News

Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății de dezinformare și îi liniștește pe bucureșteni: „Capitala nu e focar de infecție! Avem destule paturi în secțiile ATI”

18.07.2020 | 16:18
Gabriela Firea acuza Ministerul Sanatatii de dezinformare si ii linisteste pe bucuresteni Capitala nu e focar de infectie Avem destule paturi in sectiile ATI
Gabriela Firea acuză Ministerul Sănătății că publică informații false și manipulează populația! Ce spune Primarul Capitalei și de unde a pornit scandalul. Sursa foto: INQUAM Photos/Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea explică de ce Bucureștiul are cel mai mare număr de pacienți Covid-19 din România.

Primarul Capitalei a dezvăluit că peste 60% dintre bolnavi sunt aduși din alte județe, astfel că Bucureștiul nu poate fi considerat focar de infecție cu noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

Bucureștiul a înregistrat un număr record de îmbolnăviri, nu mai puțin 4260 de oameni din spitalele din Capitală fiind infectați cu Covid-19.

Gabriela Firea dă asigurări că Bucureștiul nu e focar de infecție

Gabriela Firea anunță Ministerul Sănătății că organizează o campanie de dezinformare, menită să inducă în eroare populația Bucureștiului, dar și a României.

ADVERTISEMENT

„Revin cu informații corecte, verificabile, pentru a mai atenua campania de dezinformare a Ministerului Sănătății. Azi s-a anunțat “record de îmbolnăviri Covid 19 în Capitală” : 4260!!
Titluri mari : S-a depășit Suceava! Focar!! Nenorocire!! Câtă minciună și aberație!!

Concret :
1. 4260 este numărul total de pacienți internați în spitalele din București în 5 luni, din martie și până azi!! Acum sunt aproximativ 600 de pacienți în 6 spitale covid și suport.

ADVERTISEMENT

2. Pacienții spitalelor din Capitală sunt din toată țara. Se transferă în București la cerere sau vin direct cu mașina proprie ori Ambulanța.

3. 60% din pacienții spitalelor din București sunt din alte județe ale țării, nu sunt bucureșteni.

ADVERTISEMENT

4. Avem suficiente paturi normale și de ATI în Capitală, precum și ventilatoare mecanice, de asemenea cadre medicale foarte bine pregatite. Ministerul Sănătății trebuie doar să-și facă datoria și să reorganizeze resursele în interior.

5. Spitalul Colentina trebuie redeschis pentru pacienții cronici din întreaga țară! Există resurse suficiente în spitalele de boli infecțioase pentru pacienții covid 19.

6. Cui folosesc aceste dezinformări?

7. Mai multă acțiune, mai puțin fake news!!

8. Dacă ministrul sănătății este depășit de situație, de ce nu demisionează?

9. Ce bună era testarea în masă!! Eram și noi acum, ca toată Europa, spre o viață aproape normală!

10. Cel mai important : Bucureștiul nu este focar Covid 19. În Capitală s-au tratat cei mai mulți pacienți Covid 19 din întreaga țară!”, a punctat Firea pe Facebook.

ADVERTISEMENT