Alegeri 2024

Gabriela Firea, alături de Marcel Ciolacu în Piața 16 Februarie. „A fost total abandonată în ultimii patru ani”

Gabriela Firea, cu Marcel Ciolacu la Piața 16 Februarie, în Bucureștii Noi. „Sectorul 1 trebuie să redevină Capitala Capitalei”
27.05.2024 | 18:14
Gabriela Firea alaturi de Marcel Ciolacu in Piata 16 Februarie A fost total abandonata in ultimii patru ani
Gabriela Firea, alături de Marcel Ciolacu în Piața 16 Februarie / Foto: Facebook, Gabriela Firea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a vizitat, luni, Piața 16 Februarie din Bucureștii Noi, împreună cu premierul Marcel Ciolacu și cu candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, George Tuță. Firea a spus că piața este „o emblemă” pentru Capitală dar a fost „abandonată” în ultimii patru ani.

Gabriela Firea: „O piață emblematică” dar „total abandonată în ultimii patru ani”

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a vizitat, luni, Piața 16 Februarie din cartierul Bucureștii Noi, însoțită de premierul Marcel Ciolacu, de George Tuță, candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 1, de președintele organizației social-democrate din Sectorul 1, Petre Florin Manole, și de o parte din candidații la Consiliul Local al Sectorului 1

ADVERTISEMENT

„Am fost azi în Piața 16 Februarie, din cartierul Bucureștii Noi, împreună cu premierul Marcel Ciolacu, candidatul PSD-PNL la primăria Sectorului 1, George Cristian Tuță, președintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole și o parte dintre viitorii consilieri locali de la Sectorul 1”, a scris președinta PSD București pe pagina Facebook.

Gabriela Firea a arătat că Piața 16 Februarie este emblematică pentru Capitală, cu o activitate economică susținută, la care se aprovizionează bucureșteni și din alte sectoare, numai că a fost „abandonată” în ultimii patru ani. Firea a mai spus că toate cele zece piețe din Sectorul 1 sunt „nerenovate”, „părăsite” sau „total nefolosite”.

ADVERTISEMENT

„Piața 16 Februarie este o emblemă pentru București. Sunt bucureșteni care vin din alte colțuri ale orașului să se aprovizioneze de la producătorii care vând de ani de zile acolo. Însă, această piață a fost total abandonată în ultimii patru ani. De altfel, toate cele 10 piețe din Sectorul 1 sunt nerenovate, unele părăsite sau total nefolosite”, se arată în postarea Gabrielei Firea.

Sectorul 1 să urmeze „modelele de succes” ale lui  Negoiță și lui Băluță

Candidata social-democraților la funcția deținută în prezent de Nicușor Dan a spus că și în Sectorul 1 trebuie implementate „modelele de succes” ale primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, și ale primarului Sectorului 4, Daniel Băluță.

ADVERTISEMENT

„Nu există nicio piață volantă sau vreun târg pentru producători care să fie susținut de primăria de sector. Trebuie urmat și în Sectorul 1 modelele de succes pe care le-au implementat colegii mei Robert Negoiță, în sectorul 3, și Daniel Băluță, în sectorul 4. Este o dovadă de respect față de bucureșteni! Sunt convinsă în echipă pentru București, primarul Capitalei și primarii de sectoare, vom reuși să modernizăm și piețele”, arată Firea.

„Să redevină Capitala Capitalei”

Candidata PSD mai arată că sectoarele Bucureștiului s-au „dezvoltat diferit”, existând situația în care unele beneficiază de piețe agroalimentare moderne iar altele de piețe „insalubre” și că trebuie ca Sectorul 1 să „redevină Capitala Capitalei”

ADVERTISEMENT

„Bucureștiul este prea diferit de la un sector la altul, dintr-un cartier într-altul. Sectoarele s-au dezvoltat total diferit și așa am ajuns să avem, de exemplu, piețe moderne în anumite zone și piețe insalubre în alte zone. Sectorul 1 trebuie să redevină Capitala Capitalei!”, conchide Gabriela Firea.

Material realizat la solicitarea PSD CMF 21240002

ADVERTISEMENT