News

Gabriela Firea anunță deschiderea parcurilor și a cimitirelor în București: „Se deschide inclusiv grădina zoologică”

12.05.2020 | 16:47
Gabriela Firea anunta deschiderea parcurilor si a cimitirelor in Bucuresti Se deschide inclusiv gradina zoologica
Zile libere 2020. Se anunţă două minivacanţe în următoarele weekenduri. Sursa: INQUAM Photos: Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Gabriela Firea a anunțat că începând cu 15 mai se vor redeschide toate parcurile, grădinile publice, inclusiv grădina zoologică, dar și cimitirele din București.

Gabriela Firea redeschide parcurile și cimitirele în București

Primarul general al Capitalei a făcut anunțul pe Facebook, în condițiile în care populația fierbe în așteptarea datei de 15 mai, atunci când președintele Klaus Iohannis a promis că va relaxa măsurile de combatere a coronavirusului.

ADVERTISEMENT

De vineri, 15 mai, se deschid toate parcurile, grădinile publice – inclusiv grădina zoologică -, și cimitirele din Capitală. Primăria Capitalei a propus acest punct pe ordinea de zi, care a fost și votat, în cadrul ședinței de azi a Comitetului municipal pentru situații speciale de urgență.

Le mulțumim tuturor colegilor din prefectură, primării de sector, poliție, jandarmerie, ambulanță și celelalte instituții deconcentrate, membre ale acestui for”, a scris Firea.

ADVERTISEMENT

Totodată, Gabriela Firea îi roagă pe cetățeni să respecte în continuare regulile de distanțare socială pentru a fi siguri că nu se vor îmbolnăvi, dar și pentru a îi proteja pe cei din jur.

„Rugămintea către toți cetățenii este să evite zonele aglomerate, să păstreze distanța socială, să se spele des pe mâini și să se dezinfecteze. Multă sănătate!”, a punctat Firea.

ADVERTISEMENT

Relaxarea din 15 mai, așteptată de toți românii

Guvernul Orban a fost criticat de mai mulți oameni importanți, jurnaliști sau politicieni, pentru că evită să anunțe public cum va fi viața românilor începând cu 15 mai.

Momentan se știe doar că românii vor fi obligați să poarte măști chirurgicale, în caz contrar riscând amenzi sau dosar penal, conform ministrului Marcel Vela.

ADVERTISEMENT

„În momentul acela sunați la 112. La toate gurile de metrou o să avem și oameni de ordine. Putem suna la 112 instant, adică omul și-a dat masca intenționat. Respectivul, dacă nu are mască și strănută poate avea dosar și – după virgulă nu a mai citit – virgulă, pentru că a avut un comportament care se încadrează în zonal penalului și a contribuit la răspândirea bolilor cu bună știință”, a explicat Vela, conform Digi 24.

ADVERTISEMENT