News

Gabriela Firea, anunțată oficial drept candidat al PSD la Primăria Capitalei: ”A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti?”

Gabriela Firea este oficial candidatul PSD la Primăria Capitalei, lucru anunțat cu certitudine de liderul PSD Marcel Ciolacu.
06.03.2023 | 23:57
Gabriela Firea anuntata oficial drept candidat al PSD la Primaria Capitalei A facut ceva Nicusor in Bucuresti
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu e sigur că Nicușor Dan nu are nicio șansă să câștige din nou alegerile, mai ales că și PNL pare să se dezică de acest candidat. Gabriela Firea ar trebui să câștige fără probleme alegerile, în viziunea lui Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu anunță că Gabriela Firea va candida la Primărie

”Gabriela Firea este candidatul PSD la Primăria Generală a Capitalei. Vreţi să ieşim după emisiune prin Bucureşti să vedem ce a făcut Nicuşor Dan din Bucureşti? E vreun dezvoltator în Bucureşti care nu îşi face cruce să scape odată de el? E cineva care să îl laude pe Nicuşor Dan? A făcut ceva Nicuşor în Bucureşti? Nu ai apă caldă, nu ai apă rece, nu ştiu cu ce mafie se bate”, a transmis Ciolacu la România TV.

ADVERTISEMENT

Marcel Ciolacu nu a evitat să-l ia de sus pe Nicușor Dan și să-i ”explice” cum nu e îndeajuns ca o persoană să fie inteligentă pentru a putea ajunge politician. A intrat în colimatorul lui Marcel Ciolacu și ”ăla de la Brașov cu Curtea de Conturi” și ”ăla de la Timișoara”.

”Domnul Nicuşor Dan poate să fie un om inteligent şi am înţeles că e un om foarte inteligent. Administraţia nu e la îndemâna oricui, nu e o meserie uşoară, trebuie să te pricepi. Eu înţeleg cu oamenii noi din politică, am văzut ce a făcut şi ăla de la Braşov cu Curtea de Conturi, l-am văzut şi pe ăla de la Timişoara. Îmi pare rău, în acest moment nu au făcut faţă aceşti oameni la simple funcţii în administraţie”, a completat Ciolacu.

ADVERTISEMENT

Consultantul politic Adrian Zăbavă e de părere că victoria nu e garantată pentru Gabriela Firea, mai ales că AUR ar putea avea un candidat surpriză care să aibă un cuvânt greu de spus în alegeri. ”Rămâne de văzut dacă în această confruntare dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea va mai apărea un candidat, pentru că aici va fi un moment cheie ce ar putea înclina balanța decisiv. Dacă va exista un al treilea candidat important, de profilul lui va depinde parte din rezultate.

De exemplu, dacă AUR ar veni cu un candidat important la Primăria Bucureștiului, care să aibă capacitatea de a câștiga câteva voturi, nu știu, poate Gabriela Firea ar putea să înceapă să aibă o problemă.

ADVERTISEMENT

De partea cealaltă, dacă Reper-ul nu se alătură acestei construcții politice și vine cu un candidat important, acesta va fura procente de la Nicușor Dan. Rămâne de văzut, lucrurile nu sunt clare, dar astăzi, în contextul actual, Gabriela Firea are șanse importante de a câștiga primăria”, a declarat Adrian Zăbavă pentru FANATIK.

Sociologul Mircea Kivu avertizează că un candidat serios al AUR va lua cu siguranță procente din dreptul Gabrielei Firea, astfel că lupta nu e dinainte câștigată de PSD. ”Electorat AUR în București nu cred că este unul neapărat important, nu văd cum acest partid ar putea juca un rol important, însă mai degrabă înclin să cred că acest partid va lua din electoratul lui Firea. Rămâne de văzut care va fi candidatul acestui partid, pentru că în afară de George Simion partidul nu are un alt lider cu notorietate”, a transmis Kivu.

ADVERTISEMENT

Nicușor Dan era văzut drept o variantă câștigătoare la ultimele alegeri, când o învingea pe Gabriela Firea, însă în timp bucureștenii au ajuns să regrete amarnic alegerea făcută. Sondajele de opinie arată că Nicușor Dan nu mai are șanse reale să obțină un nou mandat, motiv pentru PNL să cocheteze cu retragerea sprijinului politic.

ADVERTISEMENT