ADVERTISEMENT
News

Gabriela Firea ar putea să nu mai candideze la Primăria Bucureşti! Ce condiţie trebuie îndeplinită

Autor: Flaviu Popa | 07.07.2020 | 22:53
Gabriela Firea ar putea să nu mai candideze la Primăria Bucureşti! Ce condiţie trebuie îndeplinită
Gabriela Firea e decisă să nu mai candideze la alegerile locale. Foto: Inquam - Octav Ganea

Gabriela Firea e decisă să nu mai candideze pentru primăria Capitalei dacă alți candidați de „centru-stânga” ar sta mai bine în sondaje.

ADVERTISEMENT

Primarul general e dispus să facă un pas în spate, cu toate că e considerat politicianul PSD cu cele mai mari șanse de a câștiga alegerile prezidențiale din 2024.

Gestul Gabrielei Firea vine pe fondul anunțului lui Victor Ponta, cel care a anunțat că va candida din partea Pro România pentru funcția de primar general dacă nu se va găsi altcineva mai vrednic.

ADVERTISEMENT

Gabriela Firea nu vrea să mai candideze la alegerile locale

Eu în această seară în faţa dvs. anunţ că nu mai candidez la Primăria Capitalei dacă domnii de pe centru-stânga au un scor în sondaje mai mare decât mine. Dar în toate sondajele, eu şi domnul preşedinte Iohannis suntem pe primul loc la încredere. Eu nu mă ţin de scaun, îmi văd de viaţa mea. Nu aş vrea să se înţeleagă că sunt supărată pentru că PSD nua ştiut să negocieze mai bine cu domnul Ponta. Dacă o alianţă de stânga găseşte un candidat mai bun decât mine, eu mă retrag. Nu am un orgoliu atât de mare încât să pun interesul meu deasupra interesului echipei”, a explicat Firea, la Antena 3.

Firea s-a arătat deranjată de posibila candidatură a lui Victor Ponta la alegerile locale, conform stiripesurse.ro.

ADVERTISEMENT

„Transmitem semnale confuze către cetăţeni, pentru că ne percep pe noi in aceeaşi zonă de stânga. Dacă noi venim acum toţi şi anunţâm cp vrem să candidăm toţi, facem un bine simpatizanţilor noştri? De fapt noi ce determinăm în aceste zile tumultoase? Un avantaj pentru candidatul anunţat de PNL. Noi ce demonstrăm susţinătorilor noştri şi celor nehotărâţi? Avem atâta aroganţă, avem atâta sufienţă, suntem atât de trufaşi încât să nu reuşim să ne înţelegem să avem candidatul cel mai bine plasat? Toate sondajele arată că actualul primar general este cel mai bine cotat”, a concluzionat Firea.

Anunțul candidaturii lui Victor Ponta la alegerile locale a șocat multă lume, însă experții politici sunt convinși că este o simplă tentativă a lui Ponta de a negocia dur, cu „partenerul” PSD, locuri pe liste pentru candidații Pro România din toată țara, în vederea alegerilor locale.

ADVERTISEMENT

Același lucru vrea să-l facă Traian Băsescu, cel care ar putea candida doar pentru a-l încurca pe Nicușor Dan, cu scopul de a obține anumite beneficii politice. Un mic șantaj emoțional, cum au remarcat unii experți.

Cel mai probabil, după lungi și dure negocieri, atât Ponta, cât și Traian Băsescu, vor face un pas înapoi și lupta pentru primăria generală se va da între Gabriela Firea și Nicușor Dan.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!