus primarul general.

Începând de vineri au fost detaşate cadrele medicale care şi-au dat acordul de a lucra în spitalul modular – 61 de medici, asistenţi medicali şi infirmieri, dintre care 36 din spitalele Primăriei Capitalei şi 25 din reţeaua de medicină şcolară a ASSMB.

“Admiterea pacienţilor la Secţia Modulară Externă Pipera se va face după evaluarea lor iniţială, clinică şi radiologică, la Spitalul de Boli Infecţioase şi Tropicale ‘Dr. Victor Babeş’, care tratează în continuare cel mai mare număr de pacienţi infectaţi dintre toate spitalele COVID. Pacienţii care vor ajunge aici vor beneficia de condiţii deosebite, fiecare salon având cel mult două paturi şi fiind prevăzut cu aparat de aer condiţionat, lavoar, grup sanitar cu duş, vas de toaletă şi boiler pentru asigurarea necesarului de apă caldă”, a mai scris Firea.

Nu în ultimul rând, Firea spune că această unitate a fost ridicată într-un timp record și beneficiază de cele mai înalte standarde.

“Spitalul modular a fost construit în timp record de Primăria Capitalei, prin Trustul de Clădiri Metropolitane şi Compania pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic. Sunt asigurate toate serviciile necesare bunei funcţionări, prin încheierea contractelor de: mentenanţă şi curăţenie, colectarea şi neutralizarea deşeurilor biologice, pază, catering, telefonie, internet, precum şi utilităţile uzuale – apă, curent electric etc.

Au fost achiziţionate medicamente, materiale sanitare, dezinfectanţi, consumabile, uniforme şi echipamente de protecţie pentru personalul medical, pijamale pentru pacienţi etc. Spaţiile sunt dotate cu mobilier şi echipamentele strict necesare (combine frigorifice, paturi, scaune, mese, noptiere, pubele, vestiare etc.), ASSMB beneficiind şi de sprijinul DGASMB şi al spitalelor aflate în administrare”, a anunțat primarul general.

Închide ×