News

Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății că publică informații false și manipulează populația! Ce spune Primarul Capitalei și de unde a pornit scandalul

11.07.2020 | 12:12
Gabriela Firea acuza Ministerul Sanatatii ca publica informatii false si manipuleaza populatia Ce spune Primarul Capitalei si de unde a pornit scandalul
Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății că publică informații false și manipulează populația! Ce spune Primarul Capitalei și de unde a pornit scandalul. Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, acuză Ministerului Sănătății de manipulare și dezinformare. Edilul susține că acesta generează panică în rândul populației cu informații complet false.

Reacția Gabrielei Firea a venit după ce Ministerul Sănătății a spus că nu mai sunt locuri în spitalele din Capitală. Aceasta, însă, susține că, din contră, în spitalele administrate de Primăria Capitalei sunt paturi suficiente, dotate cu ventilatoare.

ADVERTISEMENT

În plus, edilul susține că în restul spitalelor, unde nu se tratează pacienții infectați cu  COVID-19, există locuri disponibile și se pot prelua pacienți, în cazul în care cele două  spitale de infecțioase din București ar ajunge la limită.

Gabriela Firea, acuzații grave la adresa Ministerului Sănătății

Primarul Capitalei susține că spitalele din București, inclusiv cele care tratează bolile infecțioase, sunt dotate cu toată aparatura necesară pentru a face față bolnavilor de COVID-19.

ADVERTISEMENT

”Mai multă organizare, mai puțină manipulare! Se vorbește despre o criză de ventilatoare. Dar unde au dispărut? Erau anunțate vreo 3 000! Noi am achiziționat încă 25 de ventilatoare mecanice mobile noi, ultra performante, care s-au adăugat aparatelor deja funcționale, utilizate zi de zi în cele trei unități sanitare COVID sau suport COVID din subordinea Primăriei Capitalei, coordonate de ASSMB.

Zilele trecute, Ministerul Sănătății transmitea că nu mai sunt locuri la ATI, precum și ventilatoare, în Bucuresti. Fals! Cum nimic nu risipește „ceața” dezinformării mai eficient decât cifrele, vă informăm că spitalele din Capitală dispun de 95 de paturi ATI și ventilatoare mecanice mobile, la care se adaugă noile achiziții, precum și de cadre medicale specializate în medicina de urgență, astfel încât să trateze eficient atât pacienții covid cu probleme mai complexe, cât și pe cei cu alte afecțiuni care necesită același tratament prompt și profesionist.

ADVERTISEMENT

Considerăm că cetățenii trebuie să fie corect informați, pentru a nu transmite panică, atunci când situația este sub control. Chiar și in eventualitatea în care cele două spitale principale covid, de boli infecțioase din București, rămân fără locuri la ATI și ventilatoare mecanice, se organizează activitatea medicală imediat, astfel încât pacienții să fie preluați de spitalele suport covid, sau de oricare alt spital pregătit, cu circuite medicale separate, pentru a trata și pacienții covid și non-covid.

Având în vedere că nu s-a descoperit un vaccin și virusul este, încă, printre noi, consider că trebuie să învățăm să trăim cu acesta, și să ne pregătim luând în calcul absolut tot disponibilul de cadre medicale, număr de paturi, aparatura necesară, echipamente sanitare și de protecție, tratamente necesare etc.

ADVERTISEMENT

Suntem într-o situație haotică, din punct de vedere al organizării : spitalele covid raportează pentru comunicatele oficiale strict numărul de paturi normale și de ATI intrate, inițial, pe lista dotărilor pentru Covid, celelalte spitale primesc pacienți cu greu, cu programări stricte, resursele există, dar nu sunt luate în calcul. Cui folosește?

Așadar, raportările alarmiste care se transmit către public se referă strict la numărul de locuri în spirale alocate inițial pentru covid. Nu la totalitatea resurselor de care dispunem, în realitate.

Asta este treaba Ministerului, să organizeze pregatirea resurselor umane și logistice, în mod coerent.

Asta este și treaba Primăriei, să doteze spitalele, ceea ce și face din prima clipă, de pe vremea când guvernanții vorbeau de “gripa foarte ușoară”, a scris primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe contul personal de facebook.

ADVERTISEMENT