News

Gabriela Firea, amenințată cu judecata de Nicușor Dan: „Voi intenta proces civil pentru calomnie”

15.09.2020 | 17:27
Gabriela Firea amenintata cu judecata de Nicusor Dan Voi intenta proces civil pentru calomnie
Nicușor Dan: ”Dacă am fi trăit într-o lume unde informația este corectă am fi căștigat cu 60 la 10 alegerile locale”. SURSA FOTO: INQUAM Photos
ADVERTISEMENT

Nicio zi fără scandal între Nicușor Dan și Gabriela Firea, principalii candidați la Primăria Capitalei pentru alegerile din 27 septembrie 2020.

Dan a promis că o va acționa în judecată pe Firea pentru calomnie, în scandalul înregistrărilor audio compromițătoare, după ce Firea a făcut o serie de declarații belicoase.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan e pregătit să intenteze proces civil împotriva Gabrielei Firea, fiind de părere că actualul primar al Capitalei trebuie să răspundă pentru declarațiile făcute.

Gabriela Firea, amenințată de Nicușor Dan cu judecata

A spus despre mine, explicit, că am luat bani pentru a ajuta cetățeni în diferite chestiuni. Înțeleg că ea nu poate să conceapă ca cineva să-și dedice 15 ani din viață ca să apere niște principii, niște oameni împotriva abuzurilor autorităților. Nu poate să înțeleagă, pentru că nu e în sistemul ei de valori că cineva poate să doneze din banii lui, gratuit, pentru o cauză. Când cineva face afirmații mincinoase despre altcineva trebuie să plătească.

ADVERTISEMENT

Voi intenta proces civil pentru calomnie și afirmații calomnioase primarului PSD Gabriela Firea. Mai am obligația să apăr spațiul public de dejecții revărsate de un contracandidat politic”, a răbufnit Nicușor Dan.

Gabriela Firea îl acuzase deschis pe Nicușor Dan că a comis mai multe ilegalități. Mai mult, Marcel Ciolacu și PSD l-au amenințat pe Nicușor Dan cu o plângere penală pentru acest fapt.

ADVERTISEMENT

„Oamenii merită să știe adevărul! Ușor, ușor, ies la lumină secrete rușinoase. Au trecut 8 ore vinovate de la publicarea în presă a înregistrării unei convorbiri telefonice în care candidatul “Dreptei Aproape Unite” face trafic de influență și santaj la o primărie de sector, în favoarea unui controversat om de afaceri – considerat chiar interlop -, din cauza implicării sale în activități cu droguri, trafic de persoane etc, și care a construit ilegal clădiri (restaurant și casă) în Parcul Tineretului, pe domeniul public.

De atunci, dinspre candidatul respectiv și partidele care îl susțin se aude doar… o tăcere asurzitoare!

ADVERTISEMENT

Nicio vorbă despre acest caz extrem de grav care cu siguranță va avea urmări penale. O eschivare ridicolă și trimiterea la alte subiecte care nu au legatura cu speța!

Domnule candidat, răspundeți concret! Câți bani ați luat de la interlopul Mitrache zis Câine, ca să-l apărați, deși toate documentele și deciziile în instanță arătau că a comis o ilegalitate?

Înafară de campanie murdară la adresa mea, fără niciun corespondent în realitate, mai știți și altceva să faceți? Aveți vreun proiect concret și realizabil pentru București?

Oamenii nu pot fi mințiți la nesfârșit!

Cel care se prezintă ca fiind salvatorul Bucureștiului se dovedește a fi “frate” cu interlopii.

Asta dupa ce a aflat o țară întreagă fapul că, în actualul mandat de deputat, a primit foloase necuvenite – 50 000 de euro-, tot de la niște afaceriști, pentru a-i reprezenta. Suma reală probabil este mult mai mare. Doar atât a trecut în declarația de avere”, a scris Firea pe Facebook.

ADVERTISEMENT