News

Gabriela Firea, acuzată că va organiza cel mai scump târg de Crăciun din istoria Bucureștiului, în valoare de 1,2 milioane de euro. Răspunsul primarului

18.11.2019 | 20:47
Gabriela Firea acuzata ca va organiza cel mai scump targ de Craciun din istoria Bucurestiului in valoare de 12 milioane de euro Raspunsul primarului
ADVERTISEMENT

Războiul dintre primarul general al Capitalei, Gabriela Firea și opoziția din partea USR București este departe de a fi încheiată. USR-iștii nu-i dau deloc pace edilului din București și scot în evidență mereu greșelile de management pe care le-a făcut de-a lungul mandatului său și nu numai. Ultima dintre dezvăluirile făcute de USR ține de bugetul pe care Firea îl va cheltui pentru serbarea de Crăciun, care depășește 1,2 milioane de euro!

Gabriela Firea, acuzată de USR București că va organiza un târg de Crăciun care va costa 1,2 milioane de euro

„Record absolut! Gabriela Firea organizează cel mai scump Târg de Crăciun din ultimii 4 ani și, foarte probabil, cel mai scump din istoria Bucureștiul. 5,6 milioane de lei (1,2 milioane de euro) însumează achizițiile aflate în derulare pe care le face municipalitatea pentru Târgul de Crăciun din acest an. Iar suma va crește pe măsură ce ne apropiem de luna decembrie. În plus, aceste contracte nu cuprind onorariile artiștilor care, în mod ilegal, sunt ținute la secret de CREART. Spre comparație, în 2018, Târgul de Crăciun a costat municipalitatea 850.000 de euro, iar în 2017, 800.000 de euro”.

ADVERTISEMENT

„În timp ce țevile RADET crapă peste tot în București, iar banii de la obiectivele de investiții se taie sistematic, Gabriela Firea continuă să risipească sume enorme pe târguri, bâlciuri și concerte. USR București consideră că astfel de manifestări au un cost mult prea mare în raport cu beneficiile pe care le furnizează cetățenilor. Divertismentul este binevenit, dar o administrație modernă trebuie în primul rând să ofere servicii de calitate cetățenilor și abia apoi să-i distreze. Gabriela Firea face exact invers și speră ca distracția să acopere falimentul edilitar în care a împins Bucureștiul”, se arată pe pagina de facebook a USR București.

Gabriela Firea este acuzată de USR București că organizează cel mai scump târg de Crăciun din istoria Capitalei
Gabriela Firea este acuzată de USR București că organizează cel mai scump târg de Crăciun din istoria Capitalei

Reacția primăriei Capitalei în fața acestor acuze

Primăria Capitalei a reacționat după acuzaţiile USR Bucureşti în legătură cu organizarea târgului de Crăciun. PMB a precizat printr-un comunicat de presă că bugetul este mai mic decât cel de anul trecut, iar toate costurile vor fi publicate după ce procedura de achiziţii publice se va încheia:

ADVERTISEMENT

„Costurile Târgului de Crăciun de anul acesta din Bucureşti nu depăşesc costurile evenimentelor similare organizate în anii trecuţi, iar afirmaţia potrivit căreia valoarea estimativă a cheltuielilor pentru organizarea Târgului de Crăciun este “cea mai mare din istoria Bucureştiului” este complet falsă mai ales că bugetul aprobat pentru târgul de Crăciun 2019 este mai mic decât cel de anul trecut”, a transmis PMB.

Cât despre salariile artiștilor, primăria susține că onorariile acestora nu sunt publicate în Sistemul Electronic de Achiziţîi Publice (SICAP) nu pentru că “sunt ţinute la secret”, ci pentru că acestea s-au realizat pe baza Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe.

ADVERTISEMENT