News

Gabriela Firea anunță o investiție de 150 de milioane de euro în transportul din București. Ce se întâmplă cu întreaga flotă STB

28.06.2020 | 14:25
Gabriela Firea anunta o investitie de 150 de milioane de euro in transportul din Bucuresti Ce se intampla cu intreaga flota STB
ADVERTISEMENT

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, anunță o investiție de 150 de milioane de euro în transportul din București.

Un proiect ”în premieră națională” anunțat de edil mizează pe transformarea a 600 de vehicule vechi ale STB în autobuze cu gaz natural comprimat, cu normă de poluare euro 6, şi troleibuze.

ADVERTISEMENT

Tot proiectul pus la punct de Primăria Bucureștiului este estimat la suma de 150 milioane de euro.

Gabriela Firea, proiect în premieră națională în Capitală: investiție de 150 de milioane de euro pentru transportul în comun

Într-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook, duminică, Gabriela Firea anunță că măsura este una care are ca scop principal combaterea poluării în Capitala României.

”Proiect în premieră naţională! Un nou pas important pentru combaterea poluării în Capitală. Autobuzele vechi ale STB vor fi transformate în autobuze de tip GNC (gaz natural comprimat) cu normă de poluare Euro 6 sau troleibuze.

ADVERTISEMENT

Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti STB SA mai face un pas spre reducerea emisiilor poluante printr-un proiect de modernizare, într-o primă etapă, a unui număr de 600 de vehicule vechi din parcul circulant”, a anunţat, duminică, primarul Gabriela Firea.

Din spusele edilului, vehiculele de transport în comun vor suferi transformări esențiale, inclusiv prin reamenajarea interioarelor şi dotarea lor cu aer condiţionat şi cu echipamente moderne de comunicații.

ADVERTISEMENT

”Astfel, 500 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 şi Euro 4 vor fi transformate în autobuze propulsate cu gaz natural comprimat (GNC, cu normă de poluare Euro 6), iar 100 – în troleibuze. Restul, de până la 1.000 de autobuze Mercedes Citaro vor fi modernizate într-o etapă ulterioară a proiectului.

”Proiectul prevede, de asemenea, construirea a trei staţii de alimentare, în trei autobaze care vor fi modernizate, staţii necesare pentru încărcarea rapidă cu combustibil a autobuzelor. Transformarea în troleibuze a celor 100 de autobuze Mercedes Citaro Euro 3 va avea loc concomitent cu extinderea reţelei de contact aferente în unele zone deficitare: Gara de Nord, B-dul Ion Ionescu-Siseşti, Berceni etc.

ADVERTISEMENT

Proiectul Gabrielei Firea, estimat la 150 de milioane de euro și susținut de Ministerul Mediului

În comunicatul postat duminică, Firea mai anunță că proiectul de infrastructură este coordonat de Primăria Capitalei și realizat cu prijinul Ministerului Mediului.

Acest proiect pilot, estimat la peste 150 milioane de euro, este coordonat de Primăria Capitalei şi dezvoltat cu sprijinul Ministerului Mediului.

Astfel, întreaga flotă STB va ajunge la standarde europene şi se va alinia Directivei Parlamentului European privind promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante şi eficiente din punct de vedere energetic”, a mai transmis Firea.

ADVERTISEMENT